47-årig mand nægter sig skyldig i moske-drab

Den ene af de tre sigtede i drabet uden for en moske på Vesterbro i går nægter sig skyldig.
En 47-årige mand fremstilles i øjeblikket grundlovsforhør i dommervagten i København for medvirken til drabet på Vesterbro i går.
En 47-årige mand fremstilles i øjeblikket grundlovsforhør i dommervagten i København for medvirken til drabet på Vesterbro i går. Foto: Polfoto, (Jens Dresling) / POLFOTO

Den 47-årige mand fremstilles i øjeblikket grundlovsforhør i dommervagten i København.

Han blev anholdt i går og kræves fængslet for medvirken til de dræbende skud, som ramte offeret flere steder på kroppen og en gang i hovedet.

Ifølge Politiken har dommeren lukket retsmødet og nedlagt navneforbud med henvisning til, at "vi befinder os i et miljø, hvor der kan være hævnmotiver".

Foruden sigtelsen om medvirken til drab er den 47-årige også sigtet for at forsøge at bortskaffe et våben og besiddelse af våben.
På gerningsstedet fandt politiet 18 affyrede patronhylstre, hvoraf 11 hylstre er fra en eller flere ni millimeter pistoler og syv hylstre fra en kaliber 45, skriver avisen.

I går blev to andre mænd ligeledes anholdt, og de ligger i øjeblikket på henholdsvis Rigshospitalet og et sygehus i Malmø, da de også blev ramt af skud.

Det er en 51-årig mand og hans 26-årige søn, som begge bliver fremstillet i Københavns Dommervagt in absentia - det vil sige uden selv at være til stede.

Ifølge politiet er det tilsyneladende den 26-årige søn, der er drabsmanden.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.