14.000 flere ældre får job
Det grå guld har kronede dage på arbejdsmarkedet. Foto: Colourbox
På et år er beskæftigelsen steget med hele 14.000 job til de ældre borgere. Det er de unge, der lider under krisen.

Der bliver flittigt gravet efter gråt guld på arbejdsmarkedet.

Nye tal fra Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse viser, at beskæftigelsen for ældre i aldersgruppen 55 til 66 år på et år er steget med 14.000 job.

Det skriver Dansk Arbejdergiverforenings ugebrev, Agenda.

Overordnet er beskæftigelsen dog faldet med 21.000 job, men faldet dækker altså over, at den yngre arbejdskraft, mellem 15 og 54 år, taber mere end de ældre. På samme år har den aldersgruppe nemlig mistet hele 35.000 job.

Beregningerne er lavet fra andet kvartal 2010 til andet kvartal 2011.

"Jeg tror, det skyldes flere forhold. Der kommer flere veluddannede kvinder, der er nok en del, som følge af krisen forlænger arbejdslivet, og så tror jeg, at arbejdsgiverne er bevidste om, at de om meget kort tid vil stå og mangle kvalificeret arbejdskraft som følge af den demografiske udvikling" siger Peder J. Pedersen, professor i økonomi ved Århus Universitet.

Han kalder udviklingen for "en overraskelse".

Selvom det er glædeligt for det ældre segment, giver tallene for de yngre grund til bekymring. Niels Westergård-Nielsen, der er professor ved Handelshøjskolen i Århus, ser udviklingen som et tegn på, at krisen er en ungdomskrise.

I Ældre Sagen, glæder man sig over tallene.

"Det bekræfter det, som Ældre Sagen siger - at der er en stor interesse for at fortsætte på arbejdsmarkedet lige præcis for den her aldersgruppe. Selvfølgelig er der også noget demografi med. Det er nogle store årgange, der rykker op i de her aldersgrupper," siger Peter Halkjær, der er økonom i organisationen, til Newspaq.

Han understreger også, at årgangene nu indeholder seniorer med en masse resurser, og at det smitter af på tallene.

Kilde: Agenda