84-årig australier frigivet af jihadister i Burkina Faso
Nu arbejder myndighederne på at få kvindens 82-årige mand frigivet. Parret blev bortført i midten af januar.

Den 84-årige australske kvinde Jocelyn Elliott er blevet frigivet i Burkina Faso efter at have været holdt fanget af jihadister med forbindelse til al-Qaeda siden midten af januar. Det skriver AFP.

Kvinden blev sammen med sin mand, den 82-årige læge Ken Elliott, fra Perth i det vestlige Australien, bortført 15. januar fra deres klinik i byen Djibo i det nordlige Burkina Faso nær grænsen til Mali og Niger.

Parret har drevet deres klinik siden 1972.

Deres bortførelse faldt sammen med et angreb på et luksushotel i det vestafrikanske lands hovedstad, Ouagadougou.

Mindst 30 mennesker blev dræbt under et angreb fredag 15. januar om aftenen på et luksushotel og en restaurant i Ouagadougou. Sikkerhedsstyrker afsluttede belejringen dagen efter ved at dræbe flere bevæbnede jihadister.

I alt blev cirka 130 personer befriet fra det firestjernede Splendid Hotel, efter at sikkerhedsstyrkerne havde indtaget det store hotel og den nærliggende restaurant Cappuccino tidligt lørdag.

Al-Qaeda i Islamisk Maghreb (Aqim) tog senere skylden for angrebet og sagde, at det var "hævn over Frankrig og det vantro Vesten".

Jocelyn Elliott ankom med et fly til Ouagadougou mandag. Nu fortsætter bestræbelserne på også at få hendes mand frigivet.

/ritzau/