Administration 

Bedste hundesenge og hundekurve til små hunde

Forbrugerguides
Cozy hundeseng

Indeholder sponsorerede links

Når du tager i den lokale dyrehandel for at købe en ny hundeseng eller hundekurv, bliver du måske nemt lokket af søde motiver, smarte farver – og prisen. I virkeligheden bør du se bort fra alle 3 ting og i stedet se på hundesengens udformning og de særlige features.

Har du en mindre hund, vil den måske gerne afskærme sig bag høje kanter – hvor den kan trække sig tilbage fra de større dyr i husstanden. Den kan også have en separationsangst, når den er alene hjemme, hvorfor den har det bedst med at putte sig i en mindre hule.

Mindre hunderacer kan også have sværere ved at holde på varmen i de koldere vintermåneder – særligt hvis de oprindeligt stammer fra et sydeuropæisk land. Her bør du investere i en lidt varmere hundeseng. I særlige tilfælde kan du også få hundesenge til små hunde med en selvopvarmende effekt eller særlige tekstiler, der øger blodcirkulationen og dermed forebygger stive led.

En hundeseng til den mindre hund bør kort og godt tage udgangspunkt i hundens individuelle behov. Du kan uden problemer finde en hundeseng til få hundrede kroner, men giver du bare et par hundrede kroner ekstra, følger der flere eksklusive detaljer med i købet.

Udvalget på webshops som Canem.dk er også gerne mere varieret end ude i de fysiske butikker. Den danske e-certificerede forhandler har specialiseret sig i hundeartikler til både små og store hunde.

Nedenstående liste giver dig en god introduktion til hundesenge og hundekurve, der passer særligt godt til de mindre hunderacer. Så tag vovse i poten, og tjek udvalget i fællesskab!

Back On Track Igloo Rajah Hundekurv – stor komfort og effektiv mod stive led

Hundekurven Igloo Rajah fra Back On Track er et fantastisk valg til dig, der vil passe ekstra godt på den mindre hund. Har din hund fået sværere ved at hoppe op i sofaen? Begynder den at få en lidt trækkende gang, når I er ude på den daglige luftetur? Så kan det skyldes stive led, eventuelt grundet den fremskredne alder eller sygdom. Heldigvis kan du gøre meget for din firbenede ven i disse situationer.

Igloo hundeseng


Svenske Back On Track har i flere år været kendt for det særlige koncept: Welltex-teknologien. En løsning, der sigter specifikt mod hunde med stive/ømme led. Teknologien gør brug af knuste naturlige mineraler, der væves ind i tekstilet til de forskellige hundesenge og -madrasser. Effekten bliver, at tekstilet reflekterer kropsvægten fra hunden og efterfølgende genererer en større varme og dermed også en bedre blodcirkulation. Trods den store teknologi du får med i købet, ligger prisen stadig på et yderst rimeligt niveau.

Hundesengen Igloo Rajah fås kun til mindre hunde – størrelsen er 37 x 37 x 40 cm. Den mindre størrelse bevirker imidlertid også, at den er et ideelt valg til katte.

Se hundesengen til den lille (og aldrende) hund

Hundesengen er – som navnet antyder – udformet som en lille iglo. Den vil derfor være særligt god til de kæledyr, der elsker at putte sig – og måske har brug for en ekstra grad af tryghed, når det bliver tid til en lur.

Sengen er holdt i en traditionel grå nuance og kan uden problemer vaskes, hvis der skulle ske små uheld, eller poterne er ekstra beskidte efter den underholdende leg i skoven.

Fordele:

 • Welltex-teknologi – øger blodcirkulationen
 • Særligt god til hunde med ømme/stive led, betændelse og lign.
 • Egnet til mindre hunde og katte

Ulemper:

 • Fås pt. kun i en lysegrå nuance
 • Fås kun i en enkelt størrelse

Specifikationer:

 • Igloformet hundeseng
 • Lysegrå farve
 • Størrelse: 37 x 37 x 40 cm
 • Kan vaskes ved 30 grader
 • Kan foldes sammen til rejsebrug
 • Læderdetaljer
 • Skridsikker bund

Cozy Hundeseng – med en blød og charmerende donutform

Cozy Hundeseng er en super blød model med et charmerende look. Der er næsten garanti for Instagram-venlige billeder, når din vovse putter sig ned i den donutformede hundeseng og drømmer sig langt væk til et paradis med kødben, så langt øjet rækker.

