Administration 

Styrketræning af arme for kvinder - Faste og flotte arme

Forbrugerguides
Kvinde med stærke arme der træner

Indeholder sponsorerede links

Er du en af de kvinder, som har stået på løbebåndet på daglig basis og ikke helt har set de fremskridt du drømte om og derfor overvejer om du skal begynde på styrketræning? Det kan være at løbebåndet er blevet for kedeligt eller at kroppen bare ikke helt ser ud som du havde håbet på?

En af grundende til at man kvinder vælger at lade være med at styrketræne er frygten for, at kroppen går hen og bliver maskulin. Det er dog langt fra tilfældet og ikke noget du bør være bange for. Det er kun de absolut færreste kvinder, som ender med at ligne store muskuløse mænd, og så vil det næsten altid være fordi de har gået bevidst og seriøst efter det eller at de har bruge nogle ulovlige stoffer for at opnå det. Du vil dermed med al sandsynlighed aldrig komme til at se sådan ud, hvis du begynder på styrketræning. En af grundene til dette er, at kvindekroppen er fyldt med østrogen, som er det kvindelige kønshormon og kvinder har ikke det samme niveau af testosteron som mænd har. Styrketræning vil derfor ikke gøre dig stor på samme måde, det vil blot få dit krop til at se mere fyldig ud og så endda alle de rigtige steder.

Det kan godt være noget af en forandring pludseligt at skulle gå fra stairmasteren eller løbebåndet direkte til håndvægte, hvor der pludseligt er en uendelig bred vifte af forskellige øvelser man kan lave og det kræver en del mere planlægning end det gør at f.eks. stille sig op på et løbebånd og løbe. Inden du begynder, så kan det være en god ide, at planlæge hvilke øvelser du vil lave, så du kan få så meget ud af det som muligt. Hvis du er helt blank på hvordan man sammensætter et godt træningsprogram, som sørger for, at du får trænet hele kroppen, så kan du bestille et fra et professionel personlig træner. Hvis du beslutter dig for at bestille et program fra en professionel træner, så sørg for at tjekke op på træneren. Ved træneren hvad han eller hun snakker om, og er det et program der er lavet efter dine behov eller et det bare et standard program, som træneren har solgt til mange forskellige mennesker på trods af forskellige behov? Det er som regel en god ide, at undersøge træneren godt og grundigt inden du vælger at gøre brug af træneren til at nå dine mål.

Hvor skal man starte?

Hvis du vil i gang med styrketræning derhjemme, så kan det altså være svært at finde frem til hvad man skal lave. På internettet findes der utallige mange forskellige programmer, som alle hævder at være de bedste. Det ændrer dog ikke på, at der er en masse brugbar information at finde på nettet. Du kan bruge YouTube til at finde videoer om hvordan man udfører forskellige øvelser og google til at finde frem til forskellige øvelser. Det bedste råd er, at sørge for, at man laver nok forskellige øvelser, så alle muskler i kroppen bliver ramt af træningen. På den måde får du så meget ud af din træning som muligt.

Efter du har styr på hvilke øvelser du skal lave, så er det bare med at kaste dig ud i det. Har du udstyret derhjemme, så kan du udføre træningen derhjemme og spare en masse tid og penge. Senere i artikel vil vi gå i dybden med nogle gode produkter du kan købe, så du for få penge kan få fat i alt hvad du skal bruge for at begynde på styrketræning. I starten handler det om at finde frem til hvordan man laver øvelserne korrekt, samt hvilke øvelser der skal laves, så hele kroppen rammes.

Et godt tip er at starte hver træning ud med en basis øvelse. En basis øvelse er en øvelse, som rammer flere forskellige muskelgrupper på en gang. Det kan f.eks. være en øvelse som bænkpres, der både rammer bryst, mave og arme. Basisøvelser er specielt vigtige for hvordan kroppen udvikler sig og hvor stærk man kan blive, så det er altid vigtigt at få styr på alle basisøvelserne. Dødløft er endnu et eksempel på en stor basisøvelse, som bør være vigtig for dit træningsprogram. Med den øvelser går det ud på at indsamle så meget information fra personer der dødløfter som muligt.

Nedenunder kan du læse mere om udstyr du kan købe for at træne baller, arme og mave på en effektiv og billig måde.

