Administration 

Stepmaskiner med justerbar modstand - Til seriøs træning

Forbrugerguides
Kvinde løber op af en trappe

Indeholder sponsorerede links

Vil du til at i gang med seriøs træning derhjemme? Det kan være, at du vil tabe dig eller bare få brugt kroppen på en god og effektiv måde? Der er ikke nogen tvivl om, at det er en god ide, men hvordan skal man komme i gang? Er man nødt til at bruge uendeligt mange penge på en masse forskellige fitnessudstyr og nærmest bygge sit eget fitnesscenter derhjemme? Det er naturligvis en mulighed, men det er kun de færreste der har plads til det, samt pengene til at gøre det. Heldigvis, så behøver du ikke bruge en formue på fitnessudstyr, og du behøver ikke at dedikere et helt rum derhjemme til fitness. Der findes nemlig en masse gode motionsmaskiner, som kan give en meget effektiv træning, som ikke koster en bondegård, og som kun fylder hjørnet af et rum. Det kan f.eks. være maskiner som romaskiner, crosstrainers, kondicykler, osv. Alle disse maskiner har sine fordele og ulemper, og kan hver være et godt redskab til mange forskellige ting. 

Der er dog ikke nogen tvivl om, at stepmaskinen er en af de helt ideelle maskiner til dig, som gerne vil have en effektiv og all-round god træning for kroppen. Derfor er der også mange, som vælger stepmaskinen over de andre alternativer der er på markedet. Længere nede i denne artikel vil vi gå i dybden med 3 gode stepmaskiner, som vi vil anbefale dig, der ønsker at have en stepmaskine stående derhjemme. Først vil vi dog lige gå lidt i dybden med fordelene ved at lave hjemmetræning med en stepmaskine.

Fordelene ved hjemmetræning med en stepmaskine

Der er flere forskellige fordele ved at lave hjemmetræning med en stepmaskine. En stepmaskine er nemlig anderledes fra de andre typer maskiner, da stepmaskinen minder om at gå på trapper. Denne form for træning, hvor man går op og ned giver mange forskellige træningsfordele udover den logiske fordel med at man får pulsen skudt i vejret. 

Nedenunder kan du se en række fordele, som kan være grunden til at du bør vælge en stepmaskine frem for de alternativer der er på markedet, som f.eks. spinningcykler, håndvægte, osv.

 • Hvis du gerne vil træne ben og baller, så er der ikke nogen tvivl om, at stepmaskinen er den ultimative maskine. De fleste der investerer i en stepmaskine gør det også fordi det er så effektiv en måde at træne den nederst halvdel af kroppen på. Stepmaskinen og den form for træning er helt perfekt til at stramme op, samt at styrke læg- og lårmusklerne, samt ballerne. Alt efter hvilken type stepmaskine du køber vil du også træne alle de vigtige core muskler der er i hoften, maven og lænden.
 • Når du ”stepper” på en stepmaskine, så får du også en effektiv træning af mave og ryg. Det skyldes, at denne form for træning helt naturligt også vil medføre, at du bruger disse muskelgrupper og dermed giver stepmaskinen en god overordnet træning for hele kroppen.
 • En af ulemperne ved rigtigt mange træningsformer er, at de kan være meget hårde ved led og sener. Her er fordelen ved stepmaskinen dog, at den er meget skånsom over for led og sener og risikoen for skader er dermed ikke specielt stor. Det skyldes, at hele træningen fungerer som en flydende bevægelse og der er dermed ikke konsekvente voldsomme stød, som der f.eks. er når du er ude at løbe.
 • Stepmaskinen er naturligvis også meget effektiv for dig, som gerne vil i god form. Når du træner på stepmaskinen vil det være med en konstant høj puls, og du vil dermed også forbedre din form betydeligt.
 • Næsten alle træner også på for at forbrænde kalorier og her er der ikke mange maskiner, som er lige så effektive som stepmaskinen. På en stepmaskine bruger du hele kroppen og aktiverer næsten alle muskelgrupper, og stepmaskinen er derfor også en af de absolut mest effektive maskiner i forhold til at forbrænde kalorier. Med den konstant høje puls og de bevægelser du laver på stepmaskinen vil du forbrænde flere kalorier end nogensinde før.
 • Sidst men ikke mindst, så er der også den klare fordel ved at træne med en stepmaskine derhjemme, at du sparer både tid og penge i forhold til hvis du skulle have et abonnement på et fitnesscenter. Man kan finde mange stepmaskiner til gode priser og de holder alle sammen i meget lang tid, så på det lange løb vil du hurtigt komme til at spare penge i forhold til hver måned at betale flere hundrede kroner til et fitnesscenter. Derudover vil det også være meget tidsbesparende for dig. I stedet for at skulle hele vejen ned i fitness, så har du altid stepmaskinen derhjemme. Du kan dermed bare hoppe i træningstøjet, bruge stepmaskinen og derefter hoppe i bad derhjemme. Det er meget tid du vil spare på at undgå transport.

