Administration 

Sammenligning af onlinelån

Forbrugerguides
Pengesedler

Indeholder sponsorerede links

Lån penge online. Hvor er det billigst at låne penge? Dette kan være svært at gennemskue og udskydes ofte til i morgen. Nogle gange forsvinder håbet og drømmene lige så stille. Men det er vigtigt at drømme, have ønsker og leve livet. Derfor har vi gjort det simpelt og nemt for dig at finde det billigste og bedste lån, der matcher dine behov. Så hvorfor ikke få det du går og drømmer om? Find dit næste lån her.

Hvad er et lån?

Et lån kan være mange ting, men i dette tilfælde er et lån, når du låner penge af en anden part. Denne part som du låner penge af kaldes for en kreditor, og i denne aftale bliver du selv en debitor. Når du låner penge af en kreditor, som kan være en bank eller et andet finansieringsselskab, vil du skulle betale afdrag og renter. Afdrag er det beløb, som du afbetaler på dit lån, og renterne er det, du betaler kreditorerne for at låne penge af dem. Du vil derfor altid komme til at betale flere penge tilbage på dit lån, end det du lånte.

Hvorfor låner man penge?

Statistikkerne siger, at danskerne låner penge som aldrig før. Der kan være mange grunde til, at du har brug for at låne penge. Du kan have brug for et større sted at bo, og invester måske i en lejlighed eller et hus. Eller en ny bil til arbejdet, da du har fået nyt job længere væk, og den gamle ikke kan klare turen. Men der optages også lån til at finansiere det almindelige forbrug, dyre vaner, og ting du i virkeligheden ikke har råd til. Der er store regionale forskelle på, hvad der lånes penge til. Folk i hovedstadsområdet låner ofte penge til rejser og bolig, mens jyder og fynboer låner til nye biler.

Hvor låner man penge?

Der er flere forskellige muligheder for at låne penge. Banken er oftest det første sted, du tænker på, når du skal låne penge. Men der findes mange andre muligheder for at optage et lån. Du kan blandt andet lånet penge på nettet. Sammenligningstjenesten ovenfor viser flere forskellige lånemuligheder, og viser hvor du kan optage det bedste og billigste lån.

Hvad er forskellen på et banklån og online lån?

Der er stor forskel på at låne penge i banken, eller om du låner penge online. Men selvom der er stor forskel, kan det ikke siges entydigt, hvor det er bedst at låne penge. Det afhænger helt og aldeles af dine behov, og hvad du vægter højest.

Er du typen, der vægter tryghed højt, kan det være at banken er den bedste løsning for dig. Her har du mulighed for at drøfte dine lånemuligheder, sammen med din personlige rådgiver. For at få godkendt et lån i banken er der opstillet mange krav. Du skal erklæres kreditværdig, og skal derfor kunne fremvise lønsedler, årsopgørelser, hvordan dit privatforbrug ser ud osv. Du skal også oplyse, hvad lånet skal bruges på. En lidt længere proces. I nogle tilfælde vil du blive erklæret ikke kreditværdig, og kan derfor ikke låne penge.

Har du brug for et hurtigt lån, ønsker du ikke at oplyse, hvad pengene skal bruges til, vil et online lån være den bedste løsning for dig. Her er det vigtigt, at du er klar over, at der findes flere forskellige alternativer, du kan vælge imellem. Derfor bør du lave lidt forarbejde inden, så du kan få det bedste lån, der matcher dine behov. Brug sammenligningstjenesten ovenfor, så bliver det nemt og overskueligt at finde det helt rigtige lån for dig.

Gode råd til dig uanset om du er til banklån eller onlinelån. Afsøg markedet, sammenlign årlige renter i procent (ÅOP), vær opmærksom på ekstra udgifter ved onlinelån i forhold til banklån og indhent flere tilbud.

Hvor gammel skal man være for at låne penge?

Er du under 18 år, har du altid lov til at låne penge af venner og familie, hvis de altså vil være med til det. Skal du ud at investere og have et større lån, som oftest ikke kan klares privat. Her skal du være fyldt 18 år for at kunne låne penge i banken eller hos et andet finansieringsselskab.

