29 mumificerede lig i russisk lejlighed
Episoderne begyndte for to år siden, og hvert tilfælde har fremkaldt stærke reaktioner hos lokalbefolkningen. Selv garvede efterforskere og retsmedicinere er forbløffede over, at historikeren tilsyneladende står bag forbrydelserne. Foto: Colourbox
En 45-årig mand fra det centrale Rusland er blevet anholdt, efter politiet fandt 29 kvindelig i hans lejlighed.

Russisk politi har fundet 29 "mumificerede" kvindelig i lejligheden hos en 45-årig historiker.

Manden er blevet anholdt og sigtet for grav- og ligskænding i og omkring Nizhny Novgorod i det centrale Rusland, skriver CNN.

Politiet har offentliggjort en video med en række lig, der ligner dukker i menneskestørrelse. De er klædt i lasede kjoler og tørklæder, mens deres hænder er viklede ind i stof.

Ifølge myndighederne har den 45-årige mand stjålet tøj fra gravene, da han fjernede ligene.

En talsmand for det russiske indenrigsministerium siger til CNN, at politiet i lang tid ikke kunne finde ud af, hvem der stod bag "talrige blasfemiske handlinger imod gravene og de døde" på adskillige kirkegårde.

Episoderne begyndte for to år siden, og hvert tilfælde har fremkaldt stærke reaktioner hos lokalbefolkningen.

Selv garvede efterforskere og retsmedicinere er forbløffede over, at historikeren tilsyneladende står bag forbrydelserne.

Ligene er unge kvinder, der døde i alderen 15 til 25 år. Politiet har også fundet billeder og indskriptioner fra gravstenene, dukke-manualer og kort over lokale kirkegårde.

Den 45-årige historiker har de keltiske folk som sit speciale og har skrevet adskillige bøger og videnskabelige artikler. Han har tidligere været professor på et universitet.