Problem-præst stopper efter sag om mobning

Kristian Høeg beholder tjenesteboligen, men skal ikke være præst længere i Messiaskirken i Charlottenlund.
Der har i et godt stykke tid været problemer med det psykiske arbejdsmiljø i Messiaskirken.
Der har i et godt stykke tid været problemer med det psykiske arbejdsmiljø i Messiaskirken. Nils Meilvang/Scanpix

Efter en lang periode med enorme interne problemer, anklager om mobning og et dybt betændt arbejdsmiljø, forlader sognepræst Kristian Høeg nu Messiaskirken i Charlottenlund.

Det skriver Villabyerne.dk.

Når han tilbage fra sin nuværende sygemelding, skal præsten i stedet være vikar i Helsingør Stift – det vil sige, at han skal træde til i de kirker, hvor der akut mangler en præst.

Villabyerne.dk har fået indsigt i et brev, som biskop Lise-Lotte Rebel mandag sendte til Maglegård Sogns menighedsråd. Det fremgår af brevet, at jobskiftet sker efter Kristian Høegs eget ønske:

Uvist hvem der bliver ny præst

”På baggrund af længevarende problemer med det psykiske arbejdsmiljø i Maglegård Sogn skal jeg meddele, at sognepræst Kristian Høeg har anmodet om at varetage en funktion som stiftsvikar i Helsingør Stift,” skriver biskoppen.

Kristian Høeg bevarer sin status som tjenestemand og bliver boende i tjenesteboligen, der ellers hører til stillingen som præst i Messiaskirken. Hvem, der skal være ny præst i kirken, står hen i det uvisse.

Tidligere på efteråret fortalte Villabyerne i en række artikler, hvor dårligt det psykiske arbejdsmiljø i Messiaskirken angiveligt er. En af mange fremsatte anklager fra menighedsrådet var, at Kristian Høeg angiveligt har kørt fire kvindelige medpræster ned psykisk, bl.a. den nuværende, Rose Marie Tilisch, der stadig er sygemeldt.

LÆS OGSÅ: Præst brudt sammen efter mobning i kirken

Villabyerne har været i kontakt med Kristian Høeg, som ikke ønsker at udtale sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.