Administration 

Bedste motionscykel til træning af knæ – Perfekt til genoptræning

Forbrugerguides
Ung kvinde på motionscykel

Indeholder sponsorerede links

Vil du gerne til at dyrke motion derhjemme, men ved ikke helt om du skal købe et løbebånd, en romaskine eller en motionscykel? Alle har sine fordele, men over de sidste 30 – 40 år har motionscyklen været specielt populær til hjemmet, og det skyldes, at der er mange fordele forbundet med motionscyklen, som man ikke kan få med f.eks. et løbebånd. 

Hvis du for alvor vil i gang med at komme i den bedste form af dit liv og gøre brug af en motionscykel, så er det naturligvis en god ide at købe en motionscykel af høj kvalitet, som er helt perfekt til lige netop dine behov. En af de helt store fordele ved at benytte en motionscykel kontra et løbebånd eller en romaskine er, at den er meget blid mod dine knæ, hvilket også vil sige, at en motionscykel er det perfekte valg til genoptræning, hvis du har en knæskade eller tidligere har haft problemer med knæet.

De fire motionscykler vi vil anbefale i denne guide:

  1. Motionscykel – Turner DHT500 – Flow Fitness
  2. Motionscykel – Turner DHT750 – Flow Fitness
  3. Motionscykel – Turner DHT2500i – Flow Fitness
  4. Liggecykel – inSPORTline – inCondi R600i

Hvad du skal overveje når du vælger din nye motionscykel

Før du tager en købsbeslutning om hvilken motionscykel du skal købe, så er det en meget god ide at tænke dig grundigt om, så du vælger den der passer bedst til dine behov. Ellers vil du komme til at fortryde dit valg senere hen. Der er ekstremt mange forskellige muligheder på markedet, så det kan virke meget overvældende og være svært at tage et valg. Nogle af de ting du skal overveje, er bl.a. om du vil have en opretstående motionscykel eller om det skal være en hvor du sidder tilbagelænet i en stil. Du kan også købe en liggecykel, hvis du skal være endnu mere skånsom over for din ryg.

Du skal også overveje hvor meget plads du har til din motionscykel. Skal du have en lille manuel motionscykel, som kan foldes sammen og stilles væk når du ikke bruger den? Eller vil du gerne have en plads til en stor elektronisk motionscykel med en masse forskellige træningsprogrammer. Det er også en god ide at tænke over hvad du vil bruge motionscyklen til, samt hvor meget du vil bruge den. Ved at tænke over alle disse ting er du bedre i stand til at vælge den helt rigtige cykel til netop dine behov.

1. Motionscykel – Turner DHT500 – Flow Fitness

 

Turner DHT750 Motionscykel

Har du brug for en motionscykel af høj kvalitet, som er brugervenlig samtidigt med at den giver mange træningsmuligheder? Så er Turner DHT500 af Flow Fitness muligvis det oplagte valg for dig. Turner DHT500 er en robust og meget holdbar motionscykel, som kan give dig god hjemmetræning og holde dig i god form. Da den er meget robust, kan du også have glæde af den i lang tid, så der går mange år før du får brug for at investere i en ny motionscykel igen. Cyklen er designet på sådan en måde, at den er nemt at bruge for alle og nem at komme i gang med, samt nem at bestige. Derudover har den en super god computer, som er meget brugervenlig, samtidigt med at den indeholder en masse gode programmer, som kan få dig i dit livs form.

Selve cyklen gør brug af et magnetisk modstandsytem, hvilket er super god, da sådan et system sikrer at den er meget flydende at køre på og giver en blød bevægelse gennem hele øvelsen. Derudover er motionscyklen også udstyret med en pulsmåler, så du nemt og hurtigt kan følge med i din puls og sikre at du ligger i den pulszone som er den rigtige for dine mål.

Hvis denne motionscykel lyder som et godt valg for dig, så kan du med fordel læse mere om den her og vurdere om det er lige præcis den motionscykel du skal have stående derhjemme.

