På røven i Nakskov

Vrede over Nakskov-program: I gør problemerne værre

TV2-programmet 'På Røven i Nakskov' vil ikke bare afholde folk fra at flytte hertil - det vil også give folk, der bor her, lyst til at flytte herfra, siger stifteren af facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm, Kirsten Sydendal.
Lolland-Falster bliver fremstillet helt forkert af medierne, mener Kirsten Sydendal, der har stiftet en protestgruppe på Facebook.
Lolland-Falster bliver fremstillet helt forkert af medierne, mener Kirsten Sydendal, der har stiftet en protestgruppe på Facebook. Foto: Privat

På kun to dage har Lolland-Falster Lovestorm fået over 18.790 medlemmer på Facebook. Gruppen blev startet som en protest mod TV2s nye programserie, der første gang sendes torsdag, og som portrætterer syv familier fra Nakskov på Lolland.

Bare titlen, På Røven i Nakskov, provokerer Kirsten Sydendal, der er stifter af facebookgruppen:

- Det frustrerer os, der bor i området, for det viser kun et negativt billede af Lolland-Falster. Og så er det svært at bryde den negative spiral. Når man bliver ved med at få at vide, at det står skidt til, så får man jo selv lyst til at flytte væk, siger Kirsten Sydendal.

Hun peger på, at den negative medieomtale afholder virksomheder fra at investere i Lolland-Falster og skabe arbejdspladser. Og borgerne vil ikke flytter dertil, da de har et forkert billede af, hvordan livet på Lolland-Falster er.

Overvældende tilslutning

Kirsten Sydendal havde ikke regnet med så stor en tilslutning, som facebookgruppen på kort tid har fået.

- Det viser jo bare, at vi er mange, der kan se det gode i Lolland-Falster, og mener, at medierne giver et forvrænget billede af virkeligheden.

Hun understreger, at der selvfølgelig skal fokus på de problemer, der findes hos de socialt belastede familier, men at medierne så i stedet skulle fokusere på løsninger, fremfor problemer.

- Programmet udstiller mennesker, der er dårligt stillede og har brug for hjælp. Så kan Familien Danmark sidde derhjemme foran skærmen og tænke "godt, det ikke er mig" og "godt, jeg ikke bor der." Men det løser jo ikke noget, siger Kirsten Sydendal.

Frugt og kirsebærvin skal redde Lolland-Falster

Facebooksiden opfordrer medlemmerne til at dele positive historier om livet på Lolland-Falster på deres facebookvæg hver torsdag, når TV2 sender På Røven i Nakskov. For i følge Kirsten Sydendal er der meget positivt at komme efter på Lolland-Falster:

- Vi producerer frugt, kirsebærvin og andre fødevarer, og så er det jo også os, der forsyner resten af landet med energi fra blandt andet vores vindmøller, siger hun og fremhæver også de billige boligpriser og den smukke natur.

Kirsten Sydendal arbejder til daglig med videnstyring hos sukkerfabrikken Nord Zucker i Nakskov. Hun har fået venner til at hjælpe med at administrere den massive tilslutning til Lolland-Falster Lovestorm på Facebook, så hun også har tid til at passe sit arbejde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.