Niels på seks år har rørt danskernes hjerte: Nu får han store gaver

Seeren Lonni Catalina Piilgaard har startet en indsamling til 6-årige Niels fra DR-programmet "En vej - to verdener"
Niels og hans forældre er blevet mødt med stor sympati og støtte, siden de medvirkede i DR-prgrammet "En vej - to verdener."
Niels og hans forældre er blevet mødt med stor sympati og støtte, siden de medvirkede i DR-prgrammet "En vej - to verdener." Foto: Blu

- Familiens historie ramte mig, fordi det netop er det nærvær, som så mange familier savner i dag.

Sådan siger Lonni Catalina Piilgaard fra Aarhus til DR, om årsagen til, at hun har startet en indsamling til fordel for seks-årige Niels, som bor i Brabrand lidt uden for Aarhus. 

Niels og hans forældre er blevet kendte efter deres medvirken i DR-programmet "En vej - to verdener," som sætter fokus på ulighed i Danmark. 

På grund af blodpropper er Niels' forældre på henholdsvis førtidspension og flexjob, hvilket presser familens økonomi til det yderste. I udsendelsen bliver seerne blandt andet indviet i forældrenes bekymring over, at deres søn ikke har sit eget værelse.

Hvem vil hjælpe?

Lonni Catalina Piilgaard så udsendelsen og blev så rørt over familiens historie, at hun efter udsendelsen satte sig til tasterne og skrev denne besked på Facebook:

"Søde Niels fortjener en pakkekalender på 12 pakker. Så han en gang om mdr får en oplevelse. Hvem er med?"

Det er der mange, der er, og indsamlingen er ifølge Lonni Catalina Piilgaard gået over al forventning. Niels kan nu se frem til både at skulle i Legoland, Tivoli Friheden og på Naturhistorisk Museum. Bidragene har også resulteret i gavekort til legetøj, biograftur og svømmehalsbesøg. En tur med en vandflyver bliver det også til. 

Overvældende 

Den positive opmærksomhed og de flotte gaver har overvældet Niels mor, Malene Fiil Nielsen.  

- Det kan man da kun være taknemmelig for. Niels er en sød og glad dreng, og hvis der er nogen, der vil gøre noget godt for ham, så er det bare godt, fortæller Malene Fiil Nielsen, siger hun til DR.

Lonni Piilgaard fortsætter indsamlingen indtil slutningen af næste uge, skriver dr.dk. Derefter vil hun pakke alle gaverne ind og tager ud til familien med dem. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.