Administration 

Velour sofa: Her er tidens hotteste sofaer i velour

Indeholder sponsorerede links

Er du på udkig efter en ny og trendy sofa til din stue? I så fald kan du med god grund overveje at investere i en velour sofa. Sofaer i velour er igen på mode, så hvorfor ikke hoppe med på den voksende trend?

Med en velour sofa kan du tilføre masser af sjæl, hygge og charme til din stue og dit hjem. Lyder det som sød musik i dine ører, så fortsæt læsningen. Vi har nemlig udvalgt en håndfuld velour sofaer, som vi gerne vil præsentere dig for. Måske vil en eller flere af sofaerne falde i din smag.

Hvorfor vælge en velour sofa? Hvordan rengør jeg en sådan sofa? Hvordan finder jeg den rigtige sofa i velour? Vi forsøger at svare på disse og en række andre spørgsmål i guiden.

4 sofaer i velour, der passer til ethvert hjem

En velour sofa er ikke bare en velour sofa.

De populære sofaer findes i utallige farver, størrelser og kvaliteter, ligesom der kan være forskel på komforten og rengøringsvenligheden fra sofa til sofa.

Du er sandsynligvis landet på denne side, fordi du gerne vil have noget inspiration, så derfor har vi selvfølgelig plukket nogle sofaer ud, som du bør kigge nærmere på.

Sofa.dk – dansk sofaforhandler – er blevet brugt som inspirationskilde i denne omgang. Hos denne forhandler finder du bl.a. følgende sofamodeller:

 • Manhattan
 • New York
 • Roma
 • Rimini

Vi beskriver kort de forskellige sofaer i de kommende afsnit. Allerede nu kan vi afsløre, at der er en velour sofa for både enlige, par og familier.

#1 Manhattan (kompakt velour sofa til 2 personer)

 

2 personers sofa
Klik her for at se flere billeder

Manhattan er en mindre, afslappet og tilbagelænet flyder tilegnet livsnyderen.

Vi har at gøre med en 2-personers sofa, der fås i en lang række forskellige farver. Lyserød, lysegrå, beige, grøn og brun er nogle af de farver, du kan vælge mellem, hvis du ønsker at købe denne velour sofa.

Den udvalgte sofa består af 2 moduler, men der er mulighed for at gøre den større ved behov. Er du den heldige ejer af omtalte velour sofa, så kan du gøre den større ved at købe og montere et modul mere.

En spændende detalje ved denne velour sofa er de fastmonterede ryg- og siddepuder. Det er et stort plus, fordi du ikke kommer til at bøvle med puder, der rutsjer frem og tilbage. Endvidere risikerer du ikke, at en masse skidt sætter sig mellem puderne.

Manhattan sofaen byder endvidere på lave, runde ben. Både benene og samlebeslaget er monteret på forhånd, så det skal du ikke bruge tid og energi på. Derudover er sofaen naturligvis betrukket med velour af meget høj kvalitet.

Specifikationer:

 • Mål: 70 x 202 x 96 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 41 cm.
 • Martindale: 50.000 (sigende for slidstyrken)

#2 New York (stor hjørnesofa i velour med plads til hele familien)

HJØRNESOFA MED CHAISELONG
Klik her for at se flere billeder

New York sofaen kunne også være et fremragende bud på din nye velour sofa til hjemmet eller sommerhuset.

Her får du en stor og ergonomisk designet sofa med fem moduler bestående af to hjørnemoduler, to midtermoduler og en puf. Læg i øvrigt mærke til, at alle modulerne er symmetriske og kvadratiske, hvilket gør, at sofaen kan bruges både højre- og venstrevendt. Dette er med til at sikre høj fleksibilitet.

New York er ikke bare en flot og stilren velour sofa i 100 % polyester, der er betrukket med korthåret velour. Sofaen udmærker sig også ved at være opbygget af massivt træ, der sikrer en lang levetid. Sofaen er også polstret med fast koldskum, som sikrer, at sofaen ikke mister sin flotte facon med tiden. New York velour sofaen kommer derudover med lave, sorte ben, der grundet den lave højde næsten er usynlige. Mangler du en god og komfortabel velour sofa til hele din familie, så kunne denne model måske være den helt rigtige.

Er du også helt vild med denne sofas design og opbygning, så kan du bestille den allerede i dag. Den forhandles i en række farver, herunder blå og grå, som du frit kan vælge mellem ved bestilling.

