Administration 

Her er verdens bedste slankekur

Sundhed
En masse grøntsager på et træbord.
Middelhavsdiæten er igen blevet kåret som den bedste. (Foto: Unsplash.com)

Indeholder sponsorerede links

For mange begynder året i sundhedens tegn med slankekure og ture i fitnesscentret. Hvis kosten skal lægges om, har et hold af amerikanske sundhedsekspert givet deres bud på den ultimative slankekur.

Hvert år kårer U.S. News & World Report verdens bedste slankekur. For femte år i træk ligger Middelhavsdiæten på en klar førsteplads.

Slankekuren, som egentlig mere skal bruges som en ny livsstil, går ud på at spise meget frugt og grønt, fuldkorn, bønner og frø, mens man skal slå en stor bue udenom fedt og sukker. Det eneste fedt, kuren anbefaler er olivenolie.

 

Giv dit stofskifte et boost

 

Måltiderne skal primært være plantebasserede men magert kød kan indgå i mindre mængder, end der normalt ligger rundt omkring på de danske tallerkener. Rødt kød, sukker og forarbejdet mad, er til de helt særlige lejligheder.

Udover maden, opfordres man også til at være fysisk aktiv, samt til at være social omkring måltiderne.

Kuren topper ikke kun listen over effektive slankekure. Den får også toppoint i kategorierne ”lettes at følge”, ”bedste plantebasserede kur” og ”bedste måde at spise sundt”.

Nummer to og tre på listen over bedste slankekure, er henholdsvis DASH-diæten og Flexitar-diæten. Begge har fokus på frugt og grønt som hovedpersonen i alle måltider, mens forarbejdet mad er bandlyst.

- Generelt er de bedste diæter drevet af, hvad du kan spise - ikke hvad du ikke kan spise. Og lige nu - i disse stressende tider med pandemien - er det især nyttigt for folk, udtaler chefredaktør Gretel Schueller.

I den anden ende af skalaen har de 27eksperter placeret kendte kure som Dukan Kuren og KETO. Begge kurer har fokus på at spise mange proteiner og undgå kulhydrater. Det er ikke sundhedseksperternes favorit til vægttab.

 

Læs hvordan du kan regulere din appetit

 

Eksperterne har dog også kåret verdens bedste kur for lynhurtigt vægttab. I den kategori toppede Atkins Diæt, der også har store restriktioner på kulhydrat-fronten.