S-profil til DF: Hvorfor jagter I svage ledige?

Hvordan kan Dansk Folkeparti gå med til at kræve, at ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere skal arbejde 225 timer om året? spørger Socialdemokraterne og Enhedslisten.
Dansk Folkeparti siger, at stramningerne i kontanthjælpssystemet ikke må gå ud over de syge ledige. Men hvordan kan de så gå med til en aftale, der forlanger, at ikke-jobparate også skal arbejde 225 timer om året?
Dansk Folkeparti siger, at stramningerne i kontanthjælpssystemet ikke må gå ud over de syge ledige. Men hvordan kan de så gå med til en aftale, der forlanger, at ikke-jobparate også skal arbejde 225 timer om året? Foto: Scanpix

Dansk Folkeparti siger, at de vil beskytte de svage og syge danskere. Hvordan kan de så gå med til en aftale om, at ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere skal afkræves 225 timers arbejde om året?

Sådan lyder det fra både Socialdemokraterne og Enhedslisten.

- Det klinger hult, at Dansk Folkeparti siger, at de har sikret de syge, når de samtidig går med til det her, siger Finn Sørensen, som er beskæftigelsesordfører for Enhedslisten.

Som Avisen.dk i dag kan fortælle, rammer kravet om at skulle arbejde 225 timer om året for ikke at blive trukket i kontanthjælp også gruppen af kontanthjælpsmodtagere, som ikke er jobparate. Kun hvis kommunerne konkret vurderer, at en borger har for lav arbejdsevne til at kunne leve op til kravet, er borgeren undtaget.

S: Jeg troede, de var blevet klogere

Dansk Folkeparti har flere gange sagt, at stramningerne ikke må ramme de syge. Derfor overrasker det Socialdemokraterne, at Dansk Folkeparti er gået med til den aftale.

- Det undrer mig såre, at Dansk Folkeparti kan gå med til det, siger Leif Lahn Jensen, beskæftigelsesordfører for Socialdemokraterne.

Han forudser en stigning i antallet af fattige familier, ligesom da den tidligere borgerlige regering strammede reglerne for kontanthjælp.

- Der må jeg bare sige, at jeg troede, Dansk Folkeparti var blevet klogere, siger Leif Lahn Jensen (S).

DF: V stoler på kommunerne

Dansk Folkeparti holder dog fast i, at 225-timersreglen ikke vil gå ud over syge og andre svage kontanthjæpsmodtagere.

- Vi satser på, at kommunerne godt kan lave den rigtige vurdering, så de kontanthjælpsmodtagere, der ikke kan arbejde, heller ikke bliver ramt af reglen, siger Bent Bøgsted, som er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.