Specifikationer:

 • Mål: Find målene på produktsiden
 • Siddehøjde: Ukendt
 • Martindale: 49.000 (sigende for slidstyrken) 

#3 Roma (moderne 3-personers sofa i velour)

3 PERSONERS SOFA
Klik her for at se flere billeder

Leder du efter en mellemstor velour sofa med god komfort? Så skal du ikke snyde dig selv for at kigge nærmere på denne sofa med modelnavnet Roma.

Den udvalgte velour sofa er en 3-personers sofa i et flot og neutralt design, der vil passe ind i stort set alle danske hjem. Sofaen er udstyret med et slidstærkt betræk, der holder til daglig brug.

Roma sofaen er håndlavet i Europa og består udelukkende af kvalitetsdele. Du er dermed sikret en kvalitetssofa, der kan skabe glæde i hjemmet i mange år. Endvidere er det en velour sofa, der prismæssigt matcher de flestes budget.

Specifikationer:

 • Mål: 87 x 284 x 118 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 47 cm.
 • Martindale: 35.000 (sigende for slidstyrken) 

#4 Rimini (praktisk velour sovesofa med god slidstyrke)

SOVESOFA
Klik her for at se flere billeder

Rimini er den perfekte velour sofa for den enlige eller parret, der stiller krav til sofaens design, kvalitet og komfort. Denne 2-personers sofa vil passe fint ind i den lille stue, men kan også sagtens bruges på kontoret eller på børneværelset. I alle tilfælde er man sikret en slidstærk og yderst trendy sofa i velour.

Ved første øjekast er der bare tale om endnu en velour sofa, men vi har faktisk at gøre med en sovesofa. Du kan dermed bruge møblet som både seng og sofa. Dét er praktisk, hvis pladsen er trang.

Rimini velour sovesofaen udmærker sig med sin 14 cm. tykke fjedermadras, de faste ryg- og sædehynder og ikke mindst den høje slidstyrke.

Sofaen fås i mange forskellige farver, så mon ikke, at du også kan finde sofaen i din foretrukne farve.

Specifikationer:

 • Mål: 85 x 182 x 100 cm. (højde / bredde / dybde) (sofamål)
 • Siddehøjde: Ukendt
 • Martindale: 50.000 (sigende for slidstyrken)

4 gode grunde til at vælge en velour sofa

Velour sofaen er i bund og grund ingen nyhed. Sofaer i velour har nemlig eksisteret i mange årtier. Det er til gengæld en kendsgerning, at velour sofaerne atter er kommet på mode. Det er en voksende trend, der især kan mærkes hos de mange møbelforhandlere, som får efterspurgt velour sofaer som aldrig før.

I dag er hypen omkring sofaerne nærmest så stor, at du ikke kan træde ind i et dansk hjem eller åbne de sociale medier uden at blive præsenteret for en velour sofa. Det har måske fået dig til at overveje, om du også skal have en velour sofa. Har du svært ved at træffe valget, så læs da lige lidt videre.

Nedenfor fremhæver vi 4 gode grunde til at investere i en sofa i velour:

 1. De er smukke og elegante – Det er naturligvis smag og behag, om man er til velour sofaer eller ej. De fleste kan dog nikke genkendende til, at den typiske velour sofa er både smuk og elegant. Modsat manges opfattelse, så kan en velour sofa faktisk holde sig flot i mange år, fordi velour som udgangspunkt er et meget slidstærkt og holdbart materiale.

 2. Spækket med charme og sjæl – En velour sofa gør på alle mulige måder noget godt for stuen og hjemmet. Velour skiller sig nemlig ud og udstråler charme og sjæl i allerhøjeste grad. Dette er med til at sikre en hyggelig og hjemlig atmosfære i stuen. Uanset hvilken farve du vælger at gå med, så kan du forvente at få en sofa, der fremstår indbydende og varm.

 3. Let at rengøre – Denne fordel vil muligvis overraske dig en hel del. Du kan nemlig meget vel have hørt i krogene, at sofaer i velour er både besværlige og tidskrævende at rengøre. Det er dog ikke tilfældet. Faktisk er det både nemt og hurtigt at rengøre og vedligeholde en velour sofa. Mere om dette lidt senere i guiden.

 4. Den holder formen – Der er naturligvis ingen regler uden undtagelser, men som udgangspunkt holder en velour sofa formen. Det gør sig i hvert fald gældende, hvis kvaliteten er høj. Dette står i kontrast til mange andre sofaer, der har tendens til at miste formen over tid.