Cozy hundeseng

Sengen kan fås i fire forskellige størrelser – fra Small til Large, så der er en god chance for at finde den størrelse, der passer ideelt til din hund eller kat. Husk at måle fra snude til hale.


Du kan hos Canem.dk vælge hundesengen i en klassisk grå farve, som er en farve, der vil gøre sig godt i stort set alle hjem.

Se alle farver for en Cozy Hundeseng

Prismæssigt ligger Cozy Hundeseng lidt lavere end eksempelvis Igloo Rajah fra Back On Track, men de kan også to forskellige ting (hvis du ser bort fra designet). Cozy spiller i høj grad på den mere klassiske hundeseng, hvor den primære funktion er komforten. Hundesengen Igloo med det særlige Welltex-tekstil sigter i stedet mod de hunde, der har brug for en ekstra varme grundet stive led.

Fordele:

 • Charmerende donutlook
 • Fås i flere størrelser
 • Kan anvendes til både hunde og katte

Ulemper:

 • Har ikke så mange andre egenskaber end den bløde komfort

Specifikationer:

 • Donutformet hundeseng
 • Lysegrå farve
 • Small: 45 x 45 x 15 cm
 • Medium: 55 x 55 x 16 cm
 • Large: 65 x 65 x 18 cm

Kong Lounger Hundeseng – tidløs og effektiv premiumløsning

Kong Lounger Hundeseng er måske nok det dyreste produkt på listen, men det byder også på flere premiumløsninger.  Det stærke nylonmateriale er bl.a. tygge- og ridsefast, mens sømmene har en dobbelt forstærkning, ligesom betrækket kan tages af i forbindelse med vask. Som hundeejer ved du sikkert allerede, at der ofte kan ske små uheld, ligesom det nærmest er umuligt at undgå et par beskidte poter i ny og næ. Og præcis som du elsker nyvasket sengetøj, elsker din firbenede ven også følelsen af et rent betræk.

Kong Lounger Hundeseng kan fås i fire størrelser fra Small til X-Large, og den er bl.a. tilgængelig i en grålig nuance. Det vil derfor appellere til en lang række hundeejere. Har du kat, kan du også sagtens benytte denne specifikke hundeseng.

Find den rette størrelse her

Kong er et kendt brand inden for hundeartikler, herunder legetøj og hundesenge. Missionen er, at der altid skal være plads til leg og velvære. En ting, som komforten ved hundesengen Lounger i den grad underbygger.

Fordele:

 • Slidstærk konstruktion
 • Fås i flere størrelser
 • Kan anvendes til både hunde og katte

Ulemper:

 • Lidt dyrere model grundet premiumløsninger

Specifikationer:

 • Klassisk firkantet hundeseng
 • Lysegrå farve (men kan også fås i flere farver)
 • Small: 55 x 50 cm
 • Medium: 66 x 60 cm
 • Large: 81 x 71 cm
 • X-Large: 93 x 78 cm
 • Vaskbart betræk

Happy House Hundekurv – tidløs og effektiv premiumløsning

Happy House er egentlig klassificeret som en kattekurv, men den er også perfekt egnet som en hundekurv til den mindre hund. Så har du både hund og kat i husstanden, kan du roligt købe flere. Selve designet med kombinationen af fleece og den længere pels giver et attraktivt og indbydende look – både for hundeejer og hund. Materialevalget har også den store fordel, at kurven bedre kan holde på varmen – ideelt, hvis hunden elsker at putte sig eller blot sover på køligere steder, hvor der er brug for den ekstra varme.

