RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanairs klage til ombudsmand afvises

Ryanair får ikke noget ud af at klage over det forslag, som en SF'er stiller om boykot af selskabet i region Midtjylland.
Topchef hos Ryanair Michael O'leary. Lavprisselskabet, der har planlagt at starte sine aktiviteter i København 18. marts, havde klaget til Ombudsmanden over Region Midtjylland, fordi næstformanden har foreslået, at regionen fremover undlader at flyve med selskabet.
Topchef hos Ryanair Michael O'leary. Lavprisselskabet, der har planlagt at starte sine aktiviteter i København 18. marts, havde klaget til Ombudsmanden over Region Midtjylland, fordi næstformanden har foreslået, at regionen fremover undlader at flyve med selskabet. Polfoto (arkivfoto)

Lavprisselskabet Ryanair fik ikke noget ud af at klage til Folketingets Ombudsmand over det forslag, som en midtjysk SF'er har stillet til Region Midjylland.

SF-politikeren hedder Bente Nielsen. Hun er næstformand i Region Midtjylland og har stillet forslag om, at regionens politikere og medarbejdere fremover ikke flyver med Ryanair, når de skal på forretningsrejser.

Jeg ved ikke, hvor mange eller hvor få fra Region Midtjylland, som flyver med selskabet, og det er faktisk også underordnet. Det her handler om principper. I Region Midtjylland har vi vedtaget en række krav til de firmaer, som løser opgaver for os. Blandt andet har vi stillet krav om danske løn- og arbejdsvilkår, og det mener jeg ikke, at Ryanair lever op til. Derfor stiller jeg forslaget. Det er NU, vi skal reagere, har Bente Nielsen forklaret til Avisen.dk.

SF'er: Jeg er glad

Forslaget faldt Ryanair for brystet, og flyselskabet klagede til Folketinges Ombudsmand. Her vil man dog ikke gøre noget ved klagen, har Bente Nielsen fået oplyst i et brev.

Ombudsmanden lægger vægt på, at Ryanair klager over et fremsat - ikke et vedtaget - forslag om at stoppe med at benytte selskabet.

Ifølge Ombudsmanden kan Ryanair - såfremt forslaget vedtages - klage til Statsforvaltningen, der varetager tilsynet med regionerne.

Bente Nielsen er med egne ord 'utrolig glad' for at Ombudsmandens afvisning.

- Jeg ser det som , at nu er første stik trukket hjem. Det var mig og ikke Ryanair der var på ret kurs. Jeg arbejder nu endnu mere optimistisk videre med sagen, skriver hun i en mail til Avisen.dk.

Lavprisselskabet har bebudet, at man vil kæmpe med næb og kløer for at kunne drive forretning i Danmark på de vilkår, man nu selv aftaler sig til med medarbejderne. Løn- og arbejdsvilkår, der ligger langt fra den standard, som fagbevægelsen kræver. Selskabet begynder efter planen at flyve til og fra København fra 18. marts.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.