Administration 

Bedste benpres maskine - Optimal træning af dine ben

Forbrugerguides
Bedste maskine til træning af ben

Indeholder sponsorerede links

 

Vil du til at i gang med seriøs bentræning derhjemme, men mangler udstyr til optimal træning? Så er denne artikel meget relevant for dig. I bunden af artiklen kommer vi nemlig med anbefalinger på to meget effektive og gode benpres maskiner, som kan give dig en fantastisk bentræning. Først vil vi dog gå lidt i dybden med hvorfor det er så vigtigt, at sørge for at træne sine ben. Har du allerede styr på det og vil gerne bare direkte til anbefalingerne, så kan du altså springe direkte til bunden af denne artikel, hvor vi anbefaler to maskiner til træning af benene.

Hvorfor er det vigtigt at træne ben?

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at træne ben. Her er fem gode grunde.

1. Du kommer til at bygge mere muskel over hele kroppen

Det at træne ben vil rent faktisk hjælpe dig med at bygge mere muskelmasse på tværs af hele kroppen. Naturligvis vil træning af benene medføre mere muskelmasse på benene, men derudover vil det også hjælpe med at promovere muskelvækst på tværs af hele kroppen. Testosteron er en steroide hormon, som kroppen på naturligvis producerer. Den spiller en stor rolle af sundheden af din krop og hjælper med at øge væksten af muskelmasse og styrke. Når du træner ben og flytter en masse kg, så vil det øge testosteronet i din krop, hvilket vil gøre det nemmere for kroppen at vokse. Mange studier har efterhånden bevist dette.

2. Du forbrænder mange flere kalorier

Udover at du kommer til at bygge mere muskelmasse, så er der også den klare fordel, at du kommer til at forbrænde langt flere kalorier. Gluteus maiximus er kroppen største muskel og derfor forbrænder denne muskel naturligvis også mange kalorier. Det skyldes, at det er mere krævende for kroppen at bruge denne store muskelmasse. I et studie hvor man sporede atleters energiforbrug og forbrænding efter at de havde gennemført en lang række store øvelser var resultaterne meget klar. Efter 90 minutter var atleternes forbrænding steget fuldstændig til vejrs og den fortsatte med at være kæmpe stor.

Du undgår at ligne en kylling

Der er også den klare fordel, at du undgår at ligne kylling. En kylling er en person, som har trænet enormt meget, men som ikke har trænet underkroppen. Det giver et meget dårligt look og det bliver meget tydeligt, at man ikke træner ben. Ved at træne ben får du ben, som passer til resten af din trænede krop.

Dine store løft vil blive væsentligt forbedret

Når du løfter de helt tung løft, som f.eks. bænkpres og dødløft, så er det dine ben og din core, som producerer langt størstedelen af din styrke. Det gælder endda også i bænkpres, hvor du bruger din lower body, som en stabil platform du kan løfte fra. Hvis du ikke har styr på teknikken, så vil du dog hurtigt ramme stillestående i vægt i lang tid og så kan jeg ikke vente med at komme tilbage. De store løft vil dog gøre alt det primære arbejde. Her vil du lave funktionelle øvelser, som f.eks. dødløft, som du kan bruge til at styrke musklerne, men også mobilitet. Det er vigtigt at huske på, at core er en vigtig del af stort set alle øvelser, så det er vigtigt at få trænet den.

Du vil reducere risikoen for skader

Sidst men ikke mindst, så er der også den klare fordel, at du kan reducere risikoen for skaden. Har man muskel ubalance, dårlig hamstrings og en mangel på fleksibilitet vil det føre til en række af problemer, som f.eks. smerter i den nedre del af ryggen og ACL skader. Store øvelser, som f.eks. squats, lunges og dødløft hjælper dig med at udvikle dine hamstrings, at bygge muskel omkring svage led og hjælper med at promovere mobilitet og stabilitet.

 

Her er vores anbefalinger af to gode bentrænings maskiner:

Vores anbefalinger af benmaskiner til fitness?

1. Body-Solid Seated Leg Extension & Supine Curl

benmaskine til træning af ben

Der er ikke nogen tvivl om, at ben extensions og leg curls er meget populære øvelser. De er højt prioriteret bl.a. bodybuilders, undervisere og personlige trænere. Det er naturligvis ikke en tilfældighed hvorfor. Det er nemlig meget effektive øvelser i forhold til at definere bag- og forsiden af benet. Leg extensions og leg curls er med til at styrke glutes, quadriceps, hamstrings og knæ. Derudover virker disse øvelser også mod at beskytte knæ og led mod skader og stress.

Denne maskine Body-Solid Seated Leg Extension & Supine Curl er bygget og designet med dig som burger i fokus, så du kan få god en træning som muligt. De vil tilpasse sig efter din krop og du kan justere på flere forskellige parametre, så din krop kan bruge dem komfortabelt og så du ender med at få så sund en kropsholdning som muligt.