Happy house hundeseng

Når du køber en hundekurv, bør du i videst muligt omfang gå efter en vaskbar model. Når du har kæledyr, slipper du ikke for snavs, løse hår og muligvis også lopper. Det er derfor vigtigt, at du kan give betrækket eller hele kurven en tur i vaskemaskinen. Happy House kan klare en vask ved 30 grader.

Se Happy House hundesengen her

Størrelsen på hundesengen er 46 x 46 x 14 cm, hvilket som sagt er velegnet til både mindre hunde og katte.

Fordele:

 • Lækker kombination af fleece og pels
 • Holder godt på varmen
 • Kan anvendes til både hunde og katte

Ulemper:

 • Bedst egnet til mindre hunde, men passer til de fleste katte

Specifikationer:

 • Klassisk rund hundeseng
 • Lysebrun farve
 • Størrelse: 46 x 46 x 14 cm
 • Vaskbart betræk

Gode tips til køb af en hundeseng til små hunde:

Hvilket design passer til din hund? Inden du vælger hundeseng, kan du med fordel holde et vågent øje med, hvordan din hund agerer i hverdagen. Elsker den at ligge midt i rummet og blive observeret, eller har den det bedst med at putte sig i hjørner, når det bliver tid til en lur? Det kan hjælpe dig med at afgøre, om du skal vælge en mere åben eller lukket hundeseng. Du kan også med fordel vælge et par forskellige modeller, så hunden kan veksle mellem de forskellige sovepladser.

Tilvænning tager tid: Selvom du har valgt den blødeste hundeseng i udvalget, er det ikke sikkert, at din hund overgiver sig øjeblikkeligt. Giv det lidt tid – polstr eventuelt den nye seng med velkendte dufte, og inddrag den i forskellige lege, så din hund bliver tryg ved hundesengen.

Hunde har forskellige behov: Når du har en mindre hund, er det ikke usandsynligt, at den fryser lidt ekstra i vintermånederne. Fryser den i svær grad, kan du med fordel gå efter en hundeseng, der holder ekstra godt på varmen. Er hunden derimod begyndt at få problemer med slidgigt, eller døjer den med betændelse eller lignende tilstande, bør du overveje et brand som Back On Track og deres særlige Welltex-teknologi. En teknologi, der er god for blodcirkulationen.

Pris: Du kan sagtens finde billigere hundesenge, der koster omkring 200 kroner, men du bør også være OBS på, om de opfylder både dine og hundens behov. Er betrækket f.eks. vaskbart og blødt nok? Investerer du lidt ekstra i hundesengen, vil du også kunne få adgang til stærkere materialer og flere unikke teknologier.

FAQ

Hvor meget koster en hundeseng til mindre hunde?

Du kan sagtens finde billige hundesenge, der koster omkring 200 kroner, men du bør også være OBS på, om de opfylder både dine og hundens behov. Er betrækket f.eks. vaskbart? Investerer du lidt ekstra i hundesengen, vil du kunne få adgang til stærkere materialer og flere unikke teknologier.

Kan jeg få hundesenge til både små og store hunde?

Ja. Hundekurve til mindre hunde kan typisk både bruges til katte og hunde. Går du ind på en e-certificeret webshop som Canem.dk, kan du finde en række fine valgmuligheder inden for kategorien – også til de store hunde. Flere brands har åbnet op for at producere hundesenge til både små og store hunde, og de fleste er repræsenteret på Canem.dk.

Hvorfor bør jeg købe en hundeseng?

Alt efter alder sover din hund mellem 12-18 timer i døgnet, og den vil derfor også typisk rykke sig rundt til forskellige steder i hjemmet for at fordøje dagens indtryk. Det er her vigtigt at skabe et ideelt miljø for hunden – inde i stuen kan du f.eks. gå efter en blød hundepude, mens du bør vælge den varmere hundeseng til de køligere steder, såsom entréen eller bryggerset. Har din hund problemer med stive led, bør hundekurven også tage højde for dette via forskellige teknologier.