834 lærere risikerer fyring
Lærer i hunderedevis har de sidste seks måneder været udsat for massiv prikkerunde. Arkiv Foto: Colourbox.com
Siden 1. januar har 80 procent af landets kommuner prikket lærere på skuldrene og varslet fyring på grund af arbejdsmangel.

En opgørelse fra Danmarks lærerforening viser, at i 41 kommuner er det fem eller flere lærere, som har fået varsling om afskedigelse.

Og her kalder formand for organisationsudvalget, Per Sand, varslingstallet for usædvanlig stort. I Slagelse er hele 73 lærere blevet prikket. I Vejle er det 52, skriver Folkeskolen.

"Nogle kommuner har skåret voldsomt ind til benet og har sagt en masse mennesker op. Dertil kommer også, at vi har en 400-500 folk, som dimitterede fra læreruddannelsen sidste år, som endnu ikke har fået job. Plus de små 2000, der dimitterer til sommer, som heller ikke lige har udsigt til job. Så vi får altså mellem 3000 og 3500 medlemmer, som står uden job efter sommerferien, og det er lidt alarmerende", siger Per Sand.

Og ifølge formanden bliver resultatet, at de lærer, der bliver tilbage på skolerne, skal løbe ekstra stærkt, fordi der ikke er blevet færre opgaver.

Inden for det seneste år er 2500 stillinger blevet forladt, uden at nogen ny lærer har overtaget pladsen.

Kilde: Folkeskolen