Sjursen: Regeringen langt fra fattigdomsmål

Der er brug for en plan, der omfatter alle fattige og ikke kun fattige børn, mener Rådet for Socialt Udsatte.
Jann Sjursen mener, at tallene viser, at regeringen langt fra er i mål med at bekæmpe fattigdom. Afskaffelsen af fattigdomsydelserne tilbage i 2012 sikrer ikke et fortsat fald i antallet af fattige.
Jann Sjursen mener, at tallene viser, at regeringen langt fra er i mål med at bekæmpe fattigdom. Afskaffelsen af fattigdomsydelserne tilbage i 2012 sikrer ikke et fortsat fald i antallet af fattige. Foto: /free

- Det er naturligvis glædeligt, at der stadig bliver færre fattige børn og børnefamilier. Men samtidig er det stærkt betænkeligt, at der igen er kommet flere fattige i gruppen over 18 år, som ikke er forsørgere, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Det sker på baggrund af regeringens årlige fattigdoms-opgørelse, som viser en svag stigning i antallet af fattige. Det anslås, at der er 40.000 fattige i Danmark. Men opgørelsen viser også, at der er 600 færre fattige børn.

Sammenligner man med tiden, fra regeringen trådte til i 2011, så er børnefattigdommen reduceret med omkring en tredjedel, så der nu er 7300 børn, der lever i fattigdom, fremgår det af redegørelsen.

Jann Sjursen mener, at tallene viser, at regeringen langt fra er i mål med at bekæmpe fattigdom. Afskaffelsen af fattigdomsydelserne tilbage i 2012 sikrer ikke et fortsat fald i antallet af fattige.

Tallene viser, at antallet af fattige voksne er steget med cirka 300 personer. Tendensen går altså i retning af, at der kommer flere fattige voksne ikke-forsørgere, mener Jann Sjursen.

Ifølge redegørelsen er der over 10.000 fattige unge mellem 18 og 29 år.

- Det er godt, at regeringen kommer med en årlig redegørelse over fattigdom i Danmark, men det haster med også at få fastsat en ambitiøs målsætning om at bekæmpe fattigdom i Danmark.

- En plan, der omfatter alle fattige og ikke kun fattige børn og deres forældre. Regeringen bør gøre det til et af de sociale 2020-mål, at fattigdom halveres inden 2020, siger Jann Sjursen.

Regeringen erkender, at for mange unge fattige kaster problemer fra barndommen lange skygger ind i ungdommen. Blandt andet har op mod hver femte af de nye, fattige unge været anbragt som børn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.