2. Motionscykel – Turner DHT750 – Flow Fitness

Turner DHT750 Motionscykel

Turner DHT750 er en kanon god motionscykel, som har mange fordele. Selvemotionscyklens tekniske specifikationer er at den kan holde til 120 kg, har 32 modstandsindstillinger, 10 kg svinghjul og har både pulsmåler og kan lave BMI analyse. Cyklen kommer også med 21 gode træningsprogrammer.

DHT750 er en meget brugervenlig motionscykel, som er designet til at give dig en overall god oplevelse. Den kan bruges af alle aldersgrupper og motionsniveauer, så uanset om du er helt ny eller har cyklet i mange år, så vil DHT750 være et godt valg for dig. Med cyklen kan du indstille sædet og håndtaget så du sidder helt perfekt i den og derudover kan du gøre brug af både cyklens pulsmåler og BMI analyse, så du kan følge med i din puls og kroppens statistikker, som du langsomt kan forbedre jo mere du cykler. Derudover har cyklen som nævnt hele 21 træningsprogrammer, så du kan udfordre dig selv på mange forskellige måder og få mest muligt ud af din træning. Uanset om du er ude på at genoptræne efter en skade eller bare at forbedre din form, så vil denne cykel være et godt valg for dig.

Hvis denne motionscykel lyder som et godt valg for dig, så kan du med fordel læse mere om den her og vurdere om det er lige præcis den motionscykel du skal have stående derhjemme.

3. Motionscykel – Turner DHT2500i – Flow Fitness

Turner DHT2500

DHT2500i er for dig, som gerne vil have en avanceret motionscykel der virkelig åbner op for mange forskellige træningsmuligheder. Med denne cykel kan du gøre brug af gode træningsapps som f.eks. Zwift, iConsole+ og Kinomap ved at koble cyklen op med dem. Her kan du bl.a. køre ruter, spore din træning og følge med i dine fremskridt fra træning til træning. Det er alt sammen meget værdifuldt hvis du vil have så meget som muligt ud af din træning. Motionscyklen kommer også med 24 træningsprogrammer, så du har en bred vifte af programmer at vælge imellem. På den måde kan du vælge et, som passer helt perfekt til lige præcis det du gerne vil opnå med din træning.

Turner DHT2500i er altså med andre ord den perfekte motionscykel for dig, som gerne vil betale lidt mere, men så til gengæld også få en motionscykel af høj kvalitet, som åbner dørene op for utallige forskellige træningsmuligheder. Den kan holde til 140 kg belastning, har et 12 kg modstand system, benytter magnetisk modstand system og er kompatibel med en bred vifte af forskellige gode apps.

Hvis denne motionscykel lyder som et godt valg for dig, så kan du med fordel læse mere om den her og vurdere om det er lige præcis den motionscykel du skal have stående derhjemme.

4. Liggecykel – inSPORTline – inCondi R600i

inCondi R600i motionscykel

inCondi R600i af inSPORTline er en god cykel, som er designet til dig, som gerne vil have en cykel der passer godt på ryggen. Dette er nemlig en liggende motionscykel, som har en meget robust struktur der sikrer stabil rygstøtte og passer godt på din ryg. Cyklen har et stort og behageligt sæde, som gør at du kan placere dig stabilt og undgå at skulle overbelaste ryggen.

Svinghjulet er på 9 kg og sikrer en god og blød oplevelse. Cyklen er dog ikke bare venlig overfor dig der vil passe på ryggen, men også n meget avanceret cykel som bringer mange muligheder. Cyklen byder på hele 32 elektroniske modstand indstillinger og har en brugervenlig, men sofistikeret LCD-skærm, hvor du kan følge med i alle de vigtige oplysninger som bl.a. hjerterytme, afstand, hastighed, forbrændte kalorier, tid, osv. Derudover kan du også koble cyklen op på mange forskellige apps via bluetooth, så du kan følge med i din træning og forskellige statistikker på din telefon.

