RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Efter historisk møde: Ingen udsigt til overenskomst

Fredag mødtes Ryanair for første gang i mange år med en fagforening. Men nogen overenskomst kom der ikke ud af det.
Fredag mødtes Ryanair for første gang i mange år med en fagforening. Men nogen overenskomst kom der ikke ud af mødet.
Fredag mødtes Ryanair for første gang i mange år med en fagforening. Men nogen overenskomst kom der ikke ud af mødet. Scanpix

Linjerne blev endnu en gang trukket skarpt op, da Ryanair og Serviceforbundet fredag satte sig sammen ved et historisk møde.

Ryanair havde over for Avisen.dk på forhånd meldt ud, at de ikke ønskede at tegne overenskomst med det danske personale. Og den holdning blev endnu en gang slået fast fredag.

- Vi har prøvet at forklare de danske fagforeningsfolk, hvordan vi arbejder. Vi kommer med masser af job og aktivitet til København. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi er interesseret i overenskomster, men det er simpelthen bare ikke foreneligt med vores forretning, sagde Ryanairs kommercielle diektør, David O'Brien, efter mødet til til DR Nyheder.

Ingen overenskomst

Hos Serviceforbundet og Flyvebranchens Personale Union  (FPU), der som en del af Serviceforbundet også deltog, havde man ellers håbet på, at mødet kunne have blødt det omdiskuterede lavprisselskab lidt op. Blandt andet valgte forbundene på mødet at præsentere Ryanair for et udspil til en overenskomst, der lever op til vilkårene på det danske arbejdsmarked.

-Vi har set mødet som en chance for at få en ordentlig snak om, hvorfor det er vigtigt med en dansk overenskomst, når selskabet vil flyve fra danske baser. Derfor har vi også taget et konkret forslag med, udtaler forbundsformand for Serviceforbundet, John Dybart i en pressemeddelelse.

Mødes i Arbejdsretten

Forbundene understreger samtidig at de ikke har tænkt sig at give op.

-Vi arbejder ufortrødent videre for at overbevise Ryanair om, at en dansk overenskomst er den rigtige vej at gå, og det er der, vi lægger vores fokus, siger næstformand i FPU, Anders Mark Jensen.

Næste gang, parterne mødes, er i Arbejdsretten i København den 26. februar. Det skal bane vejen for, at samtlige LO-forbund i Københavns Lufthavn lovligt kan lave sympatikonflikt og mod Ryanair, når de starter op den 18. marts.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.