Hemmeligheden bag holdbare parforhold

Hvad er forskellen på de parforhold, der går i vasken og dem, der holder? Bliv klogere lige her.
Et godt og varigt parforhold kræver pleje og oplevelser sammen
Et godt og varigt parforhold kræver pleje og oplevelser sammen Scanpix

Hvert parforhold har deres små tips og tricks til at holde gnisten i gang, så hverdagens pligter ikke ender med at fylde alt og ødelægge kærligheden. Det, der virker for visse par, er ikke sagen for andre.

Men der er visse fællestræk for de parforhold, der er langtidsholdbare – og derfor har Huffington Post spurgt deres læsere om deres hemmelige trick det gode forhold – se de svar, der var mest markante, lige her.

I skal rejse sammen

Selvom økonomien er stram, så skal I ikke skære jeres ferier væk. Det behøver ikke være store dyre rejse, I vælger at tage på. I kan også vælge den billigste billet til en ukendt destination og rejse rundt med rygsæk.

LÆS OGSÅ: Dette skal du spise til aftensmad i aften

Det vigtigste er at få et afbræk i hverdagsrutinen – også selvom der kun er midler til at besøge nabobyen og tage en enkelt overnatning. Den ene overnatning er guld værd for forholdet.

I skal grine sammen

Livet er hårdt, det ved vi alle, og en af de bedste måder at komme igennem det på, er ved at bruge humor. Latter er ganske simpelt den bedste medicin mod hverdagen og parforholdstræthed, og derfor skal I sørge for at få latter ind i jeres hjem.

I kan se noget sjovt i TV, tale om en morsom situation eller sågar afslutte en dum diskussion med en sjov kommentar, der fører til grin i stedet for tårer.

LÆS OGSÅ: Vågn op smukkere end da du gik i seng

I skal gå ud sammen

Selvom I har været sammen i lang tid, så betyder det ikke, at I ikke stadig skal date. Det er en af de ting, det er nemt at springe over i en travl hverdag, men det er ikke desto mindre vigtigt at prioriterer.

Glemmer I at gøre det, så aftal en fast dag hver måned eller uge, hvor det handler om jer to og ingen børn, venner og arbejde er i vejen. Brug tid sammen og gør noget rart – gå i biografen, i byen, på café eller en tur i parken.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du i gang med at løbe udendørs

I skal have fælles mål

Det er nemt at glide fra hinanden, hvis det eneste fælles I har er, at I bor under samme tag. Sørg derfor for at sammenlign jeres ønskeliste for fremtiden og se om ikke, der er et par ting eller tre, som I begge to drømmer om.

Det behøver ikke at være en stor drøm som at eje en flyver, det kan også være små mål og drømme, som er realistiske at opnå. Måske drømmer I begge om at opleve Vietnam, måske drømmer I begge om at holde to måneder fri, eller måske drømmer I begge om at gå til dans.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du have sex, når du bliver ældre

I skal altid holde i hånden

Sørg for at være fysik tæt på hinanden. Intimitet er vigtigt, og en lille ting som at holde i hånden, når I går tur eller ser TV fra sofaen, betyder meget for de følelser, der er mellem jer.

Små berøring og kram frigiver endorfiner og gør jer gladere. Det behøver altså ikke altid handle om sex, når der skal røres og det er heller ikke nødvendigt. Et klem om hånden får jer langt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.