Administration 

Bedste vin til sushi 2022 - Få top anbefalinger til gode vine

Forbrugerguides
Bedste vin til sushi 2022 - Få top anbefalinger til gode vine

Indeholder sponsorerede links

Sushi er blevet ekstremt populært over de senere år og det er egentligt heller ikke svært at forstå hvorfor. Det smager bare helt fantastisk. Der ligger sushi-restauranter over det hele og det er en utroligt lækker ret at nyde en fredag aften. 

Men hvad skal man egentligt drikke til sushi? Det er naturligvis mange forskellige muligheder og vin er altid et godt valg. Det kan dog være svært at vælge vin til sushi, da kombinationen af råvarer i sushi udelukker mange forskellige vine. 

Når det gælder sushi, så er rødvin ikke en specielt god partner. En af grundene til dette er, at det til tider stærke tilbehør der er til sushi fremhæver både tannin og alkohol i vinen. Derfor kan det rent faktisk ende med at være lidt ubehageligt at drikke rødvin til sin sushi. Hvis du dog foretrækker rødvin på trods af dette, så er det en god ide, at gå med en frugtig rødvin der er lav i alkohol. Altså en rødvin, som er meget frisk og ikke så stærk.

Top anbefalinger til sushi

Friske og lette hvidvine, såvel som rosé vine, er at favoritter til sushi. De helt tunge hvidvine, som er meget fadprægede, er ikke den bedste ide til sushi, da de hurtigt vil virke lidt for magtfulde. Hvis du mangler inspiration til hvidvine og rosé vine du skal vælge til sushi, så kommer vi her med nogle gode forslag.

Peter Bott Riesling

Peter Bott Riesling

Den første vin vi vil fremhæve er den meget populære Peter Bott Riesling. Vinen har et lyst og stærkt udseende og den skuffer bestemt heller ikke i smagen. Her vil du møde en meget frugtig smag fyldt med aromatiske noter af abrikos, hvid fersken, mango og citrus.

Vinen er tør, men har på samme tid en let sødme, hvilket resulterer i et fantastisk finish på vinen. Vinen er produceret i Tyskland langs Rhinen og er et helt perfekt valg til når du skal nyde sushi derhjemme. 

Du kan finde flasken til en skarp pris her.

 

Balthasar Ress Hattenheim Riesling Kabinett 2018

Balthasar Ress Hattenheim Riesling Kabinett 2018

Her vil vi anbefale endnu en riesling vin, som er noget helt specielt. Hvis du allerede ved, at du god kan lide rieslingvine, så er denne et must-try. Den er produceret af Rheingaubaseret Balthasar Ress, som virkelig formår at lave vine af ekstremt høje kvalitet gennem sin unikke linje af VDP Erste Lage vine.

Vinen laves på helt traditionelle metoder, hvor f.eks. kulturgær bevidst er undgået. Her får du en spontant gæret riesling, som er til den halvtørre, halvsøde side. Aromaen i vinen er helt fantastisk, hvor du bl.a. vil møde nuancer af mango og papaya.

 

Hvis du gerne vil opleve denne unikke vin kan du finde den her.

 

Peter Bott Chardonnay

Peter Bott Chardonnay

Peter Bott er en tysk producent i Rheinhessen, som har skabt mange anerkendte vine, og det er også Peter Bott, der står bag denne enestående chardonnay. Vinen er tør, frisk og har en meget fin mineralitet. Med denne Chardonnay har Peter Bott ramt lige præcis det man drømmer om, når man åbner en Chardonnay.

Chardonnay er en meget populær type vin, som er specielt kendetegnet ved at have en intens frugtsmag. Server flasken ved en temperatur på omkring 8-10 grader og så er den helt perfekt sammen med sushi.

Du kan finde den lækre chardonnay her.

 

Makulu Pinotage Rosé 2020

Makulu Pinotage Rosé 2020

Rosé kan noget helt specielt på en varm sommerdag. Ikke nok med at rosé bare ser enormt indbydende ud, så smager det også fantastisk. Med denne Makulu Pinotage Rosé får du en helt fantastisk rosé vin til en god pris.

Denne rosé vin er fyldt med røde bær i både aroma og smag. Den har en medium syre, så den er let og forførende at drikke, samtidigt med at den ikke bliver for sød eller kedelig. Perfekt til sushi under sommerens sol.

Du kan finde denne fantastiske Makulu rosé vin her.

 

Georg Breuer Rose Rheingau Spätburgunder 2019

Georg Breuer Rose Rheingau Spätburgunder 2019

Georg Breuer er et helt unikt vinhus fra Rheingau, som blev grundlagt helt tilbage i det 18. århundrede. Her har man fokus på kvalitet og kvantitet, og vinhuset har også vundet utalligt mange flotte priser. 

Denne rosé vin er lavet 100% på Pinot Noir, og har en frugtig og let smag. Med de mange generationer af Georg Breuer familien, som har stået i spidsen for vinhuset, så har de også virkelig mestret detaljerne i en god vin. Alt i alt er dette en ekstraordinært lækker vin, som kan købes til en imponerende billig pris.

Du kan finde den lækre rosé vin her.

 

Monterey Bay Chardonnay 2020

Monterey Bay Chardonnay 2020

Monterey Bay Chardonnay er en vin, som sparker benene væk under dig, og så kan den endda købes til en meget lav pris. Den er produceret i Californien af den anerkendte vingård Monterey Bay. 

Vinen har en flot farve og en enestående smagsbalance mellem forfriskende frugter, såsom de tropiske frugter og citrus. Derudover kan man i eftersmagen fornemme et lille hint af vanilje, hvilket fungerer som prikken over i’et. Vil du opnå den bedste smagsoplevelse, så serveres vinen på mellem ca. 8-12 grader.

Du kan finde den ekstraordinære chardonnay fra Californien her.

 

Det var seks gode vine, som uden tvivl vil smage helt fantastisk i kombination med en lækker omgang sushi. Er der nogle af disse vine, som du ikke har smagt, så er det altså bare med at få prøvet dem af. Vi er helt sikre på, at du ikke vil blive skuffet. 

Skulle du allerede have prøvet disse, eller vil du gerne bare prøve flere forskellige af, så kan du finde hele vores udvalg af vine her. Vi har et bredt udvalg af gode vine til skarpe priser, så du vil uden tvivl finde nye og spændende vine, som du bare skal prøve.