RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair: Folk står i kø for at arbejde for os

Det er ikke nemt at komme til at arbejde for Ryanair – ifølge selskabet selv har de nemlig en venteliste med 4.000 piloter, der vil flyve for dem.
Ifølge Ryanair er der mange, der gerne vil arbejde for dem.
Ifølge Ryanair er der mange, der gerne vil arbejde for dem. Scanpix

En horribel løn, ingen ferie og ingen løn under sygdom. Det er nogle af de vilkår, som ansatte hos Ryanair den senere tid har berettet om.

Alligevel påstår lavprisselskabet, der starter flyvninger i Danmark den 18 marts, at folk ligefrem står i kø for at arbejde for dem.

LÆS OGSÅ: Ryanair starter flyvninger før planlagt

- Vi har en venteliste på 4.000 piloter, som gerne vil flyve for os. Og vi har en venteliste med danske piloter, som gerne vil flyve ud fra København, fortæller David O’Brien, der er kommerciel direktør hos Ryanair.

Højere end andre steder

Alessandra Cocca er en af de stewardesser, der tidligere har arbejdet hos Ryanair i Norge gennem firmaet Crewlink. Hun måtte leve for en månedsløn på 10.000 kroner, og skulle derudover selv betale for leje af uniform det første år.

Ifølge Ryanair-chefen vil lønningerne i København ligge højere end andre steder – og dermed også højere end den, Alessandra Cocca fik i Norge. Men overenskomst bliver der dog fortsat intet af, hvis det står til selskabet selv.

LÆS OGSÅ: Piloter frygter for sikkerhed: Her er deres barske hverdag

- Lønningerne vil blive på 145.000 euro pr. år (ca. 1,3 millioner kroner, red.) til piloter, der flyver ud fra København og op til 35.000 euro (ca. 260.000 kroner, red.) for stewardesser, siger David O'Brien.

Ikke job andre steder

Hos Flybranchens Personale Union (FPU) giver man dog ikke meget for Ryanairs venteliste og løfter til løn.

- Jeg betragter det som et tegn på, at der ikke er nogen job at få andre steder. Piloterne har jo haft det svært siden finanskrisen, hvor der har været to store konkurser, siger formand i FPU, Thilde Waast, og tilføjer:

- Jeg hæfter mig også ved, at de vilkår, som Ryanair i dag fremhævede på pressemødet, kun gælder de første fly. Vi vil gerne have en overenskomst, så det kommer til at gælde alle.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.