Her er fire gode produkter du kan bruge til styrketræning af arme:

 

Træningssæt med håndtag inSPORTline Fitbag Camu 5 kg

Træningssækken ”inSPORTline Fitbag Camu 5 kg” med håndtag er et godt multifunktionelt træningsudstyr, som man kan bruge på utallige måder. Man kan dermed også bruge det til alle muskler i kroppen, da det bare handler om hvilke øvelser man vælger at lave med udstyret. Sækken er perfekt til øvelser til at blive stærkere, mere eksplosiv samt at forbedre udholdenhed og hastighed. Derudover er sækken også god til balance øvelser. Alsidigheden af denne sæk gør den perfekt til dig der gerne vil træne derhjemme, men ikke vil ud at købe en masse forskelligt træningsudstyr. Med denne sæk kan du lave en masse forskellige øvelser bare med et produkt. Det er derfor heller ikke noget der kræver specielt meget plads.

På sækken er der 7 forskellige håndtag, som gør det muligt at holde fast i sækken på mange forskellige måder. Det er vigtigt for at kunne lave en bred vifte af øvelser med sækken. Udover at kunne lave specifikke øvelser, så er sækken også meget velegnet til kredsløbstræning og cross-træning. Selve posen er lavet af PVC, hvilket sikrer en lang levetid. Håndtagende er polstrede og store, hvilket giver mulighed for et godt greb.

Pris: 799 DKK

Du kan finde den her.

 

Træningssæk med håndtag inSPORTline Fitbag Camu 10 kg

Træningssæk med håndtag inSPORTline Fitbag Camu 10 kg

Denne træningssæk er magen til den ovenover, men er blot en tak tungere. Den vejer derfor 10 kg i stedet for 5 kg. Man kan med fordel starte ud med den på 5 kg og når styrken har udviklet sig nok til at 5 kg er blevet for let, så kan man opgradere til denne på 10 kg.

Pris: 899 DKK

Du kan finde den her.

 

Body-Solid Tools Core Essentials Box BSTPACK

Her får du en boks fyldt med en masse godt træningsudstyr, som samlet set kan give dig en god og effektiv træning for hele kroppen. Boksen indeholder:

Body-Solid Tools Neopren håndvægte 3kg

Disse håndvægte kan bruges til en bred vifte af øvelser og er derfor gode til træning af hele kroppen.

Body-Solid Tools Træningsbold

Denne træningsbold er god når man vil leve øvelser der skal styrke balancen, kernetræning, styrke, fleksibilitet og rehabiliteringsøvelser. Øvelser på denne træningsbold er specielt målrettet mod maven, hofter, ryg og gluter.

Body-Solid Tools Resistance Tubes

Dette udstyr er specielt velegnet til at lave træning til hele kroppen på kort tid.

Body-Solid Tools Speed Jump Rope

Med dette jump robe kan du lave særdeles effektiv konditionstræning og øge koordination, samt smidighed.

Body-Solid Tools Ab Wheel

Her er det perfekte udstyr til når du skal styrke maven, skuldrene, armene og ryggen. Dette Ab Wheel er af høj kvalitet og har to hjul, som giver god stabilitet og en lang levetid.

Body-Solid Push-Up Bars

Med Push-up bars kan du gøre armbøjninger langt mere effektive og udføre en eksplosiv træningsrutine hvor du bruger din kropsvægt som modstanden.

Body-Solid Tools Yoga Mat

Yoga måtten er vigtig at have med når du træner derhjemme. Den gør det mere komfortabelt et ligge på gulvet og kan bruges i mange forskellige sammenhænge fra når du laver styrketræning til når du skal strække ud.

Pris: 1.309 DKK

Du kan finde den her.

 

Doorway Pull Up Bar inSPORTline Double Lift

Doorway Pull Up Bar inSPORTline Double Lift

Sidst men ikke mindst, så indeholder boksen også denne pull-up bar, som man kan hænge op i en dør. Det er en multifunktionel bar, som kan bruges til træning af både nedre halvdel af kroppen såvel som til overkroppen. Derudover følger der også to modstandsbånd med til baren, som gør, at du også kan bruge den til at stimulere arme og ben.

Pris: 399 DKK

Du kan finde den her.

