Sådan kommer du i gang med at løbe udendørs

Overgangen mellem indendørs løb - eller slet ingen løb - og en dejlig løbetur udenfor behøver ikke være så angstprovokerende, som den ofte er. Få en håndfuld gode råd her.
Se her, hvordan du bedst kommer i gang med at løbe udendørs
Se her, hvordan du bedst kommer i gang med at løbe udendørs Scanpix

Efter en lang vinter lokker lyset og det varmere vejr, men du er ikke helt overbevist om, at du har modet til at snuppe en løbetur udenfor … for det er jo hårdere, mere synligt og du kan ikke bare stoppe halvvejs.

Men drop nervøsiteten, skriver Womens Health og følg i stedet disse råd, så kommer du godt i gang.

Tænk ikke over kilometerne

Der er forskel på at løbe på løbebånd og udenfor, siger træningsekspert Janet Hamilton:

- De fleste mennesker føler, at de arbejder hårdere for at nå samme antal kilometer udenfor, som når de løber på løbebånd, siger hun.

Men her skal du bare lade være med at sammenligne, især i starten. Tag den tur, du har lyst til og mærk efter, hvor træt din krop er. Det er den, der skal sætte standarden for din løbetur her i starten.

LÆS OGSÅ: Underlige tegn på, at du har diabetes

Brug stadig løbebåndet

Har du en dårlig dag, eller øser det ned udenfor, så kan du stadig godt snuppe en dag på løbebåndet i stedet for at løbe udenfor.

Blot fordi du nu er begyndt at løbe udendørs, så betyder det ikke, at du ikke også kan tage dage indenfor på løbebåndet.

LÆS OGSÅ: Usunde fejl du laver på badeværelset

Varm kroppen igennem

Når du skal løbe udenfor i et mere kuperet terræn, end på et løbebånd og i det danske vejr, så er det en god idé at varme kroppen op, før du rigtig giver den gas.

Du kan starte din tur med at gå dig varm, og så kan du langsomt begynde at løbe, for det vil formindske risikoen for skader.

LÆS OGSÅ: Vil du undgå gule tænder? Sådan gør du

Nyd livet omkring dig

En del af det at løbe udenfor er, at du får konstante indtryk og din hjerne bliver stimuleret. Det er skønt og du bør nyde det…giv dig selv tid til at mærke luften, høre lyden og dufte naturen.

Fokuser ikke kun på dine træningsmål med vær en del af naturen, og husk så ikke at overgøre det alt sammen, selvom det er skønt. Mærk efter i din krop, for selvom den er på opdagelse, så er den altså ikke nødvendigvis en supermandskrop.
Stop, når den siger stop.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.