Administration 

Bedste justerbare kettlebells - Fra 8 kg til 24 kg (udskiftelig)

Forbrugerguides
Træning med justerbare kettle bells 8-24 kg

Indeholder sponsorerede links

Kettlebells er blevet populære til træning, da de er meget alsidige og giver en overordnet effektiv træning for hele kroppen. I denne artikel vil vi gå i dybden med fordelene ved at træne med kettlebells og i bunden vil vi komme med to forslag til gode kettlebells, som kan justeres i vægt. Ved du allerede hvad fordelene er ved at træne med en kettlebell, så kan du derfor blot springe til bunden af denne artikel for at se de to justerbare kettlebells vi anbefaler.

Så hvorfor er træning med kettlebells så effektivt?

Der er mange forskellige grunde til, at træning med kettlebells er så effektivt og er blevet så populært. Her er en række gode grunde til, at du bør overveje at træne med kettlebells.

 1. Opnå din drømmekrop

En af de primære grunde til at så mange mennesker træner er naturligvis med målet om at se flot ud. Træning gør, at man forbrænder fedtet på kroppen og former kroppen. Når du træner med kettlebells er det eksplosive og hurtige bevægelser, samt kraftfulde bevægelser, som gør, at nervesystemet sender signaler ud til musklerne. Med kettlebells får du for alvor aktiveret de hurtige muskelfibre, som er dem der primært står for at skabe den synlige effekt, som de fleste gerne vil have.

 1. Mindre risiko for skader

De eksplosive øvelser man laver med kettlebells giver de samme fordele, som kast, hop og sprint. Der er dog den store forskel, at der ikke er nogen hårde landinger, hvilket betyder, at der er en væsentligt mindre risiko for skader. Man kan naturligvis stadig være uheldig, men vil man gerne minimere risikoen for at få en skade, så er kettlebells en god måde at træne på.

 1. Giver en effektiv træning og stort udbytte

Kettlebells giver en enormt effektiv træning og et stort udbytte. Måden man træner med kettlebells stiller nemlig store krav til stabilisering af kroppen under træningen, hvilket betyder, at man også træner core-muskler, som man ikke vil ramme med mange andre former for træning. Når du svinger en kettlebell rundt, så er du ned til at spænde meget op omkring din kerne for at bevare en god holdning i kroppen. Det er måske ikke noget man tænker så meget over når man laver øvelsen, men det gør enormt meget for det udbytte du får ud af træningen. Det er en meget effektiv måde at træne hele kroppen på.

 1. Få begrænsninger

Endnu en fordel ved at træne med kettlebells er også, at der er få begrænsninger. I stedet for begrænsninger er der tvært i mod uendeligt mange muligheder. Når man er helt ny i et fitnesscenter, så kan der være mange øvelser, som er svære at lave, og derudover kan det være svært at træne med en vægt, som rent faktisk giver de resultater man går og drømmer om. Det skyldes bl.a. at, hjernen som en form for sikkerhedsmekaniske lukker ned for muskelaktivering, hvis der pludseligt sker noget nyt og ubehageligt. Den forsøger at passe på dig, hvilket er godt, men i forhold til at opbygge muskelmasse, så er det ikke specielt godt. Her er der dog meget research der peger på, at når man træner med kettlebells og flytter den rundt i et højt tempo, så fjerner denne form for træning rent faktisk disse begrænsninger og du kan dermed kickstarte din træningsrejse og få resultater væsentligt hurtigere.

 1. Giver stærke ledbånd og sener

Endnu en klar fordel ved træning med kettlebells er, at denne gentagende form for træning, som der sker når du træner aktivt med en kettlebell, er med til at styrke ligamenter og sener i håndled, albuer, skuldre og ryg på en meget effektiv måde.

 1. Styrker greb og underarme

Når man træner med en kettlebell, så holder man konstant fat i håndtaget, hvilket er meget krævende for ens greb. Dermed er kettlebells også en meget effektiv måde, at træne ens greb og underarme på. Det er i sig selv meget praktisk at have et stærkt greb, men derudover forebygger styrke i greb og underarme også nakke- og skuldersmerter, som der er flere og flere der lider af.

 1. Forebygger knogleskørhed

Ydermere, så er træning med kettlebells rent faktisk også med til at forebygge kongleskørhed. Når du træner på korrekt vis med en kettlebell, så stilles der meget store krav til din ryg og dit greb. Håndled, lænd, mave og hofter bliver derfor trænet meget effektivt. Denne træning af disse muskelgrupper er med til at forebygge knogleskørhed, og det er netop i disse muskelgrupper, at knogleskørhed oftest opstår hos kvinder.

