Få bugt med hård hud under fødderne

Slås du med hård hud under fødderne, der kradser og efterlader dig med en følelse af ikke at være helt top dejlig, så se her, hvad du kan gøre.
Har du hård hud under fødderne? Du kan let komme det til livs.
Har du hård hud under fødderne? Du kan let komme det til livs. Scanpix

Du og kæresten ligger og krammer i sengen. I hygger og du svinger benene om ham for så nærmest at hænge fast på hans lår, fordi din hårde hud under fødderne skaber modstand. Det kan ødelægge enhver god stemning, og det kan efterlade dig en anelse træt.

Heldigvis har kk.no samlet en række råd, der kan hjælpe dig til silkebløde fusser.

LÆS OGSÅ: Det skal du bruge din morgenurin til

Dine fødder har lidt under vinterens store sokker og varme sko. Fordi de har været pakket inde, så har de ikke fået en naturlig eksfoliering. Og der findes desværre ingen hurtige løsninger, når det kommer til at ordne fødder, og derfor er du nødt til at tage arbejdeshanskerne på og gå i gang.

Det kræve pleje og en god creme

Du kan altid få ordnet dine fødder på en salon, og det kan være en god idé, hvis du trænger til forkælelse. Men er det alligevel en for stor overvindelse for dig eller for dyrt, så kan du også lave en lille hjemme-salon, fortæller Kjersti Johansen, der er nordisk fagchef hos Dermanor.

LÆS OGSÅ: Fødevareministeren brug for mange penge

Vælger du at gøre det derhjemme, så skal du bruge en balje, du kan fylde vand og sæbe i, en fodfil, en neglesaks og eventuelt en specialsaks til at fjerne neglebånd.

Du er klar og kan gå i gang.

1. Du hælder din favoritsæbe eller en specialsæbe til tør hud i baljen sammen med varmt vand.

2. Du stikker fødderne i vandet og sidder med dem heri i 20-30 minutter, så de kan blive rigtig bløde.

3. Brug derefter fodfilen til at skrubbe alt den hud væk, der er blevet hvid. Og skrub KUN i en retning, som når du filer negle.

LÆS OGSÅ: Er du afhængig af vand? Så farligt kan det være

4. Har du en saks til neglebånd, så fjerner du den døde hud, der har bredt sig ind på neglen eller rundt om den. Du kan også bruge en almindelige neglesaks, men vær forsigtig, så du ikke skærer eller klipper i dig selv.

5. Klip dine negle, så de er lige og ikke buer ned i siderne. Klipper du dem meget runde og ned, så risikerer du indgroede negle senere.

6. Tag eventuelt en fin neglelak på og afslut så med en god fodcreme.

7. Og husk så, at du skal pleje fødderne hver dag – du skal smøre dine fødder med fodcreme hver dag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.