Anne Sophia Hermansen: Alle skulle prøve et skodjob

"Der findes job og skodjob," skriver den liberale blogger i en klumme, hvor hun taler varmt om de arbejdspladser, man måske ikke har lyst til at blive så længe på. For de lærer en en masse om verden.
Anne Sophia Hermansen er selv uddannet i litteraturhistorie og idehistorie. Men hun er glad for, at hun også har haft en række "skodjob" i sin ungdom.
Anne Sophia Hermansen er selv uddannet i litteraturhistorie og idehistorie. Men hun er glad for, at hun også har haft en række "skodjob" i sin ungdom. Morten Germund /arkiv/Scanpix

Bloggeren Anne Sophia Hermansen går i en klumme i Information til forsvar for det, hun kalder skodjob. ”Skodjob er dem, du ikke taler om, ligesom de dårlige elskere,” skriver hun blandt andet.

Men skodjob er vigtige, fordi de giver en bred erfaring med både arbejdslivet og andre miljøer end det, man selv kommer fra, mener hun.

Den kendte debattør, som tidligere har været folketingskandidat for Liberal Alliance, har selv haft en stribe skodjob som ung i Århus; blandt andet avisbud, opvasker, bartender og rengøringsassistent. Her oplevede hun både dårlig behandling fra kunder og chefer og at blive fyret for at sige fra over for et klap i numsen.

En arrogant nar

På sine skodjobs lærte hun ikke bare om arbejdslivet, men også at ”min privilegerede opvækst i Risskov havde gjort mig til en arrogant nar.”

Ifølge Anne Sophia Hermansen bliver ens syn på verden formet af det sted, man vokser op. Og vokser man op i et miljø, hvor folk minder om hinanden, bliver man snæversynet. Derimod bliver man ”mere menneske” af at møde folk, som er anderledes end en selv.

Og det er ikke mindst vigtigt for personer, som gerne vil være ledere eller politikere.

”I mine øjne er folk med et mærkeligt CV mere spændende end dem, der er spyttet ud af McKinsey pølsemaskinen,” skriver Anne Sophia Hermansen i Information.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.