Teknisk beskrivelse:

 • Tung og holdbar stålramme med all-4-side svejset konstruktion der sikrer en lang levetid.
 • Den er fuld justerbar, så enhver kan bruge den uanset højde og vægt
 • DuraFirm puder, som gør den meget behagelig at sidde på. Derudover er disse puder tykke og dobbelt syet, hvilket giver støtte, komfort og en lang levetid.
 • Benforlængelsen kan justeres i størrelser på alt fra 33 cm til 43 cm, så langt de fleste kan bruges maskinen.
 • Oplagt til både kommerciel og privat brug-

Produktdimensioner: L 188 cm x W 68,5 cm x H 78,7 cm

Pris: Denne maskine star I skrivende stund til 6.199 kr.

Du kan finde denne ben-maskine her

 

2. Seated Calf Raise Maskine – Plate Loaded

Seated calf raise benmaskine

Denne siddende lægmuskel maskine af mærket Steelflex er af den bedste kvalitet og er en god træningsmaskine, som kan styrke dine lægmuskler gennem en øvelse der hedder calf raises. Maskinen har en stabil og robust struktur, som er belagt med elektrolastisk pulvermaling. Denne behandling giver maskinen en lang levetid og beskytter mod ridser. Fodstøtter og sæde er polstret, hvilket giver ultimativ komfort og antislipbenene giver en meget god stabilitet imens du træner. Fodstøtternes placering kan justeres, hvilket er med til at gøre, at maskinen kan bruges af folk i alle højder. Denne maskine er oplagt både til privat og kommerciel brug.

Teknisk beskrivelse:

 • En meget robust og solid stålkonstruktion af kulstofstål, som giver lang levetid.
 • Overfladen er belagt med pulvermaling der er elektrolastisk
 • Fodstøtte og sæde er læderovertrækket og polstret, hvilket giver komfort og en lang levetid
 • Håndtagene er skumpolstret
 • Fodstøtte er antislid, hvilket giver optimal sikkerhed
 • Rammen består af ovale rør på 50 x 100 mm
 • Den vejer 74 kg
 • Maskinens vægtgrænse er på 225 kg
 • Brugervægtgrænsen ligger på 120 kg
 • Den er kompatibel med olympiske vægtplader

Produktdimensioner: L 158 cm x W 95 cm x H 93 cm

Pris: Denne maskine står I skrivende stund til 6.199 kr.

Du kan finde denne ben-maskine her.

 

Bentræning = større muskler

Hvis ikke man går så meget op i størrelsen på ens ben, men mere op i hvordan ens overkrop ser ud, så er der altså stadig mange gode grunde til at træne ben. Heriblandt er der den grund, at bentræning rent faktisk bidrager til at din overkrop vokser hurtigere. Det skyldes, at tung bentræning medfører, at kroppen udskiller mere testosteron og dette hormon står for at få kroppens muskler til at vokse, når der er behov for det. Det vil med andre ord betyde, at når du træner ben, så vil kroppen begynde på at producere og udgive dette vigtige hormon. Når kroppens mængde af testosterons er højere, så vil musklerne også automatisk vokse hurtigere og blive stærkere.

Faktisk, så er testosterons et naturlig steroid hormon. Når en person der tager steroider, så gør han eller hun egentligt lidt det samme, som det der sker når du foretager en tung bentræning. Forskellen er bare, at det er i utroligt store mængder og kan være på mange tidspunkter af døgnet. Dermed kan man sige, at bentræning kan fokusere som en naturlig og lovlig form for steroider til resten af din krop, så du får så meget ud af din træning som overhovedet muligt. For at få så meget testosteron ud i blodet som muligt, så kræver det dog, at man løfter mange kg og virkelig presser sig selv med hvor mange kg man kan løfte. Det er naturligvis ikke alle øvelser man kan gøre det i. Der er ikke nogen tvivl om, at squat og dødløft er de to bedste øvelser der findes i forhold til at se hvor mange kg en person selv kan løfte.

De maskiner vi har anbefalet i denne artikel kan dog også gå op i meget høje kg, så der er også mulighed for virkelig at presse sig selv med hvor mange kg man løfter og dermed mulighed for, at få en masse testosteron ud i blodet. Forhåbentligt, så har du lært noget nyt i denne artikel og er nu klar på at give den gas med bentræningen, så du kan få høstet alle de fordele vi har gået igennem her.

Forhåbentligt så gav denne artikel dig en masse inspiration, så du kan komme i gang med at træne ben derhjemme. Sætter man disse to benmaskiner sammen, så har men det komplette sæt, som gør det muligt at træne alle benmuskler der er.