Hvilke krav er der til at få et lån?

Der stilles en række krav til dig, når du ønsker at optage et lån i Danmark. De generelle krav kræver, at du er mindst 18 år gammel. Du må som udgangspunkt ikke være registreret som dårlig betaler, det vil

sige, du må ikke være registreret i RKI. Samtidig skal du bo i Danmark, og have opholdstilladelse her i landet.

Så findes der krav, der kan variere alt efter hvilket lån, du ønsker at optage, og hvilken låneudbyder du ønsker at benytte. Disse krav kan indbefatte, at du har et NemID, en aktiv e-mailadresse, dansk telefonnummer, dansk bankkonto o.l.

Det er ikke alle, der har mulighed for at låne penge, hverken i bankerne eller online. Har du henvendt dig til flere låneudbyder uden held, til at oprette et lån, bør du overveje, om det er klogt at optage et lån lige nu.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en vurdering din låneudbyder laver om dig. De undersøger, om du har økonomien til at tilbagebetale lånet, men også om du ønsker at tilbagebetale lånet. For at lave denne vurdering kigger låneudbyderen på din indtægt, samt om du har tilbagebetalt tidligere lån. Ud fra disse oplysninger vurderer låneudbyderen om, de ønsker at tilbyde dig et lån.

Er du så heldig, og er blevet tilbudt et lån, påvirker denne vurdering den rente, som låneudbyderen ønsker at tilbyde dig. Har de vurderet, at du er meget kreditværdig, og føler sig sikker på, at de får deres penge igen, vil du oftest kunne opnå en lavere rente. Forholder det sig derimod modsat, og du er blevet vurderet som mindre kreditværdig, og låneudbyderen godt kan være i tvivl, om du betaler beløbet tilbage, som du har lånt, vil du ofte opleve en højere rente.

Kræver det fast arbejde at låne penge?

Står du uden job, og ingen fast indkomst, er der i den grad behov for flere penge på kontoen. For at låne penge i banken, stilles der ofte krav om fast indkomst. Vælger du derimod en online udbyder, kan du finde långiver, der ikke har de samme regler og ikke forlanger et fast arbejde. Det kræver lidt forarbejde, hvis du gerne vil låne penge, og ikke har et fast arbejde. Samtidig er godkendelseschancerne bedre, hvis det er et mindre beløb, du anmoder om at låne.

Kan man låne penge, når man er på kontanthjælp?

Ja, du kan godt låne penge, når du er på kontanthjælp. Dog skal du være opmærksom på, at det kun er et begrænset antal af låneudbyderne, der tilbyder denne service, når du ikke har et fast arbejde. Disse låneudbyder ser kontanthjælp og dagpenge som en fast indkomst, hvad der for andre låneudbyder ville svarer til at have fast arbejde. Selvom du godt kan oprette et lån hos disse udbyder, skal du være opmærksom på, hvor stort et beløb de kan tilbyde dig at låne, og hvor høj renten er.

Kan man låne penge, når man er i RKI?

Er du havnet i den uheldige situation, og er blevet registreret i RKI, er det ikke muligt at optage et lån i normale pengeinstitutter, banker eller kviklån. Dette skyldes, at disse låneudbyder er underlagt kreditaftaleloven. At de er underlagt denne lov, forpligter dem til at foretage en kreditvurdering af hver enkelt kunde. Udover det ikke er muligt at optage lån hos almindelige lånudbyder, kræver mange steder, at du betaler forud, når du køber noget, og det kan samtidig være svært at oprette et mobilabonnement.

Selvom du er registreret i RKI og de normal udbyder ikke ønsker at låne dig penge, så kan det faktisk godt lade sig gøre, hvis du går andre veje. Der findes steder hvor du kan pantsætte dine værdigenstande, steder du kan låne, hvis du har en kautionist og så er der lån fra privatpersoner. Der findes også steder på nettet, hvor de tilbyder dig et ”almindeligt” lån. Her skal du dog være opmærksom på snyd. Ofte skal du betale et ansøgningsgebyr. Når dette er gjort, vender de tilbage og fortæller, at du ikke kan låne hos dem. Dit ansøgningsgebyr er derefter tabt.

