Sådan tager du musiksamlingen med på ferie

Du kan sagtens bruge streamingtjenester og lytte til musik i udlandet uden at skulle bekymre dig om telefonregningen. Læs her hvordan.
Lyt til musik uden internetadgang. Se her, hvordan du gør.
Lyt til musik uden internetadgang. Se her, hvordan du gør. Foto: Wimp/free

Musik er for mange blevet noget, man streamer - og streaming kræver som bekendt en internetforbindelse. Alligevel giver mange populære streamingtjenester som Spotify deres brugere mulighed for at lytte til musik uden internetadgang.

Det kræver bare, at man forbereder sig grundigt inden afrejsen, forklarer digital analytiker og erfaren streaming-bruger, Claus Bülow Christensen.

- Tricket er, at du allerede inden afrejsen vælger, hvilke sange eller play-lister, du planlægger at lytte til offline. På den måde giver mange tjenester som Spotify og WiMP mulighed for at downloade musikken til din harddisk, forklarer Claus Bülow Christensen, som mener, at dette forberedelsesarbejde vil kræve lidt tilvænning for mange.

- Streaming-tjenesterne har lært os at være bekvemme. Vi er vant til at have uafbrudt og nem adgang til millioner af sange, film og tv-serier både derhjemme og på farten. Vi er simpelthen vant til at være på nettet hele tiden, og derfor vil det måske føles lidt besværligt at skulle downloade en hel masse på forhånd, siger han.

Claus Bülow Christensen har selv valgt en smartphone med en stor harddisk for at kunne downloade og have en stor del af sin yndlingsmusik liggende på mobilen hele tiden.

Er du en af de rigtig mange, der ikke betaler for en streamingtjeneste til musik, kan du som hovedregel ikke benytte denne såkaldte offline-funktion.

Betaler du fx ikke for Spotify, kan du ikke bruge tjenesten. Har du til gengæld et abonnement på fastnet bredbånd eller mobiltelefoni hos TDC eller Yousee, har du muligvis som en del af dit abonnement adgang til deres streamingtjenester TDC Play og Yousee Plays omfangsrige musikkartotek.

Vil man have musik i cd-kvalitet med på ferien, behøver man dog ikke at finde de gamle cd'er frem fra flyttekasserne lige foreløbig, siger Thomas Holm, som er Product and Sales Trainer i butikskæden Hifi-klubben.

- En streamingtjeneste som Tidal - eller WiMP, som dybest set er den samme tjeneste - giver mulighed for at "gemme" offline-indhold i den kvalitet, man ønsker, enten Normal, Høj eller Hi-Fi. Som entusiast vil jeg anbefale at gemme i højeste kvalitet, hvis man ønsker den bedste lydkvalitet, eller Normal, hvis pladsen på telefonen er trang, siger Thomas Holm.

Tidal stiller dog krav til en større harddisk, hvis man gerne vil downloade meget musik, og så skal man nok forberede sig på længere ventetid, når man downloader musikken.

Kunder hos teleselskabet 3 kan med fordel bare streame musik, som de plejer, hvis de vel at mærke rejser til et af de 24 lande, hvor 3 tilbyder telefoni på danske vilkår, dvs. samme pris som derhjemme. Det kræver bare, at man slår roaming-funktionen til på din telefon.

Hos andre selskaber kan du også "roame like home" i udlandet, som det hedder, dvs. bruge data og telefoni uden ekstra store telefonregninger, men det gælder kun visse abonnementstyper, så spørg dit teleselskab, hvilke vilkår der er gældende for dig.

Når du er tilbage fra ferie, kan du med fordel slå offline-funktionen fra, så musikken ikke ligger og fylder på telefonen. Det gælder især, hvis du har begrænset plads på telefonens harddisk.

Fakta:

29 pct. af danskerne streamer musik hver eneste dag på nettet, men blot hver femte dansker, 18 procent, er aktivt betalende bruger af tjenester som Spotify, TDC Play og WiMP. Abonnementer giver adgang til en offline-funktion, så brugeren ikke behøver internetadgang for at kunne lytte til musikken.

Kilde: Koda

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.