RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair-sag behandles i dag i Arbejdsretten

I dag behandler Arbejdsretten LO’s klageskrift, som kan bane vejen for en lovlig sympatikonflikt mod Ryanair.
I dag behandler Arbejdsretten LO’s klageskrift, som kan bane vejen for en lovlig sympatikonflikt mod Ryanair.
I dag behandler Arbejdsretten LO’s klageskrift, som kan bane vejen for en lovlig sympatikonflikt mod Ryanair. Scanpix

Arbejdsretten begynder i dag behandlingen af LO’s klageskrift i Ryanair-sagen.

Når sagen er afgjort, vil det stå klart, om Serviceforbundet lovligt kan køre en konflikt mod Ryanair.

Fagbevægelsen er utilfreds med, at Ryanair vil starte flyvninger fra København fra den 18. marts uden at tegne dansk overenskomst med de ansatte. Hvilket de kategorisk afviser.

- Hvis ikke vi kommer til her i København, vil det være fagforeningerne, som eksporterer job ud af København, har selskabets kommercielle direktør i David O'Brien tidligere udtalt.

Ingen overenskomst

Da Serviceforbundet og ledelsen fra Ryanair mødtes i sidste uge, kom der da heller ikke en udsigt til overenskomst ud af det.

- Vi har set mødet som en chance for at få en ordentlig snak om, hvorfor det er vigtigt med en dansk overenskomst, når selskabet vil flyve fra danske baser, lød det efterfølgende fra forbundsformand for Serviceforbundet, John Dybart, der understregede, at de vil arbejde videre for at få selskabet til at indvillige i at tegne overenskomst.

Demonstration foran Arbejdsretten

Når Arbejdsretten i dag tager stilling til sagen, vil fagbevægelsen blive bakket op af forskellige borgere, der har varslet demonstration foran retten på Sankt Annæ Plads klokken 14.

- Vi vil med vores deltagelse på fredelig vis manifestere, at i Danmark har vi ordnede ansættelsesforhold med løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst, lyder det fra arrangørerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.