Spindoktor til Mette fra Horsens: Må dine kinder blusse

Enhedslistens Pelle Dragsted mener ikke, at det ville skabe et eneste ekstra job, hvis alle ledige gjorde som Mette, der i går gik i medierne med et budskab om, at det er nemt at finde et arbejde, når man bare letter røven.
- Jeg tror sådan set, at arbejdsgivere, der ikke har ledige stillinger, ville blive rimeligt trætte af at have Danmarks 220.000 jobsøgende rendende på dørene dag ud og dag ind, skriver Pelle Dragsted.
- Jeg tror sådan set, at arbejdsgivere, der ikke har ledige stillinger, ville blive rimeligt trætte af at have Danmarks 220.000 jobsøgende rendende på dørene dag ud og dag ind, skriver Pelle Dragsted. Sofie Amalie Klougart/Scanpix

En 20-årig kvinde fra Horsens har med sine markante holdninger til arbejdsløse skabt debat, efter hun i Berlingske opfordrede de ledige til at "lette røven" og finde sig et job.

Selv havde Mette Højmark Mikkelsen, som hun hedder, ingen problemer med at finde noget at lave, da hun printede en stak jobansøgninger ud og gik på jobjagt i Horsens. Hurtigt fik hun ansættelse i en sandwich-butik og som opvasker.

Flere bør gøre som mig, lød hendes budskab.

LÆS OGSÅ: Mette væltede sig i jobtilbud: Let røven, ledige!

Men fra Pelle Dragsted, der er presserådgiver i Enhedslisten, som han også stiller op for til næste Folketingsvalg, lyder et suk - og et suk mere.

"Hvornår stopper det her? Sådan får jeg det efter at have læst Berlingskes seneste índlæg i arbejdsløs-hetzen. Artiklen er så manipulerende og ukritisk, at det kun kan undre, at TV2 vælger at følge den op," skriver han i et indlæg på sin Facebook-side.

Han hæfter sig ved, at Mette Højmark stadig bor hjemme hos sine forældre og dermed sandsynligvis ikke har udgifter til husleje, el, vand, varme etc.

"Det kan da godt være, at hun kan klare udgifterne til sine ture på caféen med veninderne med et uorganiseret deltidsjob i en sandwich-butik. Men for en fyret industri-arbejder eller skolelærer, der har et boliglån til familiens lejlighed, og ikke som Mette kan bede mor og fra om at vaske tøjet eller komme og hente i bilen, når man skal hjem fra byen, er situationen en helt anden."

Ændrer intet, hvis alle gjorde som Mette

Pelle Dragsted mener ikke, at det ville skabe et eneste ekstra job, hvis alle ledige gjorde som Mette – og cyklede rundt med uopfordrede ansøgninger til alle byens arbejdsgivere.

"Det ændrer absolut intet ved det faktum, at der er mellem otte og 10 arbejdsløse per ledigt job. Det er den rene stoleleg. Og jeg tror sådan set arbejdsgivere, der ikke har ledige stillinger, ville blive rimeligt trætte af at have Danmarks 220.000 jobsøgende rendende på dørene dag ud og dag ind," skriver han.

Han peger på, at Mette Højmark Mikkelsen en gang skal forsøge sig selv og en familie. Måske vil hun i perioder blive ramt af arbejdsløshed – og få brug for understøttelse, mens hun leder efter et nyt fuldtidsjob, der kan dække hende og familiens udgifter.

"Jeg håber, at hendes kinder til den tid vil blusse lidt, når hun finder det gamle klip fra Berlingske frem."

"Når hun bidrager til mistænkeliggørelsen af vores arbejdsløse kollegaer, og snakker om, at de lever af ”vores andres skattepenge”, så synes jeg hun skal spørge sig selv, hvem det er, som har betalt for hendes skolegang og uddannelse, og hvem det er der kommer til at betale hendes SU, når hun næste år vinker farvel til sandwich-butikken og som planlagt kommer ind på sit drømmestudie."

Avisen.dk har været i kontakt med Mette Højmark Mikkelsen, som i dag ikke har lyst til at tale med flere journalister.


Mere om Pelle Dragsted

 

På sin hjemmeside fortæller Pelle Dragsted om sig selv, at han er journalist, kommunikatør og venstresnoet samfundsdebattør. Til daglig er han presserådgiver for Enhedslistens Folketingsgruppe.

 

Pelle Dragsted har desuden været frivillig kommunikations- og presserådgiver for foreninger og organisationer. Bl.a. i forbindelse med foreningen Kirkeasyls kampagne for udviste irakiske asylsøgere.

 

Han har over en årrække skrevet kronikker, debatindlæg og artikler om økonomisk politik, velfærd, frihandel, international ret og menneskerettigheder.

 

Fra sin tidlige ungdom var Pelle Dragsted politisk aktiv, bl.a. i det københavnske BZ-miljø og i organisationen Antifascistisk Aktion. Senere var han med til at grundlægge Danmarks Sociale Forum – den danske aflægger af World Social Forum.

 

Han stiller op til næste Folketingsvalg som kandidat for Enhedslisten i København.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.