Administration 

Bedste hundeseng til store hunde - læs her, før du vælger

Forbrugerguides
Hund i Canem hundekurv

Indeholder sponsorerede links

Leder du efter den bedste hundeseng eller hundekurv til din store hund? Så får du her et par gode tips til, hvad du skal overveje inden dit køb.

Alt efter alder sover din hund mellem 12-18 timer i døgnet – dog i meget afbrudte intervaller. Den har derfor behov for en fast tryghedszone, hvor den kan trække sig tilbage fra aktive børn, raslende legetøj og andre dyr i husstanden. Hundesengen bliver et frirum, hvor hunden kan fordøje dagens mange indtryk – og godbidder. Præcis som du elsker din madras, fortjener dit kæledyr at ligge blødt. Du kan dog med fordel integrere flere typer sovepladser i hjemmet, så hunden har mulighed for at veksle mellem hundepuder og tæpper, alt efter humør og temperatur. 

Valget af hundeseng kan kort og godt være altafgørende for, hvordan din hund trives i hverdagen. Læg lidt ekstra kærlighed i at vælge det rigtige produkt, så du kan sende din firbenede ven trygt ind i drømmeland. Større hunde har ofte også brug for trykaflastende hundesenge, der skåner deres led. Du kan finde flere gode bud på hundesenge og -madrasser, der tager højde for problemet. I denne artikel bliver du præsenteret for 3 af de bedste hundesenge til store hunde.


Back On Track Hundemadras – innovativ teknologi mod gener i led, sener og muskler

Schæfer hund på hundemadras

Back On Track er en hundemadras, som du kan købe via den danske forhandler Canem.dk – en webshop, der fokuserer primært på dyreartikler til store hunde og katte. Du kan vælge hundemadrassen Back On Track i 5 størrelser – fra 50 cm og op til 120 cm.


Den store fordel med et produkt som Back On Track ligger i det trykaflastende formskum i madrassen, der former sig efter hundens krop. Hundemadrassen er således ikke alene super blød, men modvirker også gener i led, sener og muskler. Det er en klar gevinst for de tungere hunderacer samt ældre hunde, der døjer med gener som gigt.

Se nærmere på Back On Track Hundemadras her

Om Back On Track Hundemadras

Back On Track har et vaskbart betræk. Du kan derfor nemt trække betrækket af og give det en tur i vaskemaskinen. Smart i hverdagen – og smart, hvis der skulle ske små uheld. Tekstilet er af typen Welltex. Det keramiske tekstil reflekterer hundens egen infrarøde varme og sætter herigennem gang i blodcirkulationen. Varmen er ekstra god for stive led. Welltex bygger på naturlige mineraler, der efter at være blevet knust til pulver bliver smeltet ind i trådene.

Madrassen har desuden skridsikre riller på underfladen, så den ikke rutsjer rundt på stuegulvet. Din hund vil altid føle, at det er trygt at hoppe op i sengen, når det bliver tid til en lille lur – eller når der skal leges med bamser og bolde. 

Back On Track er et prisbelønnet brand fra Sverige, der bl.a. har specialiseret sig i rehabiliteringsprodukter til hunde og heste. Produkterne virker også forebyggende. Back On Track har opnået stor succes på det internationale marked, og særligt deres innovative Welltex-teknologi har fået stor opmærksomhed.

Fordele:

 • Trykaflastende skummadras – god for stive led
 • Vaskbart tekstil af typen Welltex
 • Skridsikkert underlag

Ulemper:

 • Fås pt. kun i en sort variant

Specifikationer:

 • Hundemadras
 • Produceret af Back On Track
 • Keramisk tekstil af typen Welltex
 • Med trykaflastende skum
 • Kan vælges i 5 størrelser, fra 50 x 60 til 110 x 120 cm
 • Sort design

Buster Memory Foam Hundemadras – eksklusivt valg til større hunde med hoftedysplasi

Labrador hundemadras

Buster Memory Foam Hundemadras er et ideelt valg til de større hunde. Du kan vælge hundesengen i de to størrelser 100 x 70 cm (L) og 120 x 100 cm (XL), når du køber den via Canem.dk.

Også på funktionen sigter madrassen mod de større hunderacer. Den har en trykaflastende madras med Memory Foam, der former sig efter kroppen takket være hundens egen kropsvarme – det er et ideelt valg til de hunde, der lider af hoftedysplasi og gigt. Hoftedysplasi er et gængs problem for de tungere hunde. Der er tale om en kronisk sygdom, som derfor kræver en ekstra omsorg og støtte i hverdagen. 

Prismæssigt ligger Buster Memory Foam Hundemadras i en mellemprisklasse, lidt højere end Back On Track. Begge madrasser sigter specifikt mod hunde med stive led og gigt, men via forskellige virkemidler.  

Se flere billeder af Buster Memory Foam Hundemadras her

Om Buster Memory Foam Hundemadras

Hundemadrassen fra Buster sikrer, at hundens vægt fordeles ligeligt, samtidig med at puden føles luftig. Det skyldes, at skummet i madrassen er klippet til og pakket i poser, hvilket giver den perfekte balance mellem støtte og luftighed. 

Den gode kvalitet på materialerne er et andet kendetegn for hundemadrassen. Din elskede vovse vil straks føle sig veltilpas i det bløde betræk. Det er af typen alcantara (10% bomuld, 90% polyester), som har en nærmest ruskindslignende og meget eksklusiv finish. Det er af japansk oprindelse og er kendt for at være særdeles slidstærkt og smudsafvisende. 

Bliver der behov for det, kan betrækket tages af og vaskes ved 30 °C. 

