Sådan overlever du en HEL dag uden din smartphone

Har du svært ved at forestille dig en dag uden din smartphone og de sociale medier? Se her, hvordan du gør og hvilke goder, der følger med.
Kan du ikke leve uden din telefon? Prøv blot én dag - vi guider dig igennem
Kan du ikke leve uden din telefon? Prøv blot én dag - vi guider dig igennem Scanpix

Ja, ja - du kan ikke leve uden en forbindelse til omverdenen, men hvis du alligevel prøver blot én dag, vil du måske igen lære at sætte pris på andre måder at bruge tiden på.

Det er klart, at du på en dag uden din smartphone nok mest af alt får svært ved at finde på noget at lave. Hvad skal du give dig til, når du drikker morgenkaffe, hvis ikke du kan tjekke nyhederne?

Det har hele redaktionen på Huffinton Post sat sig for at finde ud af for dig, og de har sammensat den perfekte dag uden elektronik til dig.

LÆS OGSÅ: Dronningens trusser under lup

Om morgenen

Start dagen med noget selvforkælelse og lav nogle yogaøvelser eller strækøvelser på en måtte i stuen.

Gå i kiosken og køb et blad, du synes ser interessant ud, eller køb en avis med hjem og kig den igennem i ro og mag ved morgenbordet. Er du i gang med en god bog, så kan du også tage et par sider i den.

Drik din kaffe og gør det roligt. I stedet for at snuppe kaffen, imens du har hovedet i telefonen, så drik den og nyd den. Gør intet andet end at drikke kaffe og du vil opleve, at det i sig selv kan være hyggeligt.

Giv dig tid til at lave en god omgang morgenmad med æg og andre af de ting, du kan lide at spise. Det kan faktisk vise sig, at du nyder at lave det og spise det uden konstante indtryk fra Facebook.

Kig i gamle fotoalbum eller gennemgå skuffer og bokse for gamle breve og ting, der enten minder dig om gode ting eller skal smides ud.

Det er en opgave, der kan vække mange gode minder om tidligere rejser, kærester og oplever frem i dig og det forhindrer følelsen af ensomhed, viser undersøgelser ifølge New York Times.

LÆS OGSÅ: Hemmeligheden bag holdbare parforhold

Tag din sko og din jakke og gå en dejlig tur ... uden din telefon, som du tjekker, for hver tyvende skridt du tager. Det kan godt være en fornøjelse at gå en tur i naturen og faktisk se og mærke den natur, der omgiver dig.

Brug tid derhjemme på at rydde op og gøre dit hjem hyggeligt og rart at være i. Der, hvor du tidligere brugte femten minutter på at se små film på din telefon, kan du nu ordne og tage det værste skidt, så du gør rengøringen nemmere for dig selv senere på ugen.

Om eftermiddagen

Bliv frivillig og føl dig gladere og mindre stresset. Undersøgelser fra Stony Brook University understøtter den tanke, for de har bevist, at du bliver gladere af at hjælpe andre.

Leg med dit kæledyr for dyret har muligvis lidt under, at du er mere interesseret i din smartphone. Undersøgelser fortaget for Huffington Post fra 2014 viser nemlig, at en ud af fem kæledyrsejere hellere vil bruge tid på deres telefon end deres kæledyr.

Tag dine oplevelsesbriller på og gå en tur rundt i din egen by. Hvornår har du sidst været på udflugt i dit nabolag eller besøgt byens museum. Nu har du tiden til at gøre det, og hvem ved måske kommer du hjem en lille smule mere fornøjet.

LÆS OGSÅ: På vægten: Så tit skal du veje dig

Hop i seng og brug den ekstra tid på en dejlig lur. Det er ikke tit, at tiden er til det, eller at der bliver gjort plads til det, så hvorfor ikke bare slappe lidt af ... eller hoppe i sengen med din partner?

Hold øje med andre og føl dig mere glad. Hvis du går en tur eller sidder på en bænk og kigger på andre mennesker, i stedet for at sidde med næsen begravet i telefonen, så vil du opleve, at du bliver galdere og mindre angst, viser undersøgelser bragt i Journal of Anxiety Disorders.

Om Aftenen

Se gamle venner og nyd deres samvær, i stedet for at tjekke telefonen hvert andet øjeblik. Og vil du gerne have dine venners opmærksomhed, så fortæl dem, at du holder ”smartphone fridag” og om de vil være med i det mindste under middagen.

Spil et spil … sådan et brætspil med ægte brikker og terninger. Du har måske glemt det, men det kan være både sjovt og sætte mange gode samtaler i gang med dem, du spiller sammen med.

LÆS OGSÅ: Vågn op smukkere end da du gik i seng

Tag det roligt for en stund og sæt din ned og meditere. Du behøver ikke at være skrap til det for at nyde godt af lidt tid, hvor der er ro på. Og det kan gøre dig gladere, forbedre din koncentration og reducere stress, viser flere undersøgelser.

Kig udenfor og nyd at solen går ned. Bare stå og kig på den, i stedet for at tage det perfekte billede af den. Måske vil det faktisk gøre noget godt for din indre velvære.

Hvis alt andet fejler så gå tidligt i seng … indrømmet det kan være svært at undvære en smartphone en hel dag, og muligvis har ikke alle aktiviteterne fået dig til at føle glæde eller minimereret savnet over din telefon.

Men forhåbentlig har i hvert fald en enkelt af tingene medført noget godt for dig og hvis ikke, så gå tidligt i seng ... for en god nattesøvn er stensikkert altid rar. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.