Kan studerende få et lån?

Selvom du som studerende ikke har mange penge mellem hænderne, er der faktisk gode muligheder for at oprette et lån. Flere låneudbyder tilbyder studerende gode og billige forbrugslån. Har du allerede et SU-lån, er det blot en fordel. Dette bliver indregnet som en ekstra indtægt i din økonomi, og giver dig mulighed for at låne flere penge. Her er det vigtigt, at du skelner mellem SU-lån og almindelige lån. SU-lån kan, som nævnt, være en fordel for dig, når du ønsker at oprette et lån, mens almindelige lån kan være en ulempe, hvis du ønsker at optage et lån.

Hvad koster det at låne penge?

Når du opretter et lån, vil låneudbyderen kræve noget til gengæld for, at du låner penge af dem. Dette sker ved, at du betaler en rente. Så hvor meget det koster at låne penge afhænger af hvor høj en rente, du skal betale og hvor mange gange om året, du skal betale rente på dit lån. Samtidig vil du også opleve at skulle betale en form for gebyr. Det kan være administrationsgebyr, oprettelsesgebyr o.l. For at få det billigste lån er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvad renten er i årlige omkostninger i procent, ÅOP.

Hvilke typer lån kan man få?

Der findes mange former for lån, som du kan benytte. Det kan være svært at skabe et overblik over alle de forskellige former for lån, der findes herhjemme. Fælles for dem alle er, at långiver skal lave en kreditvurdering af dig, inden de kan tilbyde dig lånet. Der findes forbrugslån, sms-lån, kviklån, banklån, SU-lån, boliglån, realkreditlån, billån, bådlån og andelsboliglån. Alle lånene har forskellige formål. Et forbrugslån er f.eks. ikke beregnet til et bestemt køb, ligesom et billån, men derimod til dit almindelige forbrug.

Hvad er det bedste lån?

Hvad der er det bedste lån for andre, er ikke nødvendigvis det bedste lån for dig. Det afhænger af, hvilken situation du står i, og hvor mange penge du har behov for.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er lidt anderledes end et almindeligt lån, såsom banklån og realkreditlån. Et forbrugslån er ikke beregnet på en bestemt ting men derimod beregnet på dit forbrug, og du behøver ikke at stille sikkerhed for lånet. Det kan være opvaskemaskinen er stået af, og skal udskiftes, eller du bare ikke er god til at sparer op, men stadig gerne vil på en fantastisk rejse med vennerne. Dette lån er et af de mest almindelige lån, der findes i Danmark.

Du kan kontakte din bank for at få et forbrugslån, men du kan også ansøge online. Ofte vil du få det billigste lån i banken, men det vil være hurtigere at optage lånet på nettet.

Hvad er kviklån?

Kviklån er små lån, der har en løbetid på under 3 måneder, og du skal ikke stille sikkerhed for lånet. Der er flere forskellige navne på kviklån såsom minilån, mikrolån, mikrokredit, sms-lån osv. Alle har tilfældes at de dækker over samme ydelse, nemlig lån med korte løbetider. Et andet kendetegn er, at renten er enormt høj, specielt hvis du sammenligner med et banklån. Så et kviklån vil ikke være det billigste lån, du kan optage.

Er det risikabelt at låne penge på nettet?

Det er hurtigt og nemt at låne penge på nettet, og der stilles ikke alverdens krav og betingelser. Har du lyst til at optage et kviklån, kan du have pengene på din konto i løbet af to minutter. Så det er fristende. Men der er også nogle risici forbundet med kviklån, og det er derfor vigtigt, at du tager dine forholdsregler. Her er det specielt vigtigt, at du læser betingelserne grundigt igennem, så der ikke kommer ubehagelige overraskelser. Gør du ikke det, kan du risikere at tage et lån, som din økonomi ikke kan bære. Har du styr på betingelserne, og din økonomi kan bære det, så kan du roligt optage et lån online.

Hvor mange penge kan man låne på nettet?

Det er meget forskelligt, hvor mange penge du kan låne på nettet. Det afhænger af hvilken låneudbyder, du ønsker at gøre brug af. Nogle steder hedder intervallet 30.000 kr. – 500.000 kr. mens andre steder hedder intervallet 1.500 kr. – 50.000 kr. Så kig på sammenligningstjenesten ovenfor og se hvilken lånudbyder der passer til dit behov.

