Den dag de fremmede forsvandt

Skrap Helle Thorning: Tal pænt om de arbejdsløse

Nu blander også statsministeren sig i debatten, der er fulgt i kølvandet på DR's stærkt omdiskuterede job-eksperiment 'Den dag de fremmede forsvandt'.
"Langt de fleste vil gerne arbejde, også i lavtlønnede job," skriver Helle Thorning-Schmidt.
"Langt de fleste vil gerne arbejde, også i lavtlønnede job," skriver Helle Thorning-Schmidt. SCANPIX arkiv

Hun sagde det i dag i Folketingssalen under spørgetimen, og nu har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) netop lagt en formanende kommentar på sin Facebook-profil.

Politikerne skal tale pænt om de arbejdsløse, er hendes budskab. Langt de fleste af dem vil gerne have et job. Og det de ledige allermindst har brug for - det er, at de folkevalgte taler grimt om dem. Sådan lyder det formanende fra Helle Thorning-Schmidt, som dermed også blander sig i debatten, der er fulgt i kølvandet på DR's stærkt omdiskuterede TV-eksperiment 'Den dag de fremmede forsvandt.'

"I dag havde vi en større diskussion i Folketinget om lediges rådighed. Jeg synes, det er forstemmende at opleve arbejdsløse, der ikke er specielt villige til at tage et arbejde," begynder statsministeren.

"Men det er også forstemmende, at arbejdsgiverne ikke havde kontaktet det lokale jobcenter først for at høre, om der var arbejdskraft at få."

LÆS OGSÅ: Seerne raser over DR's job-eksperiment

Statsministeren beder derefter om, at vi undgår en debat, hvor vi rakker ned på de ledige.

"Langt de fleste vil gerne arbejde, også i lavtlønnede job. Det sidste, man som arbejdsløs har brug for, er, at vi i Folketinget taler om dem, som om de nærmest ikke gider arbejde. Det kan vi ikke være bekendt," skriver hun.

For blot et par dage siden var Helle Thornings partifælle, beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen på banen og sige, at han ikke har problemer med at indføre stramninger over for dagpengemodtagere.

Vi skal ikke i bare ét sekund være blødsødne over for de personer, der ikke kan finde ud af at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, sagde han til Berlingske Tidende.

De radikales leder Morten Østergaard efterlyste også en stramning af reglerne oven på DR-udsendelsen 'Den dag de fremmede forsvandt', hvor 11 danske ledige prøver kræfter med job, der normalt udføres af udlændinge.

Kun én enkelt af de medvirkende danskere har i dag fået et fast job ud af at være med i programmet, der skidrede en gruppe ledige, som havde svært ved at finde motivationen og kræfterne til de fysisk krævende og ret monotome job.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.