Alt i alt er inCondi R600i altså en super god motionscykel, som både har et ergonomisk sæde, der passer på din ryg, en masse forskellige træningsprogrammer, mulighed for at koble cyklen op på apps, et robust stel, og meget mere. Den vil altså med andre ord være et godt valg for dig, som gerne vil passe på din ryg, men også bare generelt for dig der gerne vil have en god motionscykel, som giver mulighed for at få en god og effektiv træning. Cyklen kan håndtere en brugervægt på 200 kg og har en magnethjulsvægt på 9 kg, som sikrer en god køreoplevelse.

Hvis denne motionscykel lyder som et godt valg for dig, så kan du med fordel læse mere om den her og vurdere om det er lige præcis den motionscykel du skal have stående derhjemme.

Fordelene ved at dyrke motion på fast basis

Der er mange forskellige fordele ved at dyrke motion på fast basis, og motion er enormt vigtigt for at holde kroppen sund og vores energiniveau oppe. Først og fremmest er motion på fast basis vigtigt for et sundt hjerte. Hjertet er en muskel og ved at holde hjertet i gang med motion holder du hjertet sundt og trænet, hvilket også betyder at du kan sænke din hvilepuls. Det er godt for dit velbefindende i fremtiden.

En naturlig effekt af at dyrke motion er, at du øger blodcirkulationen i din krop. Det fører også til at din hud vil være væsentligt sundere og du vil stråle mere efter en hård omgang træning. En træning vil altså få dig til se fantastisk ud og hjælpe dig med at have det godt med dig selv. Træning vil også helt naturligt gøre dig mere opmærksom på din kropsholdning, hvilket både er godt for dit udtryk og hvordan du ser ud, men også meget vigtigt for din krops helbred på lang sigt. Når du træner bliver du mere kropsbevidst, hvilket også betyder, at du bliver bedre til at finde ud af hvad der er godt for din krop.

Lige når man begynder at træne, samt efter man har trænet, vil man måske føle sig øm i musklerne. Men på lang sigt vil træning medføre at du er mindre øm og har færre smerter. Hvis man er stiv i kroppen fordi man sidder meget ned, så er træning på en motionscykel på fast basis den perfekte kur. Det vil gøre underværker for din krop.

Træning er også med til at gøre dig gladere i hverdagen. Når du træner, så frigiver kroppen en større mængde endorfiner, hvilket er kroppens naturlige lykkehormon. Endorfiner er med andre ord de hormoner, som gør dig glad og lykkelig. Derudover vil træning også gøre dig gladere at den simple årsag, at du passer godt på din krop og kan være stolt over din disciplin. Udover at gøre dig gladere er der naturligvis også den åbenlyse fordel, at træning er med til at hjælpe dig med at opretholde en sund kropsvægt. Hvis du er lidt overvægtig, så er det også den perfekte måde at tabe sig på.

Har du en stresset hverdag, så vil træning på en motionscykel også være en oplagt mulighed for dig. Træning kan nemlig være en lille afbræk fra hverdagen, hvor man ikke skal tænke på andet end bare at få pulsen op og mærke sin krop. Derfor kan man også se på en halv time på motionscyklen, som en form for meditation, hvor man kan koble helt fra og bare slappe af mentalt, mens man presser sig selv fysisk.

Sidst men ikke mindst, så er der også den store fordel, at motion er med til at give dig den bedst mulige søvn. Motion øger kvaliteten på ens søvn af mange forskellige årsager. Det er bl.a. at motion er udmattende for kroppen, det får kernetemperaturen i ens krop til at stige, det reducerer dit stressniveau og mere til. Som du kan læse, er der mange forskellige årsager til hvorfor motion er både vigtigt og enormt godt for dig. Forhåbentligt kunne denne artikel hjælpe dig med at finde frem til hvilken motionscykel der er bedst for dig, så du kan komme i gang med motionen hjemme hos dig.