Administration 

Det er vigtigt at have en A-kasse - læs hvorfor her

Forbrugerguides
Brug en A-kasse - til hvis det går galt

Indeholder sponsorerede links

Er du i fast arbejde? Så er der mange gode grunde til, at du skal være medlem af en A-kasse. A’et i A-kasse står for ’arbejdsløshed’, og det er således en arbejdsløshedskasse, du bliver medlem af, som vil hjælpe dig med økonomisk støtte i tilfælde af, at du bliver arbejdsløs.

En A-kasse giver dig adgang til dagpenge

I Danmark har du altid mulighed for at få kontanthjælp, hvis du bliver arbejdsløs, men det kan alligevel betale sig at være medlem af en A-kasse.

Ved at være medlem af en A-kasse vil du nemlig få dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, og da dagpengesatsen er langt højere end kontanthjælpen, vil du som medlem af en A-kasse ikke behøve at gå markant ned i levestandard, hvis du bliver arbejdsløs.

En A-kasse giver dig ret til dagpenge lige efter studiet

Hvis du sørger for at få meldt dig ind i en A-kasse, mens du er studerende, har du ret til at få dagpenge, hvis du ikke kan finde et arbejde efter dine studier.

På den måde er du sikret økonomisk i den periode efter endt studie, hvor du prøver at lande dit allerførste job.

Det kan være svært at finde et arbejde lige efter endte studier, og da det er gratis at være medlem en af A-kasse, mens du er studerende, giver det god mening at melde sig ind, allerede mens du studerer.

Få hjælp af din A-kasse

Når du er medlem af en A-kasse, har du ikke kun adgang til økonomisk bistand i tilfælde af arbejdsløshed. Som medlem af en A-kasse har du også adgang til en stor vidensbank, hvor eksempelvis juridiske rådgivere i din A-kasse sidder klar til at hjælpe dig, når du har brug for assistance i forskellige forhold omkring dit job.

Som medlem af en A-kasse kan du således få gratis rådgivning om eksempelvis ansættelseskontrakter, så du ved, at alt er, som det skal være mht. til bl.a. arbejdsforhold, når du begynder på at nyt job.

Dertil kan din A-kasse også hjælpe dig, når/hvis du bliver arbejdsløs. Hos din A-kasse kan du nemlig få personlig rådgivning og gode råd til, hvordan du hurtigst muligt kommer i job igen.

Det kan være i form af hjælp til at lave det perfekte CV, og det kan være i form af helt konkret hjælp til din jobsøgning. Det kan også være i form af økonomisk støtte til en efteruddannelse, så du kan åbne nye muligheder for dig selv og blive klare til at tackle nogle helt andre udfordringer i dit fremtidige arbejdsliv.

 Hvis du endnu ikke har en A-kasse eller søger en bedre løsning end den du allerede har så kan du se vores oversigt over de bedste og billigste A-kasser.