 

Tre gode stepmaskiner til seriøs træning

 Stepmaskine – Twist Stepper – inSPORTline

Stepmaskine – Twist Stepper – inSPORTline er en super god stepmaskine af lige så god kvalitet. Den giver en god mulighed for at få en meget effektiv træning derhjemme uden at være specielt pladskrævende. På stepmaskinen er der fastgjort længdejusterbare, som gør stepmaskinen ekstra effektiv. Disse træningselastikker gør det nemlig muligt at stimulere muskulaturen på tværs af hele kroppen, så man kan få en ekstra effektiv træning. Maskinen har også funktioner, som gør det muligt, at justere skridtlængde, samt højde.

Forrest på maskinen er der også placeret en god skærm, som viser brugbare data under træningen. På skærmen kan du bl.a. se data som antal trin pr. minut, hvor lang tid du har trænet i, hvor mange trin du har taget indtil videre, hvor mange kalorier du har forbrændt, samt endnu mere. Disse informationer er alle nødvendige, hvis du gerne vil have så meget som muligt ud af din træning. Stepmaskinens pedaler er brede og antislip, så du er sikret at være fast plantet på stepmaskinen under hele din træning.

De tekniske specifikationer for stepmaskinen er:

 • Længde: 52 cm
 • Bredde: 23,5 cm
 • Højde: 50 cm
 • Maksimal brugervægt: 100 kg
 • Egenvægt: 8,7 kg

 

Stepmaskine - Twist Stepper - inSPORTline

Stepmaskinen koster 599 kr., så du kan også få den uden at skulle bryde bankkontoen.

Du kan finde denne stepmaskine her.

 

Stepmaskine – Holister – inSPORTline

Vil du gerne have en stepmaskine hjem til dig af den absolut højeste kvalitet, så er stepmaskinen, inSPORTline Holister et meget godt valg. Det er en professionel maskine, som har en meget robust struktur, et magnetisk bremsesystem og en vægtbegrænsning på hele 130 kg. Alt dette er med til at sikre, at stepmaskinen har en lang levetid. Derudover har stepmaskinen en skridthøjde på hele 25 cm, hvilket er med til at sørge for en meget effektiv træning. Stepmaskinens pedaler er store og skridsikre, hvilket giver god sikkerhed, når maskinen bruges. Derudover har maskinens håndtag indbyggede pulsmålere, så man kan følge med i sin puls under træningen. Pedalerne er placeret på en smart måde med mindre plads mellem sig end mange andre stepmaskiner, hvilket giver en mere naturlig og ergonomisk bevægelse under træningen. Ydermere er maskinen udstyret med ting som vandflaske- og tabletholdere, transporthjul og et overfladereguleringssystem, som er med til at sikre, at maskinen står sikkert på selv et ujævnt underlag. 

Stepmaskinens computer er også af høj kvalitet med en god 7” skærm, hvorpå man kan følge med i mange forskellige vigtige informationer, som f.eks. watt, tid, hastighed, afstand, kalorier, hjerterytme og omdrejninger i minuttet. Derudover har stepmaskinen mange forskellige programmer, så der er noget for enhver smag. Alternativt kan man naturligvis også bare selv styre modstand og tempo. 

De tekniske specifikationer for stepmaskinen er: 

 • Længde: 118 cm
 • Bredde: 79 cm
 • Højde: 181 cm
 • Magnethjulsvægt: 5,5 kg
 • Maksimal brugervægt: 130 kg
 • Egenvægt: 82,6 kg

Stepmaskinen her er i den lidt dyrere ende, men du får så også en stepmaskine hjem til dig af den højeste kvalitet. I skrivende stund står den oprindeligt til 16.999 kr., men er sat ned til 7.999 kr. 

