10 sjove facts om The Crown
"The Crown" er i fuld gang med sin tredje sæson ud af foreløbigt seks planlagte. (Foto: Netflix)
Netflix' spektakulære serie om det engelske kongehus har taget verden med storm. Her er nogle ting du – måske – ikke vidste om den.

"The Crown" er på alles læber og nethinder. Netflix dyreste serie nogensinde om dronning Elizabeths skærmydsler med manden, søsteren, børnene, premierministeren og mange andre er noget af det flotteste på tv. Kulisserne, den pompøse garderobe, bilerne, slottene, de mange scener skudt i udlandet og skuespillernes lønninger får hele serien til at løbe op i – 1 milliard kroner.

Her er 10 andre sjove facts om "The Crown":

 

Meghan Markle er blevet tilbudt en rolle

Producenterne har sagt, at prins Harrys kone, Megahn Markle, er velkommen til at spille sig selv, når serien engang når op til nutiden. Meghan er jo selv skuespiller, og efter sigende er både hun og prins Harry store fans af "The Crown". Om hun har takket ja til tilbuddet er nok uvist.

Ingen scener optaget på Buckinham Palace

Selv om det grangiveligt ser ud, som om man går rundt i det enorme Buckingham Palace i London, er det bare flotte kulisser. Folkene bag filmen har kun været inde på slottet på almindelige sightseeing-ture sammen med turister og andet godtfolk, så man kunne lave researchen rigtig.

Masser af priser

Bare de første to sæsoner af serien har indkasseret over 25 fornemme priser i tv-verdenen. Lige nu er tredje sæson tilgængelig på Netflix.

Velhavende seere

En stor undersøgelse foretaget af Nielsen's Institute (tv-seer-måling) har klarlagt, at de fleste seere af de to første sæsoner var over 35 år og hele 50 procent var over 49 år. Majoriteten af seere var kvinder, og – pudsigt nok – lå i den øvre del af indkomstklassen.

Olivia Colman var nervøs for rollen

Den talentfulde Oscar-vinder, Olivia Colman, som spiller dronningen i tredje sæson, var meget nervøs for, om hun kunne gøre det ligeså godt som Claire Foy (der spillede den unge dronning i de første to sæsoner). – Jeg blev ved med at imitere Claires skuespil i starten, for hun gjorde det jo bare så godt. Senere fandt jeg heldigvis min egen stil, fortæller hun i et interview.

Mødte prinsesse Margaret i virkeligheden

Helena Bonham Carter har engang mødt sit alter ego i serien, prinsesse Margaret i virkeligheden. Hendes onkel var en god ven til prinsessen, og skuespilleren mødte hende engang på Windsor Castle, hvor prinsesse Margaret sagde: "Du er ved at blive lidt bedre..." En henvisning til den talentfulde skuespillers virke. – Hun var en smule skræmmende, husker Helena Bonham Carter.

Eneste amerikaner på settet

John Lithgow spiller Winston Churchill, og han er den eneste ikke-engelske skuespiller i serien. Amerikanske John Lithgow måtte i øvrigt putte vattamponer i næsen for at lyde som den nasale Winston Churchill.

 

Foto: Scanpix

Dronningen er fan, prinsen er ikke

Kilder i det engelske kongehus siger, at dronning Elizabeth nyder at se serien, og hun føler sig nostalgisk, selv om visse afsnit ikke har behaget hende. Hendes mand, prins Philip har til gengæld ikke set et eneste afsnit og agter heller ikke at gøre det.

Foto: Netflix

Kulisserne er enorme

Det er med vilje, at kulisserne i serien er så voldsomt store. Dels er de royale slotte jo store i virkeligheden, men ved at gøre dem ekstra store, så "får man fornemmelsen af, at det alle er meget små mennesker, som ofte går forvildet rundt i et stort gyldent bur", har producenten Stephen Daldry sagt i et interview.

 

Foto: Netflix

Prinsesse Margarets parisiske kosumer

Prinsesse Margarets tøj var langt mere ekstravagant end søster Elizabeths. Derfor måtte den kostume-ansvarlige Michele Clapton rejse til Paris og lave en masse research på de store modehuse bl.a. Dior, som prinsessen yndede at gå i.

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

via Listen To News