 

Styrketræning og vægttab

I forhold til vægttab og at forbrænde kalorier, så er kombinationen af basisøvelser og andre øvelser også meget vigtige. Da basisøvelser bruger så mange forskellige muskelgrupper, så stimulere basisøvelser kroppen på en helt anden måde. Denne øgede stimulation medfører også, at man virkelig kan skrue op for forbrændingen med basisøvelser frem for bare at dyrke cardio på et løbebånd.

 

Kombiner din styrketræning med din cardio

Det kan også være en ekstra god ide, at kombinere sin styrketræning med cardio. Selvom du måske er blevet meget træt af cardio, så er det altid vigtigt at indblande cardio i ens styrketræningsroutine. Cardio og den konstant høje puls gør cardio til en effektiv måde at forbrænde kalorier på og forbedre sin udholdenhed. Der er ikke nogen tvivl om, at styrketræning kombineret med cardio kan være endnu mere effektivt og virkelig få dig til at smide en masse kg på kort tid.

 

Hvad du kan få ud af at træne

Det endelige spørgsmål man sidder tilbage med vil naturligvis være, men hvad kan jeg få ud af at træne? Listen over fordelene ved at træne er uendeligt lang og du kender sikkert allerede til rigtigt mange af fordelene ude at læse op på dem. Det er jo efterhånden almindelig viden, at styrketræning hjælper med mange ting, som f.eks. at øge forbrændingen og at styrke immunforsvaret. Vi vil dog alligevel stadig lige gå lidt i dybden med de primære fordele ved styrketræning.

1. Øget forbrænding

En af de klare fordele ved styrketræning er naturligvis, at det skyder din forbrænding i vejret. Med en forbrænding der er højere vil det blive væsentligt lettere at holde vægten ved lige og at tabe sig, hvis det er målet. En øget forbrænding betyder jo, at din krop forbrænder flere kalorier. Når kroppen forbrænder flere kalorier, så betyder det, at man kan spise flere kalorier eller at man kan tabe sig hurtigere.

2. En flottere krop

Vi har alle sammen et ønske om hvordan vores krop skal se ud. Hvis man virkelig vil gøre noget ud af sit ønske og opnå den krop man gerne vil have, så er der ikke nogen tvivl om, at styrketræning er vejen frem. Med styrketræning kan man opnå drømmekroppen og som tidligere beskrevet behøver du ikke være bange for at komme til at ligne en mand.

3. En sundere krop

Måske vigtigere end at du visuelt kan opnå drømmekroppen, så bliver din krop også meget sundere af styrketræning. Styrketræning sætter gang i en masse vigtige processer og gør kroppen generelt sundere. Det vil også sige, at du med styrketræning minimerer risikoen for utallige sygdomme og får en krop, som producerer mere energi i hverdagen.

4. Mindre risiko for at blive syg

Styrketræning minimerer risikoen for at blive syg. Det gælder både almindelige sygdomme som influenza, men også alvorlige sygdomme som kræft. Hvis man ikke går så meget op i sit udseende, så er det i hvert fald et godt argument for hvorfor man bør komme i gang med at styrketræne.

5. Sov bedre om natten

Når du styrketræner, så bruger du en masse energi. Det gør også, at du kommer til at sove væsentligt bedre om natten og søvn er altafgørende for vores helbred. Har du problemer med at få en god dyb nattesøvn, så er der altså god sandsynlighed for, at styrketræning kan hjælpe dig med at sove bedre om natten.

6. Mere energi i hverdagen

I takt med at du sover bedre om natten, så vil du automatisk også få mere energi i hverdagen. Udover at den bedre søvn giver dig mere energi, så vil alle de processer træningen sætter gang i også være med til at give dig mere energi.

7. Du bliver glad i låget

Sidst men ikke mindst, så er der også det med, at man simpelthen bliver glad af at træne. Når du træner, så sender kroppen en masse lykkehormoner ud i kroppen, som gør at du bliver gladere. Hvis du hverken går op i udseende og sundhed, så kan du altså også træne bare for at blive glad og leve et lykkeligere liv.

Forhåbentligt så gav denne artikel dig inspiration til at komme i gang med styrketræning derhjemme, så du kan bevæge dig imod dit mål om at leve et sundere og gladere liv.