Hvordan låner man penge til et hus?

Ønsker du at låne penge til at købe din drømmebolig, har du mulighed for at låne 80% i et realkreditinstitut og 15% i din bank. De resterende 5% er det, der svarer til udbetalingen, og er penge, du selv skal spare op. For at låne penge til et hus, kræver det naturligvis, at du bliver erklæret kreditværdig af dit pengeinstitut.

Kan man låne penge uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed betyder reelt, at du ikke stiller noget af værdi som sikkerhed for de penge, du har lånt. Kan du ikke betale lånet tilbage, er det lånudbyderen, der må tage det fulde tab. Dette sker, da de ikke har pant i de ting, der er købt for pengene. Ulempen ved lån uden sikkerhed er, at renten oftest vil være noget højere på lånet, end hvis der var blevet stillet sikkerhed for det lånte beløb. Samtidig er beløbet, der kan lånes lavere.

For at låne penge uden sikkerhed kræver det, at du har fast bopæl i Danmark, har permanent opholdstilladelse i Danmark og ikke er registreret i RKI. Opfylder du disse krav, kan du optage lån uden sikkerhed.

Hvad er gratis lån?

Det lyder vildt, men du har mulighed for at optage et gratis lån. Nogle steder betaler du kun det lånte beløb tilbage og ikke gebyrer eller renter. Reglerne er lidt forskellige bland låneudbyderne, men oftest skal det være første gang du låner ved den pågældende låneudbyder, det er mindre beløb du låner, og der er en kort tilbagebetalingsperiode.

Disse lån bliver givet, som en form for markedsføring fra de forskellige lånudbyder i håb om, at du som forbruger vender tilbage til dem næste gang, du skal låne penge.

En anden form for gratis lån er, at du frit kan vælge to måneder om året, hvor du ikke skal betale afdrag. Det kunne være i sommerferien eller til jul, hvor de flest har ekstra mange udgifter.

Hvad er rente?

Rente er noget du betaler, når du låner penge af en låneudbyder. Med andre ord den pris, du skal betale for at have pengene stillet til rådighed. Dette sker for at låneudbyderne kan få dækket deres omkostninger samt eventuelle tab for lån, der ikke bliver tilbagebetalt.

Renten er opgjort i procent, og beregnes ud fra det beløb, du har lånt. Hvor ofte renten bliver trukket afhænger af, hvordan dit lån er sammensat. For at kunne sammenligne lån på samme størrelse med samme løbetid, bliver du nødt til at sammenligne den årlige rente i procent (ÅOP), og ikke den påtrygte rente.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er forkortelsen af den årlige rente i procent. ÅOP viser de årlige reelle omkostninger, som du har, når du optager et lån. Ikke blot renten men også omkostninger og gebyrer der er i forbindelse med lånet. For at gøre lånemarkedet gennemsigtigt, skal alle låneudbyder vise deres ÅOP overfor forbrugeren. Dog kan du kun bruge ÅOP til at sammenligne lån på samme størrelse og med samme løbetid.

Hvad er samlede kreditbeløb?

Samlede kreditbeløb er det samme som samlede kreditomkostninger. Dette beløb viser, hvad den fulde pris er for at du kan låne penge. Kreditbeløbet er angivet i kroner, og her er alle renter og gebyrer indregnet. Dette er den samme opgørelse som ÅOP, bare kreditbeløbet er udregnet i kroner, og ÅOP er udregnet i procent.

Hvad er samlet tilbagebetalingsbeløb?

Det samlede tilbagebetalingsbeløb på dit lån er det beløb, du har lånt, plus det beløb du betaler i renter og gebyrer. Når du optager et lån, er det derfor altid vigtigt at undersøge, hvad dit tilbagebetalingsbeløb bliver. Dette vil gøre det lettere for dig at gennemskue, hvilken reel pris du skal betale for dit lån.

Hvad er månedlig ydelse?

