Små tricks, der får dig til at spise sundere

Foråret er her, og snart kommer sommeren ... Du vil måske godt have en sprudlende sund krop inden - og det kan du sagtens nå - især hvis du ændrer på få og små vaner i din hverdag, når du spiser ude
Dine omgivelser betyder meget for, hvor meget mad du indtager, når du spiser ude
Dine omgivelser betyder meget for, hvor meget mad du indtager, når du spiser ude Scapix

Det er nemt at spise for meget, når veninden snupper et stykke kage til på caféen, eller kører en ekstra burger ned om søndagen med tømmermænd. Og det er lige så nemt at fortryde bagefter, men det ændrer jo ikke på, at de ekstra kalorier er røget indenbords.

Hvordan stopper du så overspiseriet i opløbet? Det har Health Magazine kigget lidt nærmere på, og der er faktisk en masse ting, du nemt kan ændre ikke mindst, når du spiser andre steder end hjemme.

LÆS OGSÅ: På vægten: Så tit skal du veje dig

Vælg en god frokost-makker

Når du skal til frokost på jobbet eller ud med venner, så sørg for at sidde med en af dem, der spiser sundt.

Undersøgelser fra Oklahoma State University har fundet ud af, at når vi spiser i grupper, så har vi tendens til at vælge samme slags mad som de andre. Så spiser dine makker ost med pasta, er der stor risiko for, at du automatisk vælger det samme. Derfor er det smart at sidde med de sunde, hvis du vil opmuntre dig selv til at spise sundt.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du i gang med at løbe udendørs

Vælg et lækkert spisested

Når du skal ud med din partner, så vælg et sted, der er romantisk og smart, for det betyder faktisk noget for dit mad-indtag.

Illinois Universitet har fundet ud af, at selvom maden er den samme, så vil et sted med god musik og rar belysning få dig til at spise 18 procent mindre mad, end hvis du spiser på et travlt take away sted med stærkt lys og høj musik.

Vælg et bord ved vinduet

- Hvis du vil vende skuden i din retning, så tænk en ekstra gang over, hvor du sidder, siger direktør for Cornell Universitets Mad og Brand laboratorium, Brian Wansink, Ph.d.

Han og en gruppe andre forskere har fundet frem til, at de som sidder udsat, hvor de nemt kan ses af andre, bestiller mere fisk og færre desserter end de, der putter sig i et hjørne. Og folk, der vælger at sidde ved vinduet, har langt større sandsynlighed for at gå fra spisestedet mæt af en salat, end af andet mere usund kost.

LÆS OGSÅ: Vågn op smukkere end da du gik i seng

Snyd dig selv ved buffeten

- Den første mad, som en person tager, afgør også hvad de tager næste gang, viser en undersøgelser fra Plos One i 2013.

En lang rækker undersøgelser fortaget af folk, der spiser et sted med buffet, viser hvordan den første mad fra stedet har indvirkning på, hvad den næste portion bliver. Starter du med en salat, så spiser du måske frugt anden gang. Starter du med pandekager med sirup, så spiser du nærmere en nutella-mad anden gang.

LÆS OGSÅ: Få bugt med hård hud under fødderne

Tænk kilometer og ikke kalorier

Sidder du og skal vælge fra menuen, så tænk lige over, hvor langt du skal gå eller løbe for at komme af med den pizza, du er i gang med at bestille.

Et studie fra 2014 viser, at når du omsætter din mad til hvor fysisk aktiv, du er nødt til at være bagefter for at gøre op med de ekstra kalorier, er mere effektivt end når du blot registrer, hvor mange kalorier din mad indeholder.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.