Hvordan rengør jeg en sofa i velour?

Du har netop læst, at en velour sofa er en meget rengøringsvenlig sofa. Det betyder dog ikke, at du helt slipper for rengøringen. Skal en velour sofa forblive pæn og elegant, så skal den selvfølgelig passes godt på. I dette afsnit vil vi kort introducere dig for, hvordan du rengør og vedligeholder din sofa i velour:

 • Fjern nemt pletter med tekstilrens (kan typisk fjerne vand- og oliebaserede pletter)
 • Fjern overfladisk snavs med en blød børste
 • Fjern øvrigt snavs og støv via støvsugning
 • Brug aldrig en damprenser til at rense sofaen (det vil beskadige materialet)
 • Brug aldrig midler med skadelige kemikalier (vælg dine rensemidler med omhu)

Du kan, såfremt du ikke har held med at fjerne genstridige pletter på egen hånd, overveje at tilkalde professionel hjælp. Der findes masser af virksomheder, der har specialiseret sig i rensning af tæpper og møbler. Du kan med god grund tage kontakt til en af disse, hvis du drømmer om, at din velour sofa bliver ren og smuk igen.

Sådan vælger du den rigtige velour sofa

Du er på nuværende tidspunkt bekendt med alle fordelene ved en velour sofa. Derfor er du måske ikke længere i tvivl om, hvorvidt velour sofaen er noget for dig.

Er du helt solgt til idéen om at indrette stuen med en velour sofa, så skal du selvfølgelig have valgt den helt rigtige. Inden vi kaster dig ud i det, så vil vi gerne komme med nogle forslag til, hvilke faktorer du kan have fokus på.

Som minimum bør du være opmærksom på følgende faktorer:

 • Størrelse
 • Chaiselong
 • Kvalitet og holdbarhed
 • Farve

Meget mere om henholdsvis størrelse, chaiselong, kvalitet og holdbarhed samt farve i de kommende underafsnit.

Størrelse

Velour sofaer forhandles som bekendt i rigtig mange størrelser. Der findes masser af 2-personers og 3-personers sofaer, men der findes også sofaer, der kan rumme endnu flere personer.

Der findes ikke én rigtig størrelse til en velour sofa.

Valg af størrelse bør træffes med udgangspunkt i ens egen husstand. Det er i den anledning af betydning, om du bor alene, om du bor med en kæreste, eller om du måske bor med hele familien. Skal der også være plads til gæster i sofaen, så kan det give mening at vælge en ekstra stor velour sofa.

Hvad angår størrelsen, så skal du selvfølgelig også lige tjekke op på, hvor stor en sofa du har plads til i stuen. I den forbindelse skal du have gang i målebåndet, da øjemål ikke altid er de bedste.

Chaiselong

Skal din kommende velour sofa være med eller uden chaiselong?

Dét skal du også tage stilling til.

En chaiselong bidrager med masser af komfort og afslapning, men det er samtidig en pladskrævende feature. Du skal derfor overveje, hvor vigtigt det er for dig.

Kvalitet og holdbarhed

En velour sofa kan være nok så elegant, smuk og komfortabel, men følger kvaliteten og holdbarheden ikke med, så er den næppe pengene værd alligevel. I hvert fald er det vigtigt at stille skarpt på disse faktorer.

Disse spørgsmål bør du stille:

 • Hvad består sofaens ramme af? (f.eks. massivt træ)
 • Hvilken type velour er sofaen betrukket med?
 • Hvordan er sofabenenes kvalitet?
 • Hvor er sofaen produceret? (kan indikere, om kvaliteten er god)
 • Hvor høj er den oplyste slidstyrke? (Martindale)
 • Ydes der garanti på sofaen?

Farve

En anden vigtig faktor er sofaens farve.

Mange vil mene, at velour sofaer har et charmerende og hyggeligt udtryk uanset farven, men der er naturligvis forskel på, hvilke farver der passer bedst ind i hjemmet.

Velour sofaer forhandles selvfølgelig i neutrale farver som sort, grå og blå. Det er som udgangspunkt sikre farver, der vil komplimentere dine andre møbler og din øvrige indretning fint. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal gå med det neutrale og sikre. Ønsker du at spice stueindretningen lidt op, så kan du også gå med en velour sofa i lyserød, brun, grøn eller en helt fjerde iøjnefaldende farve. Der er (farve)muligheder nok.