Administration 

Tandblegning hjemme: 4 gode råd til effektiv blegning af tænder

Forbrugerguides
Ung kvinde med flotte tænder

Indeholder sponsorerede links

Mange af os drømmer om at have hvide tænder, som vi med stolthed kan vise frem med et smukt smil. Men tænder har en tendens til at blive misfarvede med tiden, også selvom man børster tænder to gange dagligt som anbefalet. Der er heldigvis hjælp at hente, og her nedenfor giver vi dig et overblik over, hvordan du effektivt kan få hvidere tænder hjemme og spare penge på tandblegning hos tandlægen.

Hvorfor får man gule tænder?

Det er helt naturligt at få gule tænder, og nogle er endda mere disponerede over for at få misfarvninger, uanset hvor godt man end passer på sine tænder. Men det er primært fire faktorer, der gør, at man får gule tænder:

  1. Alder: Gule og misfarvede tænder er en del af aldringsprocessen, da tændernes emalje slides helt naturligt med tiden.
  1. Dårlig tandhygiejne: Manglende vedligehold af tænder gør, at der sker en naturlig gulning og misfarvning.
  1. Drikkevarer og mad: Te, kaffe, sodavand samt fødevarer som lakrids og bestemte bær kan føre til misfarvninger, og man bør børste sine tænder relativt hurtigt efter indtag.
  1. Tobak: Cigaretter og snus giver misfarvninger på tænderne på grund af det høje nikotin- og tjæreindhold, der sætter sig fast på emaljen.

Kan man selv blege tænder?

Det er heldigvis muligt selv at blege tænder hjemme, hvis man har gule og misfarvede tænder, og der findes flere forskellige tandplejeprodukter, der kan hjælpe med at give et flottere og hvidere smil. MySmile Tandblegningssæt indeholder blandt en gel, der er fremstillet af naturlige ingredienser som natriumbicarbonat og aloe vera til hvidere tænder, og leveres med et praktisk mundstykke, så det er nemt at blege tænder hjemme.

Tandblegningsæt fra MySmile

Få et lysere smil med et MySmile tandblegningssæt

Hvad bleger man tænder med?

Hos tandlægen kan man få en tandblegebehandling, hvor de ofte bruger brintoverilte til at gøre tænderne hvidere. Behandlingen er ofte meget dyr, men der er heldigvis billigere alternativer til rådighed. Et alternativ er aktivt kulpulver, der er et naturligt produkt til hvidere tænder, og flere tandblegningsprodukter, som tandblegningsgel og tandblegningsstrips, indeholder ligeledes natriumbicarbonat til at give dig det eftertragtede Colgate-smil.

Hvilke tænder kan bleges?

Alle tænder i både over- og undermund kan bleges, hvis du har problemer med gule og misfarvede tænder. Med et MySmile Tandblegningssæt er det også muligt at ’lokalbehandle’ enkelte tænder, da sættet indeholder et mundstykke, hvor du kan blege specifikke tænder, hvis du ønsker det. Generelt anbefales dog, at du får bleget hele tandsættet samtidig, da det giver det bedste og mest jævne resultat.

Tandblegningsstrips fra MySmile

Få hvidere tænder med MySmile tandblegningsstrips

Hvordan får man hvidere tænder derhjemme?

Selvom en tandblegning hos tandlægen er en effektiv løsning til at få hvidere tænder, er det også hårdt for dine tænder, da der ved hver behandling opløses en smule af tandens emalje, der ikke kan gendannes. Der er heldigvis blidere og mere skånsomme produkter til hjemmebrug, som du kan overveje at prøve. Men husk: Ingen produkter kan give dig et kridhvidt Hollywood-smil med et trylleslag, så det er vigtigt at være realistisk i forhold til forventninger.

4 gode råd til hvidere tænder

  1. Tandpasta: En god tandpasta til daglig brug er essentielt, hvis man gerne vil have et Colgate-smil. Tandpasta med et mildt slibemiddel kan hjælpe med at fjerne misfarvninger, der er opstået på grund af mad og drikke. Virker på overfladen, men kan også have en effekt på mere dybdeliggende misfarvninger.
  1. Tandblegning med kul: MySmile Aktivt Kulpulver er naturlig tandblegning med aktivt kul fra kokosnøddeskal, der blidt og effektivt fjerner misfarvninger og giver dig hvidere tænder. Du skal blot dyppe en våd tandbørste i kullet og børste tænder med produktet, som du normalt gør med tandpasta.
  1. Tandblegningsmundstykke: MySmile Tandblegningssæt er en skånsom og effektiv tandblegning til hjemmebrug. Sættet indeholder et mundstykke, som du skal påføre en tandblegningsgel. Sættet indeholder nok gels til 6 behandlinger, og hver behandling tager blot 10 minutter.
  1. Tandblegningsstrips: MySmile tandblegningsstrips er et naturligt tandblegningsmiddel, der er sikkert for emaljen, og indeholder blegende ingredienser som natriumbicarbonat og aloe vera til at fjerne misfarvninger på tænderne.

Er blegning af tænder skadeligt?

Generelt er det ikke skadeligt at blege tænder hos tandlægen, men det er noget, man ikke skal gøre for tit, da brintoveriltebehandlinger hver gang opløser lidt af tændernes emalje, som er umulig at gendanne. Derfor er en god anbefaling at bruge naturlige tandblegningsmidler som aktivt kulpulver, MySmile tandblegningssæt og tandblegningsstrips, der er blide for emaljen og kan hjælpe med at give dig et smukt Colgate-smil.