200 personer fortrød deres asylansøgning sidste år
Nogle asylansøgere i Danmark vælger at trække deres ansøgning tilbage. Det gjorde mindst 200 personer sidste år. Arkivfoto Foto: Per Rasmussen/Polfoto
Dansk Flygtningehjælp oplever en stigning i antallet af asylansøgere, som overvejer at droppe ansøgningen.

Sidste år valgte mindst 200 asylansøgere at trække deres asylansøgning i Danmark tilbage. Det viser en ny opgørelse fra Udlændingestyrelsen ifølge Radio24syv.

En del asylansøgere frafalder deres ansøgning om asyl direkte hos Rigspolitiet, og derfor er tallet "forventeligt større end det fremgår af styrelsens opgørelse", skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) i et udvalgssvar.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er der mange forskellige årsager til, at asylansøgere overvejer at trække deres ansøgning.

- For nogle er det et spørgsmål om sygdom i familien i hjemlandet. For andre er årsagen familiesammenføringsreglerne, og så er der nogle, der alligevel ikke tror, de vil få asyl, siger Dansk Flygtningehjælps asylchef, Eva Singer, til Radio24syv.

Organisationen har oplevet en stigning i antallet af asylansøgere, der overvejer at droppe deres asylansøgning i Danmark. Antallet af asylansøgere, der rent faktisk har trukket deres ansøgning, er dog jævnt fordelt ud over hele året.

Det fremgår ikke af opgørelsen, hvilke lande asylansøgerne kommer fra, eller hvorfor de trækker deres ansøgning om asyl.

Dansk Flygtningehjælp taler blandt andre med folk fra Irak, Iran og Afghanistan, der beder om rådgivning, fordi de overvejer at trække deres asylansøgning tilbage.

- Vi hører også om asylansøgere fra Iran, der føler sig forpligtede til at tage hjem, fordi nogle i deres familie er blevet anholdt som en konsekvens af, at de tog til Danmark, siger Eva Singer til Radio24syv.

Sidste år søgte 21.225 mennesker asyl i Danmark. Det vil sige, at cirka én procent af asylansøgerne fortrød deres rejse.

I Sverige var andelen af asylansøgere, der fortrød, mere end dobbelt så stor. Sidste år trak 3987 asylansøgere deres asylansøgning tilbage, og det svarer til 2,4 procent af alle asylansøgerne i Sverige.

I Sverige er det især folk fra Irak, Albanien og Serbien, der trækker deres asylansøgninger, oplyser Migrationsverket til den svenske avis Aftonbladet.

/ritzau/