Stepmaskine - Holister - inSPORTline

Du kan finde denne stepmaskine her.

 

Stepmaskine – Avalor ST – inSPORTline

Vil du gerne have den ultimative stepmaskine hjem til dig, så er der ikke nogen tvivl om, at denne stepmaskine er perfekt for dig. Stepmaskinen Avalor ST fra inSPORTline har en meget robust struktur, et magnetisk bremsesystem, 150 kg vægtbegrænsning, som alt sammen er med til at sikre, at stepmaskinen har en meget lang levetid. Derudover har stepmaskinen en skridthøjde på 26 + cm, som sikrer, at du kan få en særdeles effektiv træning på stepmaskinen. Stepmaskinens pedaler er brede og skridsikre, som sikrer stor sikkerhed, samt to håndtag, som også er med til at gøre stepmaskinen sikker at bruge. Derudover er stepmaskinen udstyret med flere forskellige ting, som transporthjul, flaske- og tabletholdere og et overfladereguleringssystem, så den kan stå sikkert på ujævne underlag, og alt dette er med til at gøre den god at bruge i hverdagen.

Derudover har stepmaskinen et stort og brugervenligt display, som er letlæseligt og fyldt med gode informationer, som man kan bruge til at følge med i sine statistikker. Stepmaskinen kommer derudover med 19 programmer, så der er noget for enhver smag. Der er f.eks. WATT-programmet eller HRC-programmet, som begge er gode programmer. Alternativt kan man naturligvis også vælge selv at stå for at ændre modstand og tempo undervejs. Der er også en brystrem inkluderet, så man kan vælge at måle hjertefrekvensen med denne, hvis man ikke vil bruge de sensorer der er indbygget i håndtagene.

De tekniske specifikationer for stepmaskinen er:

 • Længde: 166 cm
 • Bredde: 88 cm
 • Højde: 178 cm
 • Magnethjulsvægt: 8 kg
 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • Egenvægt: 114,5 kg

Denne stepmaskine står til en pris på 15.999 kr.

Du kan finde denne stepmaskine her.

 

Hvordan bruger man bedst muligt en stepmaskine?

I forhold til hvordan du skal bruge en stepmaskine, så er det meget ligetil, men der er naturligvis nogle ting man bør tænke over, når man bruger stepmaskinen. Dem vil vi gå lidt i dybden med her. 

 • Hold altid kroppen ret – Det kan godt være svært at holde kroppen ret, specielt når man begynder at blive træt, men det er altid bedst, at holde kroppen i en ret stilling. Det vil både medføre, at du bruger musklerne så meget som muligt, men det vil også beskytte ryggen mod skader.
 • Hvis ikke du kører intervaltræning, så er det en god ide, at holde et stabilt tempo. Find ud af hvilket tempo der er bedst for dig og gå så efter at holde det tempo gennem hele træningen. Derefter kan du sætte mål om at forbedre tempo eller modstand for hver gang du bruger stepmaskinen.
 • Hold dine fødder fladt på pedalerne af stepmaskinen. Stepmaskinens pedaler er lavet til, at du hele tiden holder dine fødder fladt på pedalerne. Man kan godt komme til at løfte hælene når det begynder at blive hårdt, men det er altid bedst, at holde dem fladt. På den måde fordeler du din vægt og styrke ud på hele foden, hvilket både gør træningen mere effektiv, men også mere sikker.
 • Fokuser på at forbedre dig. Bruger du stepmaskinen på fast basis, så vil du hurtigt se fremskridt i forhold til din form og styrke. Det er derfor en god ide, at gå efter at langsomt øge hvor meget du udfordrer dig selv. Det kan enten være ved at øge tempo eller modstand. Gør du dette, så fortsætter du med at presse kroppen til at være så sund og i så god form som muligt.

Det var altså en kort artikel omkring stepmaskiner og hvorfor de kan være en god ide for dig, som gerne vil træne derhjemme. Hvis du gerne vil købe en stepmaskine, så kan du med fordel tjekke dem vi har valgt at fremhæve i denne artikel ud. Mon ikke mindst en af dem er helt perfekt til dit hjem og dine ønsker.