Administration 

Sådan kommer du af med hæmorider - en guide til en smertefri behandling

Forbrugerguides
Mand med kløende numse

Indeholder sponsorerede links

Selvom det ofte er tabubelagt, er det helt almindeligt at have hæmorider. Faktisk vil op mod 50% af alle danskere opleve at have dem på et tidspunkt i deres liv. Sandsynligheden for at få hæmorider stiger med alderen, men kan også ramme unge i deres bedste alder. Der er heldigvis hjælp at hente til at lindre og behandle, enten i form af en hæmoridecreme eller et fiberrigt kosttilskud til at støtte et sundt fordøjelsessystem.

Hvad er hæmorider?

Hæmorider er en irriterende lidelse, der giver symptomer som analkløe, blødning, svie og smerte i endetarmsåbningen. Hæmorider er en form for åreknuder, der skyldes udvidelser af blodkar i slimhinden og huden ved endetarmsåbningen. Selvom det er mest almindeligt kun at have enten indvendige eller udvendige hæmorider, kan det også forekomme, at man har begge, hvis man er uheldig.

Hvordan føles en hæmoride?

Ofte vil man selv kunne føle, at man har fået hæmorider, fordi det begynder at klø i anus, og man oplever irritation og/eller smerte ved endetarmen. Man kan også få den chok-oplevelse, at man pludselig opdager lidt blod på toiletpapiret, efter man tørrer sig efter et toiletbesøg.

Symptomer på hæmorider i endetarmen viser sig ofte som:

  • Svie, kløe og smerte
  • Ofte lyserød og dryppende blødning i forbindelse med afføring
  • Noget der 'hænger' ud af endetarmsåbningen (fremfald af slimhinde)

Hos Shytobuy kan du købe billig og effektiv hæmoridecreme online

 

Hæmoridecreme

Hvorfor får man hæmorider?

Sandsynligheden for at få hæmorider øges som sagt helt naturligt med alderen, men der er andre risikofaktorer, der gør, at man allerede i en tidlig alder kan få hæmorider. Her er de 3 mest hyppigste årsager.

Overvægt
Man har en øget risiko for at få hæmorider, hvis man er overvægtig, da der opstår et øget tryk i bugen, der får slimhinder og blodkar til at "bule ud". Det er også en af grundene til, at især gravide yngre kvinder kan få problemer med hæmorider under graviditeten og efter fødslen.

Forstoppelse
Forstoppelse er en anden faktor, der gør, at der er stor sandsynlighed for at få hæmorider. Dette skyldes, at der opstår et øget pres på endetarmen, når man presser ekstra meget for at komme af med afføringen, og der kan dermed ske en udvidelse af blodkar i slimhinden og huden ved endetarmsåbningen, hvilket kan føre til hæmorider. Samme effekt kan det have at løfte noget tungt, eller hvis man generelt har hårdt fysisk arbejde, uanset om man har en god tarmsundhed.

Se udvalget af Hema Pro-kosttilskud her

Dårlige toiletvaner
Dårlige toiletvaner er en anden forklaring på, at man får hæmorider. Derfor anbefales det også, at man ikke tager avisen eller telefonen med ud på toilettet, da man på den måde risikerer at få hæmorider grundet langvarigt og unaturligt pres på endetarmsåbningen. 

Går hæmorider væk af sig selv?

Man kan godt være så heldig, at hæmorider forsvinder af sig selv, når man har håndteret den underliggende årsag - altså efter fødsel, eller når man ikke længere har problemer med forstoppelse. Det er faktisk kun i alvorlige tilfælde, at det er nødvendigt at få dem fjernet kirurgisk, og ofte er det nok at lindre og behandle med en creme eller kosttilskud som eksempelvis Hema Pro-kosttilskud og Hema Go Hæmoridecreme.

Kosttilskud der afhjælper rektal kløe

Er hæmorider permanente?

Hæmorider er ikke permanente, men de er en 'ven for livet'. Det vil med andre ord sige, at når man først har oplevet en svækkelse af slimhinden og huden ved endetarmsåbningen, kan man desværre forvente, at hæmorider bliver et tilbagevendende problem.

Hvordan behandles indvendige hæmorider?

Hæmorider på grund af forstoppelse har ofte en tendens til at være små, indvendige hæmorider, og de kan i de fleste tilfælde behandles ved at få en bedre, blødere og mere regelmæssig afføring. Det kan man blandt andet få ved at drikke rigeligt med vand og spise fiberrige fødevarer som rugbrød, havregryn og frugt. Men man kan også supplere med et fiberrigt kosttilskud som Hema Pro, der indeholder arginin og calcium til at støtte et sundt fordøjelsessystem.  

Hvordan behandles udvendige hæmorider?

Behandling af større udvendige hæmorider, der giver symptomer som smerte, svie og kløe i endetarmen, sker ofte med en hæmoridecreme, som man kan få i håndkøb på apoteket. Cremen virker lindrende og smertestillende, og skal smøres direkte på hæmoriderne.

Hema Pro - din hjælp mod hæmorider

Lindring og pleje med hæmoridecreme

Et alternativ til produkter, som du kan købe på apoteket, er naturlige lægemidler, der kan forebygge og behandle analkløe, irritation og andre irriterende gener ved hæmorider. Her er HemaGo Hæmoridecreme et godt alternativ. Cremen indeholder ingredienser som aloe vera og kamille, som kan modvirke kløe og svie, og er ideel til at pleje og lindre irritation ved endetarmsåbningen som følge af hæmorider.

Kontakt din egen læge, hvis du er i tvivl

Selvom der er stor sandsynlighed for, at der er tale om hæmorider, hvis du efter et toiletbesøg opdager blod på toiletpapiret, eller generelt har problemer med smerter ved endetarmsåbningen og analkløe, er det en rigtig god idé at besøge din læge, hvis du får symptomerne. For det kan også skyldes andre mere alvorlige sygdomme eller lidelser, og lægen vil ved en kort undersøgelse kunne vurdere, om der er tale om hæmorider.

Slip for generne ved hæmorider med en smertefri behandling