 1. Forebygger knæ- og korsbåndsskader

Sidst men ikke mindst, så er kettlebell træning også med til at forebygge knæ- og korsbåndsskader. Hos kvinder er der ofte forskel i styrken på forlår og baglår. Denne ubalance i styrke er rent faktisk med til at øge risikoen for denne typer korsbånd og knæskader. Kettlebell træning aktiverer hele kroppens bagside.

 

Gode tips til træning med kettlebells derhjemme

 1. Det er altid bedst, at vælge kettlebells af støbejern. Disse er som regel af høj kvalitet og holder i meget lang tid.
 2. Det er bedst, at den pågældende kettlebell er støbet i et stykke jern, da dette giver den bedst mulige levetid.
 3. Det er bedre med kettlebells der er afrundet. Nogle kettlebells er trekantet og firkantet. Den runde er dog den der er mest behagelige
 4. Håndtagene skal have været i fokus under design-processen, så der er blevet skabt håndtag, som er behagelige at lukke ned.
 5. Hvis du ikke gider at have vabler på hænderne, så der er denne type ikke noget om os. Du kan i stedet bruge en par rigtige handsker, som du kan bruge under træningen til at minimere risikoen for skader.
 6. Når du begynder på at træne med kettlebells, så kan du ikke undgå, at du vil få en smule hård hud på hænderne. Vil du gerne af med denne hårde hud, så kan du få den væk med en fil og en blid pimpsten. Kan også bruge den, når jeg er i bad.

Så hvilke kettle bells skal du investere i? Vi har svaret!

Justerbar Kettlebell – I KLARFIT – 8/10/12/14/16 kg

Den praktiske kettlebell er perfekt til hjemmetræning. Vægten på denne kettlebell kan justeres, så vægten kan vokse i takt med at din styrke vokser, eller ændres på fra øvelse til øvelse. Den er bygget op omkring et simpelt system med ekstra vægte, som gør det super nemt at ændre på vægten. Den kan justeres til at veje fra 8 kg til 16 kg og er boldformet med et godt håndtag, som sikrer at du kan få et godt og komfortabelt greb. Vægtene og selve håndvægten er lavet af støbejern af høj kvalitet, som er holdbart og sikrer en lang levetid.

Den er super nem at bruge og en af de store fordele ved kettlebells er, at det er et meget alsidigt træningsudstyr. Du kan nemt træne hele kroppen med en kettlebell, da man kan lave utalligt mange forskellige opgaver med en kettlebell. Hvis du vil tilføje mere vægt til din kettlebell er alt du skal gøre, at løfte det øverste låg og tilføje vægtene. Fordelen ved dette er naturligvis, at det sparer dig for både plads og penge. I stedet for at skulle have fem kettlebells liggende, og købe fem kettlebells, så kan du nøjes med denne ene kettlebell. Den er malet sort, hvilket gør, at ridser forbliver usynlige. Grundet alsidigheden af denne kettlebell kan den bruges af alle aldre og til alle formål, og du kan nemt træne alle muskelgrupper.

Teknisk beskrivelse:

 • Flot og praktisk sort farve
 • Minimalistisk og elegant design
 • Overfladen er modstandsdygtig mod fugt og brug
 • Der følger fire ekstra vægte med af 2 kg hver
 • Den er lavet af støbejern i høj kvalitet
 • Fyld og håndtag er også af støbejern
 • Vægten kan justeres mellem 8, 10, 12, 14 og 16 kg
 • Diameteren på håndtaget er på 3,5 cm

Pris: På skrivende tidspunkt sat ned fra 2.299 kr. til 999 kr.

Justerbar Kettlebell - l KLARFIT - 8/10/12/14/16 kg

Du kan finde denne kettlebell her

 

Justerbar Kettlebell – KLARFIT – 16/18/20/22/24 kg

Denne kettlebell er magen til den først beskrevet. Samme praktisk design og mulighed for at justere vægten. Denne er blot en tak tungere, hvilket vil sige, at den går fra 16 til 24 kg. Har man både denne og den førnævnte vil det sige, at man med disse to kettlebells faktisk har 10 forskellige kettlebells.

Pris: På skrivende tidspunkt sat ned fra 2.899 kr. til 1.399 kr.

Justerbar Kettlebell - KLARFIT - 16/18/20/22/24 kg

Du kan finde denne kettlebell her