Fattige danskere dropper tandlægen: Har ikke råd

Arbejdsløse og andre med lav indkomst udskyder i høj grad tandlægebesøg, viser nye tal.
En visdomstand, der skal trækkes ud, et par huller, som skal bores, eller blot et almindeligt tandeftersyn kan vælte budgettet, hvis man er på kontanthjælp eller af andre grunde har få penge. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
En visdomstand, der skal trækkes ud, et par huller, som skal bores, eller blot et almindeligt tandeftersyn kan vælte budgettet, hvis man er på kontanthjælp eller af andre grunde har få penge. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Arkiv

Tandlægebesøg? Det har vi ikke råd til.

Mange danskere med lav indkomst er nødt til at droppe eller udskyde tandlægebesøget, da det ellers vælter budgettet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet).

Blandt den fattigste fjerdedel af danskerne var det kun 28 procent, som slog vejen forbi tandlægen i løbet af 2015. Blandt den rigeste fjerdedel var der derimod 56 procent, som tog til tandlæge.

Og det er sandsynligvis ikke fordi de fattigste har stærkere tænder end de rigeste og derfor ikke har behov for at lægge sig i stolen og åbne munden på vid gab - tidligere undersøgelser har nemlig vist, at det er udbredt blandt de fattigste danskere at skippe tandlægebesøg, fordi der ikke er råd.

AE-rådet frygter, at regeringens nye kontanthjælpsloft vil betyde, at endnu flere arbejdsløse fremover er nødt til at springe tandlægebesøget over.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.