Administration 

Bedste legetøj til hunde – Sådan finder du det perfekte hundelegetøj

Forbrugerguides
Hundelegetøj til alle størrelse

Indeholder sponsorerede links

Om du har en stor, mellem, lille hund eller måske en hvalp, så er det vigtigt at de bliver aktiveret og stimuleret. Det er vigtigt for hunden at blive aktiveret og stimuleret ved leg, ikke blot for hundens udvikling og helbred, men også fordi at alt leg med din hund er kvalitetstid som skaber et bånd mellem jer.

Hvad stimulerer en hund bedst? Legetøj! Hundelegetøj er et specielt godt redskab til at aktivere og stimulere din hund, desuden vil legetøjet også være med til at skabe et bånd mellem dig og hunden som skaber tryghed og sjov associeret med hundelegetøjet.

Det er derfor meget vigtigt for hundens underholdning og både fysiske og mentale helbred at du har det rigtige legetøj.

Men hvordan finder man det helt rigtige stykke legetøj til sin hund?
Der findes meget forskelligt hundelegetøj, både billigt legetøj og dyrt, noget er bedre egnet til store hunde mens andet er bedst til små hunde. Derfor er det vigtigt når der købes hundelegetøj at have dette med i tankerne, så man ikke får købt en for stor eller lille bold til sin hund. Derudover bør man også tænke over hvor stærk ens hund er i forhold til legetøjets holdbarhed. Har du en stor hund bør man gå efter noget mere slidstærkt legetøj hvorimod man godt kan slippe lidt nemmere med små hunde. Vi har derfor i denne artikel udarbejdet nogle små tips til at finde hundelegetøj, som kan guide dig til dit næste køb.

I denne artikel finder du:

  • Før købet
  • Aktivitetslegetøj til hund
  • Hvalpe legetøj
  • Efter købet

 

Før Købet

Inden du køber din hund et stykke legetøj, bør du have dette i tænkerne inden du begynder dig søgen:

  • Hvor stor er min hund?
  • Hvor stærk er min hund?
  • Sikkerheden af legetøjet

Det er vigtigt at legetøjet har den rigtige størrelse i forhold til din hund. For småt legetøj kan ende med at blive slugt og ende ud i eventuel kvælning eller mave skader hos din hund. Vi vil alle gerne have hundelegetøj der ikke kan bides i stykker, men realiteten er at alt legetøj kan gå i stykker over tid. Det er derfor vigtigt at der ved de første tegn på slid, især ved plastiklegetøj, bør ske en erstatning af legetøjet hurtigst muligt.

Aktivitetslegetøj til hund

Med et aktivitetslegetøj til din hund, aktiverer du ikke blot din hunds sanser, men du stimulerer også hjernen, i form af lege og puslespil som din hund skal løse for at få godbidderne. Aktivitetslegetøj er hundelegetøj der holder din hund beskæftiget og er ideel til hvis man efter en lang arbejdsdag ikke har særlig meget overskud til selv at aktivere din hund.

Hunde aktivitetslegetøj kommer i mange forskellige typer og sværhedsgrader. De handler oftest om at din hund skal enten via lugtesans eller andre færdigheder finde godbidder som er gemt i legetøjet. Dette sker ved enten at rykke rundt på genstande eller åbne låger i aktivitetslegetøjet.

Må træning erstattes af aktivitetslegetøj til hund?

Den korte forklaring er nej, aktivitetslegetøj til hund må ikke erstatte træning. Selvom aktivitetslegetøjet er essentielt da det virker som hjernegymnastik og kan spare en tid hvis man har en travl dag så kan gå ture og træning altså ikke erstattes. Aktivitetslegetøj til hund med et kvarters mental aktivering giver samme træthed for hunden som en lang tur uden snor i nye omgivelser som fx en skov.

Vi anbefaler:

Hundelegetøj Busy Buddy, tandrensende:

Dette aktivitetslegetøj fra Busy Buddy er en to-i-en. Udover at din hund stimuleres og aktiveres mens den prøver at få fat i godbidderne, så børster børstehovedet din hunds tænder imens. Godbidderne tilføjes ved at skrue enderne ud og skubbe dem på. Mens hunden bider i legetøjet, forhindres og fjernes ophobning i tænder og tandkød.

