150.000 står i den svenske kø til asylbehandling

Asylansøgere i Sverige må væbne sig med tålmodighed. Køen er først væk engang til næste år.
De svenske myndigheder står i asylansøgninger til op over begge ører. Køen er på 150.000 ansøgninger, og der er et menneske bag hver af dem. Regeringen har tidligere sagt, at den venter, at op til 80.000 afviste asylansøgere på et tidspunkt skal udvises.
De svenske myndigheder står i asylansøgninger til op over begge ører. Køen er på 150.000 ansøgninger, og der er et menneske bag hver af dem. Regeringen har tidligere sagt, at den venter, at op til 80.000 afviste asylansøgere på et tidspunkt skal udvises. Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN/POLFOTO

Omkring 163.000 migranter og flygtninge kom i fjor til Sverige, og det kan ses på køen til at få asyl i Sverige.

Foreløbig er tilstrømningen aftaget betydeligt, efter at de svenske myndigheder har indført kontrol ved grænserne.

Men asylkøen er alligevel meget lang, og de svenske asylmyndigheder i Migrationsverket kæmper med at nå igennem de mange ansøgninger.

Søndag rapporterer Sveriges Radios program Ekot, at myndighederne arbejder med at ændre arbejdsgangen for at få tempoet i behandlingen op.

Et forslag er at tage de sager, der ser mest enkle ud, først, sådan at de kan komme af vejen med enten asyl eller afvisning.

- Ved at dele det op, kan vi få alle sagerne hurtigere igennem systemet, siger Mikael Ribbenvik, stedfortrædende generaldirektør i Migrationsverket.

- Men problemet er, at selv om vi øger vores indsat rigtig meget, så vil det vare til et stykke ind i næste år, før vi er tilbage i en rimelig balance, siger han.

I slutningen af januar sagde Sveriges indenrigsminister, Anders Ygemans, at de svenske myndigheder venter, at op til 80.0000 asylansøgere bliver afvist og skal udvises over de næste år.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.