70 omkomne bliver på bunden af Atlanterhavet

Redningsmandskabet indstiller nu eftersøgningen af de resterende 70 ofre, der omkom ved Air France-flystyrtet i 2009.
Eftersøgningen af omkomne ved Air France-flystyrtet indstilles, og de sidste 17 ofre må blive på havets bund.
Eftersøgningen af omkomne ved Air France-flystyrtet indstilles, og de sidste 17 ofre må blive på havets bund. Foto: Polfoto, (AP Photo/Brazil's Air Force, File) / POLFOTO

Redningsholdet har afsluttet eftersøgningen af ofre efter flyulykken for to år siden, hvor et Air France-fly styrtede i Atlanterhavet på vej fra Rio til Paris.

Alle 228 passagerer om bord på Airbus døde i styrtet, er i blandt en dansk kvinde, og i alt er 104 omkomne blevet hentet op fra vraget, som ligger på næsten fire kilometers dybde. Men de sidste 70 omkomne må altså forblive på havets bund, skriver BBC.

Omkring 50 lig blev fundet flydende på overfladen i dagene efter ulykken den 1. juni 2009, og ifølge BBC var de to første lig, der blev hentet op fra havbunden, stadig fastspændt i deres sæder.

Det lykkedes først i april i år, at lokalisere vraget og dermed flyets sorte bokse, der kan give en forklaring på, hvad der forårsagede ulykken.

Det tyder i øjeblikket på, at problemer med flyets hastighedsmålere fik det til at tabe højde, og at piloterne ikke kunne afværge styrtet på grund af de defekte hastighedsmålere.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.