Fordele:

 • Slidstærkt ruskindslignende betræk
 • God til hunde med bl.a. hoftedysplasi
 • Trykaflastende madras

Ulemper:

 • Få størrelser

Specifikationer:

 • Hundemadras
 • Produceret af Buster
 • Betræk af alcantara (10% bomuld, 90% polyester)
 • Med trykaflastende skum
 • Kan vælges i 2 størrelser, 100 x 70 cm (L) og 120 x 100 cm (XL)
 • Gråt design

Hunter Boston XL Hundesofa – premiumvalg til den store hund

Lækker brug hundemadras

Hundesofaen Boston XL fra tyske Hunter henvender sig til dig, der normalt har problemer med at finde en lækker og veldesignet hundeseng i store størrelser. Hundesofaen bygger på slidstærke kvalitetsmaterialer, der samtidig giver en fantastisk komfort for den større hund. Det er imidlertid en model, der ligger i den høje ende af prisbarometret. Den er dyrere end både hundesengene Buster og Back On Track. Med Boston XL får du imidlertid også en hundesofa med integreret pude – og ikke kun en madras. 

Canem.dk forhandler den populære hundesofa, der fås i størrelsen 120 x 80 cm, svarende til en størrelse XL.

Se nærmere på Hunter Boston XL Hundesofa her

Om Hunter Boston XL Hundesofa

Er din hund typen, der elsker at strække sig i søvnen? Så bør du også give din kære vovse alle muligheder for at få den fornødne plads til at udfolde sig. En blød hundesofa med pude – betrukket med lækkert mikrofiberstof – er det perfekte lokkemiddel, hvis du har en plan om at lokke ”Bamse” væk fra dynerne. Skulle dagen have budt på leg i mudderpøle, er det super nemt at fjerne betrækket via lynlåsen. Det kan vaskes ved 30 °C. Desuden er det muligt at vende puden, alt efter behov.

Et stort plus med Boston XL er, at du får en hundesofa med høje og bløde kanter. Er din hund puttetypen, vil den elske at kunne ”gemme” sig i puden, vel beskyttet af kanterne. Skulle hundesofaen til at begynde med være lidt for stor, kan du altid polstre den med ekstra tæpper og puder.

Hunter er et tysk brand med ekspertise inden for hundesenge. De har indtaget det internationale marked med ønsket om at præsentere kunderne for slidstærke hundesenge med fokus på design, komfort og kvalitet.

Fordele:

 • Perfekt sovekomfort for den store hund
 • Hundesofa med vendbar pude
 • Pude med polyesterfyld – betrukket med mikrofiberstof


Ulemper:

 • Høj pris
 • Kun én størrelse

Specifikationer:

 • Hundesofa
 • Produceret af Hunter
 • Skridsikkert underlag
 • Vaskbart betræk
 • Størrelse: 120 x 80 cm
 • Indvendige liggemål: 115 x 75 cm
 • Fås i brun og grå

Du bør overveje følgende, når du skal ud at købe en hundeseng:

 • Hvilken type hundeseng ønsker du? Veksl gerne mellem både tæpper, madrasser, kurve og senge, så din hund får flere valgmuligheder i hverdagen. 
 • Hvilken størrelse hundeseng skal du vælge? Mål din hund fra snude til hale – og vælg en hundeseng, hvor din hund har mulighed for at strække sig. Du kan dog altid med fordel nærstudere hundens søvnmønstre, så du ved, hvor meget plads den skal bruge. Er hundesengen for stor til at begynde med, kan du altid polstre den med puder og tæpper.
 • Åben eller lukket hundeseng? Hundesenge fås i et utal af designs. Nogle er meget åbne, mens andre eksempelvis har høje kanter. En hund med separationsangst har muligvis behov for en lidt mere lukket seng end den meget selvstændige hund.
 • Hvilken type materiale på hundesengen? Du kan med fordel gå efter materialer som nylon og polyester. Særligt med hundepuder er det vigtigt, at de kan vaskes. Hunde elsker at putte sig i en nyvasket pude. Vaskbare materialer er også det mest hygiejniske ved bl.a. lopper og lign. Plast er et andet godt valg til hundekurve – de er nemme at vaske og modstandsdygtige over for en hund, der elsker at bide i ting.
 • Blød eller hård hundeseng? Det optimale er naturligvis, at din firbenede ven ligger blødt og dejligt – det skal gerne være en tryg og varm base. Du kan dog altid polstre den hårde hundeseng med masser af puder.
 • Særlige behov? Hvis din hund døjer med gener som gigt, er det ideelt at vælge en hundemadras eller hundeseng med trykaflastende egenskaber, så hunden undgår for hårde tryk på de svage led.
 • Design på hundesengen? Naturligvis må den nye hundeseng gerne se smart ud, så den passer ind i indretningen. Bare husk – design bør ikke være det vigtigste i købsprocessen. Du bør altid vælge en hundeseng, der matcher din hunds behov – og ikke dine egne.

 

FAQ

Kan jeg finde hundesenge til store hunde?

Ja. Flere producenter er begyndt at producere hundesenge til store hunde. Flere af hundesengene til store hunde er med trykaflastende egenskaber for at beskytte den tungere hund mod trykskader.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber en hundeseng?

Du bør vælge en hundeseng, hvor hunden har god plads. Elsker hunden at putte sig, så vælg f.eks. en hundeseng med høje kanter. Tænk også på, om betrækket er vaskbart og slidstærkt.

Hvordan finder jeg den bedste hundeseng?

Tag gerne et kig på bedst i test-oversigterne, så du ved, hvad eksperterne på området anbefaler. Et godt tip: Tag altid udgangspunkt i hundens behov – ikke dine egne.