Administration 

3 konkrete tips, der får dit tag til at se ud som nyt

Forbrugerguides
Et tag, hvor halvdelen af det er flot og den anden ikke
Forlæng dit tags levetid med algebehandling

Indeholder sponsorerede links

Er dit tag begynd at se lidt trist og træt ud? Hvis dit tag er begyndt at hænge lidt mulen, er der ingen grund til at give fortabt – et trist tag kan i langt de fleste tilfælde reddes ved hjælp af et par forholdsvis simple trin.

I stedet for at finde plads i budgettet til et helt nyt tag, er her 3 konkrete tips, der kan forvandle dit tag fra slidt til skinnende – helt uden at vælte økonomien.

1. Få renset dit tag fri for alger

Er dit tag begyndt at se trist, mat og måske endda en smule grønt ud? Så tyder det på, at dit tag er ramt af alger.

Alger angriber ofte på nordsiden af dit tag, fordi her er mere skygge og dermed mere fugt. Derfor er det ofte her, du spotter det grønne skær.

Alger på taget skal behandles, for de er hverken kønne at se på eller særligt gode for dit tag. Alger kan nemlig udvikle sig til mos, som kan gøre skade på dit tag.

Du kan heldigvis nemt og forholdsvis billigt komme algerne til livs med en professionel algebehandling, der effektivt fjerner algerne og får dit tag til at se ud som nyt.

Netop nu giver Jydsk Tagteknik 955 kr. rabat på algebehandling af dit hus hvis du bestiller inden 17. maj. Prisen per behandling er 1.495 kr.

2. Det bedste angreb er forsvar – vedligehold dit tag

Når det kommer til at holde taget flot at se på, er dit bedste angreb forsvar – og derfor kommer du længst ved løbende at vedligeholde dit tag. På den måde giver du taget de bedste forudsætninger for at holde sig pænt så lang tid som muligt.

Derfor skal du altid huske:

  • At få fikset eventuelle skader, før de udvikler sig. Det kan fx være at få udskiftet ødelagte tegl eller lappet huller i dit tag. Det ser ikke bare træls ud, det kan også gøre skade på din bolig, hvis dit tag er utæt.

  • At fjerne mos og blade. Brug en helt almindelig kost til at feje det væk, så mos ikke slår rødder og blade ikke skaber fugt.

  • At rense tagrender. Det er ikke ligefrem den sjoveste opgave på jorden, men det er en vigtig opgave, hvis du vil holde dit tag flot og funktionsdygtigt mange år frem.

  • At beskære grene og træer, der går ind over dit tag, så blade og andet ikke samler sig og danner fugt.

3. Giv “vindskederne” en klat maling

På langt de fleste huse er der brædder på gavlen. Det er brædder, der sørger for, at der ikke kommer regn eller fygesne ind under taget. Det betyder, at brædderne (kaldet vindskederne) bliver udsat for en del slitage forårsaget af vind og vejr.

Ligesom dit tag skal holdes ved lige, skal vindskederne det også – og her kommer du langt med en klat maling, der både vedligeholder og sikrer længere levetid for dit tag.

Start beskyttelsen af dit tag med en algebehandling til 1.495 kr. hos Jydsk Tagteknik.