3F har fundet de magiske 15 milliarder

Landets største fagforbund har allerede en plan for, hvordan man finder de 15 milliarder kroner til en rød regering. Den er bare hemmelig.
3F-formanden er en smule hemmelighedsfuld.
3F-formanden er en smule hemmelighedsfuld. Foto: 3F.dk

Formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, har en plan, og den er genial.

Han skal bruge en ... og en ...

Resten af sætningen kan ikke færdiggøres, for 3F vil ikke ud med opskriften på, hvordan man finder de 15 milliarder kroner, rød blok har brug for. Det skriver Jyllandsposten i dag.

3F's forbundsformand er sikker i sin sag. Han ved hvordan, han kan få arbejdsmarkedets parter til at støtte op om ideen om at hæve arbejdstiden med 12 minutter om dagen.

"En ting, du kan være helt sikker på, det er, at når vi har sagt, at vi kan, så kan vi også, og så gør vi det også. Vi ved, hvordan vi skal gøre det, men det er ikke noget, jeg ønsker at diskutere i pressen," siger Poul Erik Skov Christensen til Jyllandsposten.

Han vil ikke afsløre sin position i de trepartsforhandlinger, som S og SF vil indkalde til, hvis de vinder valget, hvor det gælder om at finde 15 milliarder kroner. Det vil være en stor del af deres økonomiske politik.

En af grundpillerne i S og SF's økonomiske plan 'Fair Løsning' er at finde 15 milliarder kroner ved at få folk til at arbejde en time mere om ugen eller 12 minutter mere om dagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.