Den månedlige ydelse er det beløb, du skal afbetale på dit lån hver måned. For at bregne den månedlige ydelse, er det vigtigt at du kender det samlede lånebeløb, samt hvor længe du har til at tilbagebetale lånet.

Hvad er debitor rente?

Debitor renten er det, der svarer til den nominelle årlige rente, også tidligere kaldt den effektive rente. Det har stor betydning for renten på dit lån, om det betales en gang om året eller fire gange om året. Debitor renten viser den årlige forrentning af dit lån inklusiv renters renter. Debitor renten viser derfor, helt konkret, hvad du skal betale i rente for dit lån.

Hvad er en budgetkonto?

Når du bliver anbefalet at oprette en budgetkonto, er det for at give dig et bedre overblik, og sikre at der altid er penge til at betale dine regninger. Du starter med at plotte alle dine udgifter ind i et budgetskema, og derefter ligger du tallene sammen og dividere dem med årets 12 måneder. På den måde ved du, hvor meget du skal indbetale hver måned. Dog skal du være opmærksom på, at det nogle gange kan være en god ide at indbetale lidt ekstra i starten for at sikre, at der er penge til alle udgifterne. Samtidig bør du give budgetkontoen et årligt tjek, så du sikrer at huslejestigninger, kontingentstigninger osv. kommer med ind i budgettet. Har du svært ved selv at lave dit budget, kan du altid betale dig fra det i dit pengeinstitut.

Hvad er en kassekredit?

Du kan få en kassekredit i et pengeinstitut. Denne form for lån gør det muligt løbende at hæve forskellige beløb på din konto, indtil du når kassekredittens maksimum. På den måde kan du selv styre, hvornår du har brug for at låne disse penge, uden at skulle ringe til dit pengeinstitut hver gang. Da det er forskelligt, hvor meget du har trukket på din kassekredit, er det også forskelligt hvor store omkostninger, du har i forbindelse med din kassekredit, da renten bliver betalt af det beløb, du har trukket på kassekreditten. Når du over maksimum, kommer din konto i overtræk, og du må forvente en stor rente. Udover renten betaler du oftest en provision for at have kassekreditten. Denne provision betales oftest årligt.

Hvad er et rentefradrag?

Når mennesker går igennem forskellige livsfaser, sker det ofte, at de på et eller andet tidspunkt bliver nødt til at optage et lån. Her kan der være tale om et boliglån, realkreditlån eller et forbrugslån. Når du optager sådanne lån, vil du opleve at skulle betale renter for at låne pengene.

Et rentefradrag betyder, at du kan trække disse renteudgifter fra på din selvangivelse, og på den måde betaler du mindre i skat. Det modsatte sker, når du har en renteindtægt. Her bliver du beskattet af renteindtægten. Argumentet er, at skal du betale skat af din renteindtægt, så er det mest rimeligt, at du også får rentefradrag for dine renteudgifter.

Det kræver ikke, at du tager dit lån i en bank, for at benytte dig af rentefradraget. Du kan sagtens tage lån i et andet finansieringsselskab. Sagt på en anden måde, betaler du renter, kan du få et rentefradrag. Dog kan du ikke opnå rentefradrag ved mobillån, quicklån og sms-lån.

Du behøver ikke selv aktivt at gøre noget for at få dit fradrag. Banker og andre finansieringsselskaber indberetter automatisk dine låneoplysninger til skat. Dog vil det altid være en god idé at tjekke op på disse oplysninger, og sikre at de er korrekte.

Hvad er løbetiden på et lån?

Løbetiden og afbetalingsperiode på et lån, betyder det samme. Nemlig den periode du skal bruge på at tilbagebetale dit lån. Dette kan være en periode på få måneder, men kan også vare op til flere år. Hvor lang løbetid du har på dit lån, har stor betydning for, hvor stort et beløb du skal afdrage hver måned. Om du skal vælge kort eller lang løbetid på dit lån afhænger meget af din situation. Nogen vil gerne have lånet ud af verden hurtigst muligt, mens andre har brug for at trække det ud over en større periode for at få det økonomiske til at hænge sammen. Vælger du at låne med en lang løbetid, skal du være klar over, at det koster flere penge end, hvis du havde valgt lånet med kort løbetid.