Sherif-Pind roser betjente: "Vi skal være dybt taknemmelige"

Justitsminister Søren Pind er netop vendt hjem til Danmark fra USA for at tage hånd om flygtningesituationen.
- Det er ikke vejen frem, med mindre der er tale om yderste nød. Jeg har kun ros tilovers for politiets håndtering. Vi bør være dansk politi dybt taknemmelige for deres håndtering, skriver Søren Pind på Facebook.
- Det er ikke vejen frem, med mindre der er tale om yderste nød. Jeg har kun ros tilovers for politiets håndtering. Vi bør være dansk politi dybt taknemmelige for deres håndtering, skriver Søren Pind på Facebook. Foto: Simon Læssøe/arkiv/Scanpix

Efter at have afbrudt sin rejse til USA, hvor han blandt andet har talt med den amerikanske justitsminister, er den danske justitsminister, Søren Pind (V), torsdag vendt hjem til Danmark.

Samme dag fik over 400 flygtninge, der har opholdt sig henholdsvis på indkvarteringssteder i Rødbyhavn og om bord på flere tilbageholdte togvogne på Rødby Station, lov til at rejse frit videre gennem Danmark.

Politiet har handlet korrekt indtil videre, mener Søren Pind, der tidligere har kaldt sig selv den nye sherif i justitsministeriet. På Facebook skriver han blandt andet:

- Martin Henriksen fra DF (integrationsordfører, red.) mener, vi skulle slippe politiet løs på flygtninge, herunder små børn og udmattede kvinder. Jeg bryder mig heller ikke om den situation, hvor veje blokeres af menneskemasser.

- Men alternativet til, som politiet dygtigt har gjort det at søge dialog med de pågældende og over tid få dem bort, er hårdhændede indgreb og traumatiske scener med panik og fare for de pågældende og omgivelser.

- Det er ikke vejen frem, med mindre der er tale om yderste nød. Jeg har kun ros tilovers for politiets håndtering. Vi bør være dansk politi dybt taknemmelige for deres håndtering.

- Er nu på vej fra flyet ind til ministeriet. Det bliver en lang dag. Men vi skal nok komme igennem det her.

1) kan se socialdemokraten Tesfaye mener, jeg skulle have aflyst mit møde med den amerikanske justitsminister i...

Posted by Søren Pind on 9. september 2015

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.