På røven i Nakskov

Så mange danskere så ’På røven i Nakskov’

Det omdiskuterede TV2-program ’På røven i Nakskov’ blev et seerhit blandt danskerne.
Ib og hans søn Nikolaj (billedet) skal rykke ud af deres hjem, som kommunen har erklæret uegnet som menneskebolig. De medvirker i TV2-serien 'På røven i Nakskov'
Ib og hans søn Nikolaj (billedet) skal rykke ud af deres hjem, som kommunen har erklæret uegnet som menneskebolig. De medvirker i TV2-serien 'På røven i Nakskov' FOTO: Koncern TV- og filmproduktion /TV 2

Allerede før første program af den nye TV2-serie ’På røven i Nakskov’ rullede over skærmen, blev det mødt af protester fra adskillige utilfredse borgere på Lolland.

På få dage strømmede mere end 20.000 danskere til Facebookgruppen 'Lolland-Falster Lovestorm’, der blev stiftet i protest mod programmet. Flere af medlemmerne synes nemlig, at serien forværrer danskernes generelle indtryk af Lolland-Falster, som i forvejen slås med et dårligt image i medierne.

De massive protester fik dog ikke danskerne til at zappe væk, da første program blev sendt torsdag aften klokken 20.00. Snarere tværtimod.

597.000 danskere så med, oplyser TV2 til Avisen.dk. Til sammenligning så 461.000 danskere ’Danmarks skønneste sommerhus’ på DR1 i samme tidsrum.

Overgået af 'Rita'

Første afsnit af den omdiskuterede serie er indtil videre den tredjemest sete udsendelse i denne uge, oplyser TV2. 763.000 danskere så Mille Dinesen som Rita på TV2, mens 630.000 gættede med i ’Kender du typen’ på DR1.

På en skala fra et til fem fik ’På røven i Nakskov’ samtidig en bedømmelse på 4,1 af seerne.

Deltagere møder modstand

Programserien er på i alt seks afsnit og følger de udsatte familier gennem et år.

I første afsnit mødte seerne blandt andre Rikke på 42, der har fået tvangsfjernet sin datter, Angelica på 14, der lige er blevet mor og førtidspensionisten Ib og hans søn Nikolaj, der skal rykke ud af deres hjem, som kommunen har erklæret uegnet som menneskebolig.

Mikkel Dyrting, der er redaktør på TV2, har tidligere udtalt, at han ikke vil udstille nogen, men at det er hans pligt som redaktør, at sætte fokus på problemer i samfundet.

'Min pligt'

- Jeg kan sagtens forstå, at det kan være belastende for nogle, som er glade for at bo i Nakskov og ikke kan genkende sig selv i det her. Men det er min pligt som redaktør for en national tv-station at gøre opmærksom på de problemer, der er i samfundet. Det, mener jeg, er vigtigere end at tage hensyn til, om jeg kommer til at træde nogen, der ikke har problemer, over tæerne, siger Mikkel Dyrting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.