Administration 

Skadet hår: De 5 bedste råd til at redde ødelagt hår

Forbrugerguides
Pige med skadet hår

Indeholder sponsorerede links

Har du tørt, spaltet og ødelagt hår? Drømmer du om et sundt, smukt og glansfuldt hår? I denne artikel kan du læse, hvordan du bedst plejer dit hår for at forebygge skadet hår, og hvad du kan gøre, hvis skaden allerede er sket, eller hvis du har problemer med hårtab.

Hvad er skadet hår?

Skadet og ødelagt hår er tørt, spaltet, slidt og svært at holde under kontrol. Skaderne kan skyldes en række forskellige faktorer, og kan heldigvis afhjælpes med en dybere forståelse af, hvorfor hår bliver ødelagt. For med en bedre forståelse af årsagerne til skadet hår, kan du både forebygge skaderne samt gøre noget ved problemet, hvis håret allerede er ødelagt.

Brug denne shampoo og få sundt hår igen

Årsager til skadet hår

Der er mange årsager til skadet og ødelagt hår, men den værste synder er ofte kemikalier i hårprodukter, der med tiden vil gøre håret skadet og give et usundt udseende. Solskade er en anden faktor, der ødelægger håret, mens langt eller krøllet hår generelt slider mere på håret. Derudover er hårspidserne ældre, og vil helt naturligt komme til at se mere slidte ud.

Hvad kan du gøre ved skadet hår

Der er heldigvis meget, du kan gøre ved dit skadede og ødelagte hår, så du igen kan få smukt, sundt og glansfuldt hår. Her nedenfor kan du finde 5 gode råd til behandling af dit hår, hvis skaden allerede er sket.

  1. Få klippet spidserne. Med spaltede og ødelagte spidser bliver håret ved med at knække, og derfor er det vigtigt at få klippet spidser regelmæssigt.
  2. Lad være med at vaske hår med shampoo, hver gang du er i bad, da det kan være hårdt ved håret og virke udtørrende. Hvis du alligevel gerne vil bruge shampoo ved hvert bad, er det en rigtig god idé at investere i en hårshampoo som eksempelvis HairGenesis Hårshampoo, der giver næring og ekstra beskyttelse til håret.
  3. Undgå at bruge føntørrer eller glattejern, da håret kan blive varmeskadet, og kan forværre situationen, hvis håret allerede er ødelagt. Så lad håret lufttørre og giv det en mulighed for at regenerere sig selv.
  4. Brug en rigtig god hårolie. Hvis dit hår allerede er skadet, bør du give det så meget fugt som muligt, og her kan du blandt andet bruge HairGenesis Hårolie, der er ideel til at give håret fugt, næring og beskyttelse.
  5. Det kan lyde mærkeligt, men en sund og balanceret kost kan gøre underværker for dit ødelagte hår, da du med de rette vitaminer i kosten kan give dit hår de rette næringsstoffer, som håret desperat har brug for. Det kan være fødevarer som makrel, laks og sild, der er rige på Omega3, jern og B-vitaminer, eller spinat, der indeholder A-vitaminer og jern, eller bønner, nødder og bær. Alternativt kan du supplere kosten med et HairGenesis-tilskud, der indeholder vitaminer og mineraler specifikt til sundt hår.

Hair Genesis hår olie

Hvad kan man gøre for at undgå ødelagt hår?

Som alt andet her i livet er forebyggelse selvfølgelig det bedste, og man kan med den rette tilgang og produkter heldigvis gøre meget for at undgå skadet hår. En god hårshampoo, balsam eller hårolie kan gøre underværker for dit hårs sundhed og give dig de bedste forudsætninger for at undgå ødelagt hår.

  1. Hårolie: En god hårolie kan hjælpe, hvis skaden er sket, men er også vigtigt til at forebygge skadet og ødelagt hår. HairGenesis Hårolie er et godt alternativ, da det er en klinisk testet olie, der indeholder savpalme og kæmpenatlysolie, og er specielt udviklet til at pleje og fugtgive håret.
  1. Hårshampoo: En styrkende og beskyttende shampoo til daglig brug er et essentielt forebyggende middel mod spaltede spidser og ødelagt hår, og her er HairGenesis Shampoo med ingredienser som savpalme og guargummi et fremragende valg. Shampooen er designet til at give håret fylde, understøtte en sund hårvækst og rense håret for fedt og snavs.
  1. Hårtørring: Undgå at bruge et håndklæde til at tørre håret, da det slider på de lange lokker. Hår har bedst af at blive lufttørret, da det er meget skrøbeligt efter et bad, og derfor anbefales det også, at du bør undgå at bruge en hårbørste efter vask. Hvis du gerne vil rede håret og forebygge ødelagt hår, bør du i stedet bruge en almindelig hårkam. 
  1. Hårbalsam: Efter at have vasket håret med en god shampoo, kan du give det ekstra beskyttelse ved at bruge HairGenesis' Hårbalsam til at styrke og fugtgive. Indeholder naturlige ingredienser til at give håret glans og næring for at understøtte sund hårvækst. 
  1. Farvning og blegning: Kemikalierne i hårfarvnings- og hårblegeprodukter er skadelige for håret, og for at undgå ødelagt og skadet hår bør du holde lidt igen med at få farvet håret og måske ikke gøre det på månedlig basis.

Hair Genesis mod skadet hår