Fås i 2 størrelser: lille / mellemstor størrelse til hunde i 11-23kg.

Mellemstor / stor størrelse til hunde over 23kg.

Hundelegetøj Busy Buddy, tandrensende

Se Busy Buddy her 

 

Aktivitetstæppe fra Trixie – snusebog

Dette aktivitetstæppe er det perfekte aktivitetslegetøj til hund, når der skal stimuleres lugtesans. Med forskellige størrelse af fleecelag, skal din hund virkelig på arbejde for at lugte sig frem til godbidderne. Med dette produkt forhindrer du din hun i at sluge fodret.

Aktivitetstæppe, snusebog til hunde, katte, kaniner & gnavere

Sjov aktivitetstæppe for DIN hund 

 

Starmark hundelegetøj slidstærkt puzzle ball

Dette robuste hundelegetøj er en form for puslespil. Hvor nogle af de andre aktivitetslegetøjer til hund stimulerer og aktiverer lugtesansen, sættes hjernen virkelig på arbejde her. Godbidderne kommer ud af hullet, så hunden skal finde ud af hvordan den får godbidderne ud enkelt vis.
Starmark’s produkter er virkelig stærke og tåler meget, så selv de aggressiveste lege hunde kan ikke ødelægge den.

Starmark Hundelegetøj Slidstærkt, Puzzle Ball

Se Starmarks Puzzle Ball

 

Hunde aktivitets mad og gufskål.

Hvis din hund døjer med at spise sin mad for hurtigt og sluge det, så er dette legetøj lige noget for din hund!

Aktivitetslegetøjet har et design som gør at hunden spiser langsommere, dette design indebærer ”græsstrå” som giver en naturlig oplevelse for din hund og gør det til en leg at finde fodret. Med dette legetøj skal din hund få skubbet fodret ud inden det kan spises.

Produktet er lavet af hård plast (uden phthalat) og tåler maskinvask. Hundelegetøjet stimulerer undersøgelses- og jagtsanser samt instinkter.

Hunde- og katte aktivitets mad og gufskål. Green Madskål

Giv din hund en god aktivitetsskål

 

Sjovt hvalpe legetøj

Til hvalpe er det vigtigt at anvende legetøj som ikke er for hård mod hvalpens tænder da dette kan påvirke hvalpens udvikling. Legetøjs dyr (plysdyr) eller en bamse til hunden er en god start for hvalpen når den skal introduceres til hundelegetøj. Bidelegetøj er især godt for hvalpens udvikling, da dette styrker hvalpens tænder og lærer hvalpen hvor højt den kan bide. Dette vil i fremtiden betyde at hvalpen vil kunne bedre markere når den ikke vil lege mere i stedet for at bide.
Pivedyr er også et godt hundelegetøj til hvalpe, da de forsøger at opdage hvor lyden kommer fra og derfor engagerer hvalpen i at lege videre.

Til sidst vil et godt stykke hundelegetøj være en tennisbold eller lignende. Dette går ind og stimulerer hvalpens jagtsans og er en god træning for at være lydig når bolden skal afleveres tilbage. Hvalpe elsker at løbe, kombinerer man dette med at løbe efter en ting og bringe den tilbage igen får hvalpen en god stimulering og underholdning imens.

Efter købet

Efter dit køb af hundelegetøj til din hund, er det vigtigt du leger og får aktiveret og stimuleret din hund. På denne måde fastholder i det gode bånd mellem hinanden og din hund får en masse træning både fysisk og mentalt som bidrager til et sundt og rask liv.

Derudover bør du være opmærksom på følgende efter købet:

  • Hvor slidt er hundelegetøjet?
  • Trænger det til at blive skiftet ud?
  • Er din hund blevet træt af legetøjet?

Er der tegn på et af disse punkter bør hundelegetøjet udskiftes.