Vild kritik af Pind: Du skulle prøve at være arbejdsløs

Justitsministerens boykot af Clement Kjersgaard møder ikke meget forståelse på Facebook.
Du skulle prøve at være arbejdsløs, Søren Pind - det bliver man hele tiden forhørt og mistænkeliggjort. Sådan lyder nogle af reaktionerne på justitsministerens boykot af Clement Kjersgaard.
Du skulle prøve at være arbejdsløs, Søren Pind - det bliver man hele tiden forhørt og mistænkeliggjort. Sådan lyder nogle af reaktionerne på justitsministerens boykot af Clement Kjersgaard. Foto: Scanpix / Arkiv

"Snup en tudekiks!", "Kylling!" og "Så ved du, hvordan det føles for os arbejdsløse".

Det er nogle af de reaktioner, som er kommet på justitsminister Søren Pinds (V) udmelding om, at han fremover ikke vil deltage i interviews med journalisten og tv-værten Clement Kjærsgaard.

Udmeldingen kom tidligere i dag på Facebook som reaktion på et meget kritisk og konfronterende Clement-interview med Alternatives partileder, Uffe Elbæk.

Men Søren Pind møder ikke meget sympati på Avisen.dk's Facebook-side, som gløder med kritik.

"Og det kommer fra en mand som aldrig holder sig tilbage når han diskuterer med sine politiske modstandere. Og jeg syntes i øvrigt, at Clement er en dygtig journalist som bare forsøger at få et svar fra dem som han interviewer," skriver John for eksempel.

"Så kan I lade være med at snakke udenom"

Flere er enige i, at justistministeren og de andre folkevalgte selv er skyld i, at Clement griller dem.

"I kan jo bare lære at svare på det der bliver spurgt om, i stedet for alt det udenomssnak...!" skriver Lasse.

"I politikere taler jo ærlig talt heller ikke særlig pænt til folk, I nedgør alle andre grupper end jeres egne! I tror at alle mennesker snyder med alt. Sandheden er at de fleste har nok i at klare de daglige udfordringer!" skriver Margrethe og fortsætter:

"Ikke sært at der er en udbredt politikerlede, I nedgør alt og alle! Det er jo også nemt at sparke nedad, der er ikke så mange der har overskud til at svare igen!!"

"Sådan bliver arbejdsløse og syge behandlet"

Flere af Avisen.dk's læsere påpeger, at Søren Pind jo bare oplever en snert af det forhør, som arbejdsløse hele tiden udsættes for i systemet.

"Well... det er den måde kommunerne behandler arbejdsløse og syge på... Så det er da rart at en politiker som Pind må nyde den samme cigar..... tudekiks hermed afsendt...." skriver Allan.

"Haha. Han havde ikke holdt 5 minutter på gaden med en kontanthjælp i lommen, og han havde ikke holdt 1 minut som jordbærplukker for at overholde 225 timers reglen," supplerer Stefan.

Der er også tudekiks på vej fra Marianne:

"Jamen så bliver Søren Pind jo bare behandlet i samme stil, som han og hans parti behandler borger på diverse overførsesindkomster, som ikke har andet valg end at finde sig i det," skriver hun.

"Den dårligste undskyldning"

Også på Søren Pinds egen Facebook-side møder hans opdatering modstand.

"Det var nok den dårligste undskyldning jeg længe har hørt, for at slippe for at blive interviewet af Clement," skriver Martin, og fortsætter:

"Det havde været lettere at sige det som det er: At du ikke skal nyde noget, af frygt for at blive udstillet, nøjagtigt som andre politikere der havner i stolen og pludselig skal være klasser bedre end de normale interviews, hvor de kan lire deres indøvede politiker-dummesnak af..."

Men der er også nogle, som kan forstå beslutningen.

"Jeg er holdt op med at se Clement, for han har som regel en tydelig dagsorden, og man ved hvor det ender. Han er ikke objektiv, han manipulerer, og fastholder at alt er sort/hvidt. Men populistisk er han, for mange udenforstående klapper i hænderne af begejstring, fordi politikeren ikke kan svare for sig. Nej, det tror pokker, når de aldrig får lov til at svare andet end i enstavelsesord, og aldrig må uddybe," skriver Kenneth.

Følg debatten på Avisen.dk's Facebook-side:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.