Administration 

Derfor skal du få lavet et salgstjek af din bolig

Forbrugerguides
En hånd holder et lille legetøjshus
Bestil et gratis salgstjek hos EDC

Indeholder sponsorerede links

Drømmer du om mere luft i din økonomi? Der er mange udgifter forbundet med at være boligejer, og selv om der er mange fordele ved at eje frem for leje, kan lån, gæld og renter hurtigt stige en til hovedet. Vi giver dig gode råd - og måske en vej ud.

Få lavet et salgstjek af din bolig – og spar penge ved at omlægge dine lån

Din boligs værdi er langt fra statisk, og der er mange faktorer, der spiller ind på din boligs værdi:

  • Har du lavet forbedringer i boligen, siden du overtog? Det kan være alt fra renovering af tag til udskiftning af et fyr, der påvirker din boligs salgsværdi.

  • Har markedet ændret sig, siden du investerede i boligen? Boligmarkedet er i evig udvikling, og det er ikke kun din boligs stand, der er afgørende for salgsværdien.

Derfor kan det i mange tilfælde godt betale sig at få udført et salgstjek af din bolig, selvom du ikke nødvendigvis går med flyttetanker.

Med et salgstjek, eller en såkaldt genvurdering, får du i bund og grund vurderet din bolig, som den står på markedet nu – og i bedste fald betyder det, at du kan omlægge dine dyre banklån og på den måde skabe mere luft i privatøkonomien.

Er din bolig steget i værdi?
Er din bolig steget i værdi?

3 tidspunkter, hvor det er oplagt at få genvurderet din bolig

Hvornår kan det betale sig at få lavet en ny salgsvurdering af din bolig? Det er ikke nødvendigvis gratis at omlægge lån eller få lavet et salgstjek, og derfor er det en god idé at sørge for, at din timing er rigtig.

  1. Du har lavet omfattende forbedringer – har du haft gang i større renoveringsprojekter, kan det selvfølgelig påvirke din boligs værdi. Det er sjældent en-til-en, men du kan regne med en stigning af værdien på omkring 40-50 procent af det, du har brugt på forbedringer.

  2. Boligmarkedet har ændret sig – er boligpriserne i dit område steget stejlt, siden du købte? Så kan det være en god grund til at få lavet et salgstjek og måske få omlagt lån.

  3. Du står overfor omlægning af lån eller bankskifte – hvis du alligevel står overfor at skulle se dine lån efter i sømmene eller måske vil skifte bank, er det et oplagt tidspunkt at gå revurderet din boligs værdi, så du kan tage det med dig i dine forhandlinger og måske få bedre vilkår for dit lån.

  4. Få vurderet din bolig og skab mere luft i økonomien

Der er rigtig mange, der ikke tænker på, at en revurdering af din boligs salgsværdi faktisk kan være med til at give dig mere luft i budgettet.

Bliver din bolig vurderet til en højere pris, end hvad der oprindeligt lå til grundlag for dit lån? Ja, så kan det i sidste ende være med til at give dig bedre aftaler i forbindelse med dit lån, og det betyder mere luft i økonomien.

Du kan netop nu få foretaget et gratis, uforpligtende salgstjek hos EDC og deltag desuden i konkurrencen om en Weber gas-grill til en værdi af 15.000 kr.

Banner for Weber gasgrill konkurrence